Kilkackar

Här är mina absolut första kilklackar.  Jag har aldrig riktigt gillat det där med kiklackar, men för något år sen började jag faktiskt killa dom.
 
Dessa ganska enkla klockar kommer från Nelly.
 

Tisdag

Hej

Hoppas att allt är bra med er denna tisdag. Här i Oslo skiner solen och jag är väldigt uttråkad.  Jag har suttit och letat lite jobb och nu är jag klar med det för idag så då är frågan.. vad gör man nu?
Usch mitt liv är så boring. Jag funtar på att fixa lite lunch.
Det blev inget gym igår, det var helt enkelt för mycket annat att pula med, så lita på att det blir ett hårt pass idag.

Hoppas ni får en trevlig tisdag
 
 

Sneakers

Har ni hunnit kolla Fanny Lyckmans nya kollektion? Jag spanade in den lite nyss och snappade såklart väldigt snabbt upp skorna.
 

Jag tror att jag gillar dom, hr inte bestämt mej helt. Det känns som att man kanske får stora fötter i dom. Vette tusan, jag gillar dom vita i alla fall. och kanske dom svarta.. har inte bestämt mej än som sagt.
 
499 pix hos Nelly

Äggröra

Här ska ni får ett litet tips från mitt husmanskostskök.  Det är väldigt enkelt, smarrigt och beroende på vad du slänger i kan du göra det hur nyttigt som helst eller hur onyttigt som helst.
 
 
Taadaaa! Äggröra
Det fina i äggröra är att du kan ta vad du har hemma. Lägg lite olja i stekpannan stek vad du nu vill ha i och när det nästan är färdigt slänger du på 2-3 ägg och rör runt allt tills äggen fått den konsistensen du vill ha. Själv steker jag ganska länge för jag vill inte ha det kladdigt, jag äter tex aldrig stekt ägg. Jag föredrar att konsistensen är lite fluffig och "hårdare".
 
Jag brukar ha allt möjligt i mina äggröror men framför allt brukar jag försöka ha i så mycket grönsaker som möjligt.
I det här fallet hade jag inte så mycket hemma så det blev:
♠ Korv
♠ Lök
♠ Tomat
♠ Turkisk yoghurt
♠ och ... ägg.. daah.

Här är några saker jag brukar köra på:
♠ Paprika, båda gul grön och röd
♠ Bacon
♠ Lök, gul eller röd
♠ Ost (dock ganska sällan)
♠ Babyspenat
♠ Stark korv med mycket kött
♠ Ruccolasallad
 
Sånt som är obligatoriskt varje gång är grillkrydda och lök men det bästa är att man kan slänga i vad fals man vill. Och fort går det.

Det var allt från mitt husmanskostkök för denna gång.

2 filmer från förr


På sista tiden har jag sett två lite äldre filmer. Jag vill inte säga gamla, även om dom är det för mej, för i så fall har jag verkligen ingen aning om hur länga man faktiskt har producerat film. Dom är väl gamla för mej för att jag inte ens var född när den ena gjordes och för att kvaliteten på filmerna har förbättrats så otroligt snabbt sen dess, att jag faktiskt aldrig ser några filmer som är äldre än typ 2003 (?).  Så ja.. detta är kultur mina vänner.  Haha.
 
Hur som helst minns jag att jag har sett dessa två filmer när jag var liten. Jag mindes inte namnen på filmerna eller några skådisar, bara vissa bitar av scener. Jag har länge tänkt försöka söka upp filmerna men tja det har aldrig blivit av.
För ett år sen när jag råkade kolla på TV4 film i Spanien visades av ren och skär slump "the accused". Jag förstod inte då att det var den ena filmen, förrän scenerna jag mindes plötsligt dök upp. Jag tittade klart på det som var kvar av filmen och sen släppte jag det igen. Men då och då kommer filmerna upp i skallen och nu bestämde jag mej för att en gång för alla söka upp dom. Det tåls kanske att nämna att det finns fler än två, men det är just dom här två som suttit lite extra trots att dom är "äldre".
 
The accused: En film från 1988 baserad på en sann historia.
Sarah Tobias våldtas av tre män på en bar, påhejade av flera andra män. Fallet läggs på åklagaren Kathryn Murphy och när hon befarar att hon kommer att förlora rättegången går hon med på en överenskommelse med de anklagades advokater, vilket gör att fallet inte tas upp i en formell rättegång.
De tre männen som våldtog Sarah slipper undan med mycket låga straff, och straffrubriceringen blir "framkallande av fara". Men när en ovetandes Sarah får reda på allt och blir upprörd ångrar sej Kathryn och bestämmer sej för att till varje pris åtala männen som hejade på.
Handlingen kretsar mycket kring försvarsadvokaternas påståenden att Sarahs beteende, klädsel, alkoholintag och drogmissbruk den aktuella kvällen kan ha lett fram till gruppvåldtäkten, samt att hon inte kan identifiera de inblandade personerna.
Titeln "Anklagad" syftar alltså på att det är just Sarah som känner sig anklagad, trots att hon är offret.
I filmen ser man bland annat Jodie Foster, som fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll, och Kelly McGillis.
 
Boys don't cry. En film från 1999 baserad på en sann historia.
Brandon Teena är den nya populära killen i Lincoln, Nebraska. Han hänger ute med grabbarna och dricker, bilsurfar och charmar de unga tjejerna, som inte har mött en så känslig och omtänksam ung man någonsin. Livet flyter på bra för Brandon och han träffar en kväll två personer som han följer med till Falls. Nu när han är en kille i gänget, ingen vet vem han är och mitt i allt träffar han Lana. Fast det är en viktig detalj han har glömt att nämna, han är egentligen en tjej som heter Teena Brandon. När hans nyfunna vänner får reda på det hämnas dom med misshandel och våldtäkt.
Jag har sett att det skrivits här och var att slutet är riktigt dåligt så jag var beredd på det värsta. Lugn, för er som inte sett den - slutet var inte så dåligt.
I huvudrollen ser vi Hilary Swank, som gör ett jäkligt bra jobb som denna taniga kille.
 
 

När en film skyltar med "baserad på en sann historia", tycker jag att man ska se den. Med tanke på hur mycket som händer skulle man väl inte göra en film av vilken händelse som helst (?)

11 dagar kvar

Nu är det inte långt kvar tills min lilla hårboll kommer hit.  Mamma kommer med honom nästnästa helg  Can't wait!! Här är en bild som snubben tog på honom idag. Lyckos honom som fått spendera lite tid med Tarzan den här helgen.
 

Måndag

Hej

Så var det ny vecka igen. Jag vet att jag tjatar, men herre vad fort det går. Nu dröjer det inte länge innan vi är mitt uppe i en lång och vidrig vinter.  Positivt tänkande haha.
 
Idag är väl tanken att jag ska kolla fler jobb. Jag har sökt hur mång som helst men det är baskemej ingen som hör av sej. Alla säger bara att dom har registrerat min sökan och kommer att höra av sej. Jag fortsätter att hiva ut sökningar och hoppas väl på napp så småningom. Intervjun jag var på i torsdags .. jaa vad säger man om den? hehe. Han som höll i intervjuerna skulle gå igenom allt under helgen och sen höra av sej. Vi får väl se hur det blir med det.
 
För övrigt ska jag väl gå till gymmet senare ikväll. Snubben kommer tillbaka från Stockholm också så ska väl sticka iväg och möta honom för att hjälpa honom bära grejer när han kommer hit till Oslo. Sen kommer hyresvärden och ska kräva in skatten också  Med andra ord, hyran ska betalas haha.  Det blir en fullspäckad kväll ikväll och det känns som att jag måste planera det hela lite. Det kanske inte är det smartaste att gå och träna och sen träffa snubben för att hjälpa till att bära grejer när man har en träningsväska att släpa på.  Hmm.. får tänka ut något smart.
 
Ha en bra måndag people
 
 
 
 

Kondition och styrka - kombinera eller ej?

Jag fick en kommentar om det där jag skrev om att kombinera kondition och styrka. Först svarade jag bara på den, sen kom jag på att jag faktiskt själv undrat ett tag hur det hela förhåller sej så jag bestämde mej för att göra ett inlägg om det.
 
 
 
 
Till att börja med ska man nog vara lite försiktig med att säga att saker är det dummaste man hört, eftersom det nuförtiden finns hur många undersökningar och forskningar som helst som styrker både det ena och det andra.
 
Jag, personligen, tycker att det är riktigt jobbigt att det finns så många kommentarer om allt.
Gå är bättre än att springa, springa är bättre än att gå, cykel är bättre än att springa, simma är bättre än att gå, överskott av protein kissar man ut, för mycket protein kan man aldrig få, löpning är bästa konditionsträningen, styrketräning bränner mer än konditionsträning, få kolhydrater leder till muskelnedbrytning, man ska inte äta kolhydrater, styrketräning bränner inget fett alls.... och så håller det på.
 
Jag tror inte att det finns ett ända jävla sätt att fatta hela den här sörjan av olika uttalanden. Bland annat för att det är för mycket och bland annat för att dom flesta använder sej av uttrycket "ny forskning visar att.."
well.. guess what, imorgon kommer en ny forskning som bevisar att den nya forskningen hade fel.
 
Så, därför brukar jag inte lyssna på så mycket. Vad jag gör är att använda mitt sunda förnuft och om det är något jag verkligen undrar över, frågar jag någon som tränar mycket eller googlar. När jag googlar försöker jag oftast hitta flera källor som säger samma sak, men det kan ju vara vårt. (Beroende på vad det handlar om).
 
När det kommer till att kombinera styrketräning och kondition har jag hör på många ställen att man ska undvika det. Jag har inte fördjupat mej i frågan för att jag själv tyckt att det låter logiskt, om man är på gymmet vill säga, när jag tränar kickboxning är det helt omöjligt att undvika att inte träna båda samtidigt. Det gäller alla sporter som inkluderar både styrka och kondition men då är man oftast inte lika intensiv på båda två. På gymmet kan man oftast pumpa ur musklerna ordentligt eller köra slut på sej på löpbandet. Jag brukar känna att jag får medel träning i både muskler och kondition när jag är på kickboxningen. Så ja, självkart snackar vi om gym här.  
 
Såhär har väl jag strukturerat upp det hela med mitt sunda förnuft. Kommer man till gymmet med 100% energi och kör bara styrketräning kan man lägga 100% på att bygga muskler. Om man istället bestämmer sej för att börja med att springa 40 minuter och sen köra styrketräning kan man ju tänka sej att en del av energin försvinner. Exempel taget ur luften. Säg att löpingen snor 30% av energin, då har man istället 70% kvar till styrketräningen. Så tänkte jag i min lilla skalle.
Detta är förstås en "6-årngs förklaring". Jag bara kör, kan inte så mycket om energi hit eller dit. Jag använder huvudet och kollar mina egna resultat. Går dom uppåt fortsätter jag , går dom neråt byter jag taktik. Det ska inte behöva vara svårare än så.
Men eftersom jag faktiskt undrar över hur det egentligen ligger till har jag såklart googlat. Jag valde ut en källa som jag tycker förklarade det hela väldigt bra, även om jag hittade flera källor som sa i stort sett exakt samma sak.
 
källa: http://traningslara.se
Att inleda passet med konditionsträning och/eller avsluta med det direkt efter innebär inte bara negativ inverkan från de nämnda cellmekanismerna utan även en troligt negativ påverkan på styrketräningens återhämtning och/eller prestation. Studier har visat att resultaten inte heller skiljer sig mellan att köra kondition före eller efter och de är sämre jämfört med att endast köra styrka (14). Att inleda passet med ett konditionspass för att sedan styrketräna kommer med allra största sannolikhet göra att styrketräningen blir prestationsmässigt sämre än om du låtit bli. Lägger du konditionen direkt efter fortsätter muskelnedbrytningen vara hög efter styrketräningen och det tar längre tid innan du påbörjar återhämtningen. Inget av detta behöver ju givetvis ha förödande effekter och det negativa måste som sagt ställas i förhållande till att det kanske är mer kul och/eller praktiskt ur tidsperspektiv att köra båda samma dag. Men vill man sträva efter att maximera resultaten från sin styrketräning är det nog klokt att enbart styrketräna när man tagit sig till gymmet just för att styrketräna.
 
14. Gergley JC. Comparison of two lower-body modes of endurance training on lower-body strength development while concurrently training. J Strength Cond Res. 2009 May;23(3):979-87.
 

 
Jag ger mitt sunda förnuft en klapp på axeln tror jag, även om jag förstår att det finns gott om sidor av alla träningsmynt.

100 pass

100 pass är mycket men det går faktiskt framåt.  Och om det är någon som undrar om jag fuskar: Klart jag inte gör.
 
 
 
 
 

Rygg och triceps


Det här är en bild jag tog på gymmet idag när jag körde triceps. Förra gången jag körde triceps och märkte att jag körde på 25 kilo trodde jag att det var något fel på maskinen. Idag körde jag på 25 kilo igen, inga problem och nu börjar jag bli säker på att jag gör övningen helt fel. Det konstiga är att jag gör exakt som jag alltid gjort. I flera år har jag gjort likadant, ända sen min mamma lärde mej övningen när jag var rätt liten.
Min mamma tränar mycket och ännu mer förr så det hände att jag följde med henne till gymmet ibland och hon visade övningar. Vissa av övningarna hon visade, till exempel den här som jag syftar på nu, bara fastnade och jag har kört dom sen dess. Vore det inte lite skumt om jag började köra fel nu?
 
14 kilo brukar vara vad jag klarar av och då svider det duktigt i triceps. Jag tror inte på att jag plötsligt klarar 25 alltså måste det vara något fel på maskinen.  Jag ska prova en annan innan jag börjar hoppa och skrika.
 
Passet på gymmet idag var i huvudsak rygg. Vissa av mina ryggövningar drar i triceps också och när jag kör dom övningarna ligger det nära till hands att jag slår lite på mina triceps också när jag ändå håller på. Det gick i alla fall bra idag. En hård och svettig timme.

I wish i had a guardian angel

 
Someone wise told me to never eat a whole elephant.
cut it in many pieces
and eat it bit by bit. 
Right now I feel that I'm the elephant
and God is the one who cuts me in many pieces
and eats me bit by bit.
 

Dyngsur och jävligt sur

Här har det varit söndagsväder hela dagen. En väldigt liten översvämning har det hela resulterat i.. bortsett från mina blöta kläder och dyngsura skor.
Jag tog mej ut för ett tag sen för att ta ut pengar till hyresvärden som kommer imorgon och sen gå till gymmet. När jag kom ut blev jag direkt varse om att det regnade och strax efter blev det lite värre. Som om inte det vore nog fick jag gå till 3 bankomater innan jag hittade en som funkade. När jag väl kom till gymmet var jag arg som ett bi och väldigt väldigt blöt.
När jag sen var klar tog jag en dusch, satte på mej mina väldigt blöta kläder och började gå hem. När jag kom ut från gymmet hade det nästan slutat regna. Vad skönt tänkte jag, och sen började det ösregna igen 1 minuter efter det.
När jag väl kom hem kunde jag inte få upp porten här. Jag vet inte om det är låsen eller nycklarna men helt ärligt är det väldigt svårt att låsa upp dörrarna här. Idag var det såklart ännu svårare. Där står jag helt genomblöt, i mörkret, försöker få upp låset och det går inte. Jag blir mer och mer blöt och tillslut gör händerna så ont att jag helt enkelt ger upp. En sekund efter att jag gett upp bestämmer jag mej för att det är det sämsta jag kan göra i denna situation så jag försöker igen. Lirkar och lirkar med nyckeln , svär över hur jobbigt det ska vara att få upp en dörr. Men det gör för ont i händerna. I 10 minuter hade jag stått och lirkat när en av mina rumskompisar tillslut kom gående och kunde öppna dörren. Vid det laget hade jag planerat att stå där i regnet tills imorgon när någon i huset ska till jobbet.
 
Nu är jag i alla fall inne i värmen och ska försöka få i mej lite mat.
 
 

Metallicboots

 

Studentfesten

Såg nyss studentfesten.. Jag veeeet, fett efter.  Ni som inte har sett den än borde se den. Sjukt kul film! Full pott till studentfesten.

 
 

Ickebakis-söndag

Hej

Jag kommer aldrig sluta älska dom där söndagarna då man vaknar upp och är pigg, känner sej frisk och i alla fall någorlunda utvilad. Dom söndagarna då kroppen älskar en och man kan kolla sej i spegeln och se fräsch ut.
Jag talar såklart om söndagarna då man inte vaknar bakis, luktar gammal intorkad sprit, har kanske några ölrester i håret, sovit dåligt, mår illa, är seg i hela kroppen och inte orkar göra ett smack.
Jag älskar partykvällar men jag hatar dagen efter... vem gör inte?

Jag som tränar ganska mycket känner ofta av partykvällen i två dagar. När jag har druckit på lördagen har jag fortfarande röklungor på måndagen känner jag när jag börjar få upp puls. När jag tränade kickboxning var måndagspasset otroligt jobbigt. Problemet var att jag om jag struntade i det och körde på tisdagen istället hade det gått för många dagar sedan jag tränade så då var det fortfarande vääärldens motstånd, så måndagspasset är bara att härda igenom om jag väljer att dricka på lördagen.
 
Idag behöver jag inte härda igenom ett smack i alla fall.  Jag ska ta mej till gymmet senare och köra rygg tänkte jag. Men det kan jag bara göra om någon av mina rumskompisar kan låna ut nycklar till mej. Snubben råkade ju få med sej våra till Stockholm.

Ha en mysig söndag allihopa.
 
 

Löp 3

Ikväll körde jag äntligen min motionstimme. Var 3:e pass kör jag ju 1 timme löpning och cykling. Ikväll var et dock inte riktigt min kväll på gymmet. Jag hade väldigt dåligt med energi och eftersom jag haft några tuffa dygn klarade jag inte alls lika mycket som vanligt. Men dom kvällarna måste väl också få finnas antar jag. Trots det har jag faktiskt fått bättre resultat på detta löp än vad jag fått på mina tidigare två löp.  Men jag skulle nog inte riktigt vilja säga att jag förtjänar det faktiskt.
 

Lördag

Hej

Jag fortsätter med ännu en ganska seg dag här i Oslo. Det finns verkligen inte speciellt mycket att göra såhär på dagen.
Jag ska i alla fall sticka iväg till gymmet senare. Jag har inte varit där på några dagar nu så det blir ett extra hårt pass tänkte jag. Först blir det en timmes motion, som jag egentligen borde gjort för flera dagarnar sen, och sen funderar jag på att köra ganska hårt på rygg efter det. Jag vet att man egentligen inte ska köra styrka och kondition gemensamt men jag tänkte försöka vila lite emellan, käka en proteinbar och så. Jag vet ju inte vad jag ska göra ikväll så det är lika bra att köra hårt idag om det inte blir något imorgon.
 
Hoppas ni får en bra lördag
 
 

Fredag

Hej

Shiiiit vad fort veckorna går . Det är redan fredag igen och snart har jag bott i Oslo i en månad! Det känns helt sjukt. Jag trivs fortfarande väldigt bra men det skulle kanske vara kul att skaffa ett eget boende så småningom. Det var kul att prova på kollektivlivet men man tröttnar på det ganska snabbt. Än så längde går det ju bra i alla fall men jag vet att snubben har börjat kolla runt lite efter alternativ. Själv tänkte jag väl börja med att försöka fixa ett jobb .
Apropå jobb så ser det i alla fall ljus ut för killen. Han har varit på två intervjuer på samma företag och han verkar tro att han ska få jobbet. Jag har inte hört så mycket mer men håller tummarna!

Och apropå snubben så är han på väg till Stockholm nu. Han skulle hem och fixa med massor grejer inför nästnästa helg, då mamma kommer hit med Tarzan.  Vi tänkte att vi kunde passa på att fylla hennes bil. Det har ju även kommit hem lite paket till mej så snubben ska passa på att packa väskor fulla med saker och ta med tillbaka.  Under tiden får jag roa mej själv. Det blir nog mycket film och gym dom närmsta dagarna.

Självklart ska jag även försöka söka lite jobb. I början av nästa vecka borde jag få veta om jag få komma och provjobba på stället där jag var på intervju igår. Jag håller tummarna för det med, men jag har ingen jättebra feeling angående det så det är nog bäst att söka mer.
 
Hoppas ni får en fin fredagkväll
 
 

Shoulder cut-out

 
 
Jag älskar såna här toppar! Det är såå snyggt med bara axlar. Jag köpte själv två stycken i Spanien i typ april någon gång. Jag minns att jag blev så himla glad när jag sprang på dom i Zenia boulevard. Dom fanns nämligen inte i Sverige då. Jag köpte både en svart och en vit och sen visade jag upp dom stolt. Nu vimlar det av dessa snygga toppar i Sverige och konstigt nog var det väldigt länge sen jag hade på mej någon av mina.. snurrigt värre.

178 dagar kvar

Nu har jag fixat en nerräkning för att jag ska kunna hålla koll på hur många dagar jag har på mej för att ro mitt projekt i land.
100 pass på ett halvår. Here we go. (Det är inte exakt ett halvår, eftersom jag redan varit igång i några dagar)
 
 
 
 

Torsdag

Hej

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss igår.. verkligen inte. Snubbens intervju gick så pass bra att han efteråt ville ta en öl och det råkade bli lite för många. Vi kom hem sent sent sent på kvällen istället för på dagen som det egentligen var tänkt. Det har gjort att jag har hamnat efter lite med träningen. I morse gick vi iväg till min intervju och sen har jag legat och ruttnat i soffan resten av dagen. Jag får nog lägga på ett kål om jag ska klara av 100 pass på mindre än ett halvår.
Hur gick min intervju då? ärligt talat har jag ingen aning. Det var inte som tidigare intervjuer jag varit på. Jag sa inte så mycket, det var mest chefen som pratade... om blommor och bin. Helt ärligt tappade vi att vi satt på en intervju hela tiden. Det var flera som skulle på intervju så det är svårt att säga om jag kommer få jobbet. Jag skulle gärna vilja det men det återstår att se.
 
 

Onsdag

Hej

Idag är jag på superbra humör. Det är hela 14 grader ute (!) snubben är på intervju och jag glassar med en cola zero på Max. 
När jag kommer hem ska jag baka proteinbars tror jag. Sen blir det gym lite senare . Åh vilken underbar dag 


02.30

Nej nu är klockan 02.30. Dags att gå och lägga sej kanske. Imorgon ska jag följa med snubben när han ska på intervju. Själv ska jag pyssla med annat under tiden. Sen ska vi kolla vart det är jag ska ha min intervju. Kanske springer vi förbi en affär och köper lite grejer för att göra proteinbars och sen blir det väl förstås min vidriga motionstimme. Så lite sömn kanske är bra.
 
Godnatt sötnosar
 
 
 

Hårmask

Jag brukar kunna känna att mitt hår känns väldigt livlöst såhär på slutet av hösten. Brist på sol i kombination med en stor kontrast från sommaren. På sommaren lyser man ju så mycket mer. Huden lyser och har förhoppningsvis fin brun färg och håret har blivit längre och lite solblekt. Men mot slutet av hösten känns det som att all glow försvunnit och kvar finns bara grått och trist  - i hårspråk, kluvna toppar, daskig färg och torrt friss.
 
Här är något jag ska testa.
 
 
Oavsett vad lär det ju inte skada håret i alla fall. Jag kör redan ricinolja för att få fart på längden men jag känner att mitt hår är torrt och trist. Jag är på jakt efter en bra huskur och kanske är det är vad jag söker efter. Jag har i alla fall sett att folk skriver gott om blandningen. Vad jag skulle behöva är en rejäl hårminpackning / hårmask, peeling över hela kroppen, en ordentlig lotion, en suverän ansiktsmaks och en toppning.
Welcome back Mr winter.
 

Jeffrey Campbell

Just nu hittar ni Jeffrey Campbell skor megabilligt på Members. In och klicka hem.  Här är bara 4 par men det finns massa mer!
 
 
 

100 pass

Jag kör vidare med mina 100 pass, som nu blivit några färre.  Jag har fortfarande inte kommit på något pris, men som jag sagt tidigare förblir det nog mest en kul grej. Ni som känner mej vet ju att jag ofta har massa tokerier för mej. Den ena grejen stolligare än den andra. Jag antar att denna ide är ett hyfsat normalt sätt att hålla motivationen igång bara. 100 pass. snacka om motivation.
 
Mitt nya mål är att klara detta på under 6 månader. Det är ett pass varannan dag (minst). Vad tror ni om det? Nu behövs det nog en belöning.
 
 

Pumpa armar


Som jag skrev i förra inlägget blev det armar idag. Jag hade ju först bara tänkt köra biceps. Man ska ju ogärna köra både triceps och biceps samtidigt. Jag antar att det beror på att man använder armarna väldigt mycket på gymmet och om man tränar båda samtidigt kan man nästa dag överanstränga någon av dom. Jag tycker att en bra lösning på det är att bara köra ben dagen efter... eller??
Anyway, jag hade tänkt att bara köra biceps. Men sen kom jag på att jag har ju motionspass imorgon så då spelar det ingen roll. I övermorgon kommer jag med största sannolikhet att köra rygg så jag hinner vila mina stackars armar gott och väl. Well.. det bygger på att jag tar mej till gymmet både imorgon och i övermorgon.
 
Imorgon är det, som sagt, motionspass.. om jag tar mej till gymmet. Som jag nämnt tidigare kör jag nu var 3:e pass enbart kondition i en timme. Löpning och cykel är vad jag kör mest. Ibland slänger jag in lite crosstrainer också.
 
50 minuter biceps och triceps idag. Någon dag kanske jag slänga upp lite bilder på mina favoritövningar för armar.

Filmkväll

Det blev tyvärr inte så många inlägg idag (tisdag). Jag hade ju fullt upp med att söka jobb först och sen gav jag datorn till snubben. Jag orkade inte blogga på plattan så jag vet inte riktigt vad jag gjorde.
Sen gick jag till gymmet, pumpade armar och när jag kom hem kollade jag och snubben på film och käkade middag. Först blev det en skräckis och efter det, finaylly, we're the millers.  Har  ju velat se den rätt länge nu så jag det känns bra att äntligen ha gjort det nu. Galet kul rulle som jag kan rekommendera starkt. Skräckisen var som vilken skräckis som helst - lite obehaglig men egentligen rätt töntig om man tänder lampan.
 

Tisdag

Hej
 
Idag är det regn och rusk här i Oslo. Med andra ord en rätt trist dag. Jag har suttit och sökt lite fler jobb och för en stund sen fick jag faktiskt ett mail om en intervju.  Det kändes riktigt skönt faktiskt. Steg 1.
Fast det verkar vara en gruppintervju eller något för jag fick lixom välja mellan två dagar. Jag har ingen aning men det känns bra att ha något på G i alla fall, sen får man se om det går vägen. Jag hoppas det i alla fall!
 
Lite senare ska jag till gymmet och pumpa armar. Det blir troligtvis biceps och kanske lite axlar eller något.
 
Hoppas ni får en fortsatt bra dag
 
 

Egna proteinbars

 
 
Något som har blivit väldigt populärt är att göra sina egna proteinbars. Jag har kollat runt lite och det verkar både lätt och sååå gott. Här har jag lånat lite bilder från google och satt ihop till ett fint litet collage. Vad tycker ni? Visst ser det smarrens ut (?)
Jag kan lova att ni kommer se mej snickra proteinbars inom snar framtid.  

Klart ni får följa mej på Instagram

Ni är några som har frågat vad jag heter på Instagram. Jag antar att ni redan provat stuumpan.  Jag hette faktiskt det först, tills alldeles nyligen då jag bytte till thebrattie.
Nu finns det en liten bild  menyn.   den är inte länkad till min instagram så ni får väl klicka in och söka istället.

 
 

50 minuter mage

Idag körde jag bara 50 minuter mage på gymmet. Jag var rätt otaggad när jag skulle dit men kom i alla fall iväg. Jag började med att köra lätt och sen körde jag hårdare och när jag tillslut var uppe i 45 minuter kändes det inte längre som att det tog någonting. Konstigt. Jag körde plankan och sen gick jag och duschade.
 
Man kan säga att jag började veckas träning lite försiktigt.
 
 
 

Inte utan min Mighty sport

Innan jag sticker till gymmet måste jag bara rekommendera en av mina favoritprodukter. Köp den hos Bodystore.
 
 
 
 

Ansiktsmask

 

Måndag

Hej

Ny vecka, nya tag. Och så har jag verkligen börjat. Jag har suttit och sökt jobb i flera timmar nu. Jag är klar för idag, har lagt det åt sidan och tänker inte mer på det nu.
Såå.. vad gör jag nu?
 
Jag är ganska trött. Jag har sovit konstigt i flera nätter i streck nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Det finns ju inte så mycket att göra nu. Jag ska i alla fall iväg till gymmet, det är ett som är säkert.
 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan.
 
 

2 plagg

 
Innan jag hamnade i sängen hann jag med lite shopping faktiskt  Just nu är det egentligen inte bästa tiden att shoppa. Jag menar, vi har inga jobb än så därför lever vi på mina besparingar och när dom tar slut har vi bara en väg att gå och det är hem. Men samtidigt känner jag att jag faktiskt slitit för mina slantar och lite kul kan jag väl få ha. Just nu går det jag sparat till mat. Hur kul lixom (?!)
Lite shopping bara. Jag fungerar inte annars.
Här är två plagg jag klickade hem.  (Hoppas jag hinner använda jackan i alla fall en gång innan det blir för kallt) Dom kommer till Sverige i veckan. Jag skickade dom dit, eftersom snubben ändå ska till Sverige. Trots det blev det krångel så det slutade med att jag nu verkar ha beställt dessa 2 plagg 3 gånger. Inte superkul men jag hoppas att dom kan fixa det.
Anledningen till att jag inte skickade hit till Oslo var för att vi än så länge inte har någon adress. Jag vet.. skumt.
Men man måste tydligen ha vissa grejer för att kunna "registrera" sej, och det går inte utan jobb. Så ja.. kalla mej bostadslös.

Smärta med stort S

Det blev inte så många inlägg under kvällen (söndag). Jag skulle ju gått till gymmet och jag hade tänkt att blogga en del men istället har jag legat i sängen och skrikit av smärta. Mensvärk och magont och fan allt på samma gång. I flera timmar har jag legat och försökt andas mej igenom smärta, efter att ha överdoserat smärtstillande.
Nu mår jag äntligen bättre igen och tänkte att jag kan försöka klämma fram något inlägg innan jag går och lägger mej.
 
Så ja. Planen för idag blev inte som jag tänkt mej. Men jag lyckades i alla fall kolla lite på Pretty little liars.


Biker jacket

Ja tycker att den här jackan är sååå snygg och jag kan försäkra alla om att jag var en av dom första bloggerskorna som hittade den. Nu känns det nästan löjligt att köpa den, eftersom var och varannan känd bloggerska har den.
 

Jag har av någon konstig anledning inte bloggat om den tidigare. Jag gillar ju Chiquelles skinnjackor, och kläder med för den delen. Det har väl helt enkelt inte blivit av i samband med att alla plötsligt dök upp som ägare av denna snygga jacka. Och jag säger som många andra, den är snyggare i verkligheten än på denna modell. Jag är faktiskt inget fan av stängda skinnjackor. Jag tror att det är där dom misslyckades lite med dessa bilder.
 
Här är varför jag vet att jag var en av dom första som hittade denna jacka: För väldigt länge sen beställde jag lite kläder från Chiquelle, balad annat en riktigt snygg brun/beige skinnjacka. Jag var sååå nöjd att jag sen dess har haft koll på sidan efter mer och plötsligt dök jackan upp.
 
 

Söndag

Hej

Söndagar här i Oslo är både väldigt sega och samtidig väldigt mysiga. Det är nämligen så att allt är stängt. Det innebär att man inte kan göra något så det blir rätt segt. Samtidigt kan man ligga och mysa i soffan framför film efter film efter film utan att få ångest för att man bara chillar och inte gör något vettigt. Det är vad jag kallar mys.
 
Denna söndag blir dock inte bara mys. Det blir en sväng till gymmet lite senare men det är nog det.  Jag ska kolla lite fler jobb på nätet, sitta och maila och så men sen är dagens kraftansträngning över.  

Jag har börjat kolla på Pretty little liars igen. För ett år sen när jag bodde i Spanien hittade jag serien och jag började kolla och blev besatt.
Sen fick jag plötsligt avbryta det, eftersom alla avsnitt inte fanns. Nu ett år senare finns hela säsong 4 (och har väl gjort ett tag) så nu är jag igång igen. Trots att det har gått ett år kommer jag ihåg det mesta.
Om jag har tur låter snubben mej kolla ett tag sen.

Hoppas ni också får en mysig söndag
 
 

Löp 1 VS löp 2

Härom dagen sprang jag ju 20 minuter innan jag satte igång med styrketräningen. Min plan är nu att var 3:e pass köra 1 timme motion bara. Löpband, cykel och crosstrainer blir det. Jag vill förbättra min kondition och jag vill att den ska bli lika bra som den var när jag var i Spanien och till och med bättre. Jag vill kunna springa i 20 minuter på 10 - 11 km/h utan problem.
Jag tror att jag kunde det förut men jag har för mej att det var riktigt jobbigt på slutet. Eller tja, det blev kanske 17 minuter. Några minuter gick alltid åt till att sätta igång musik, börja gå lite och så vidare.
 
Här har ni resultaten för löp 1 och löp 2. En liten förbättring redan nu.  Eller var det bara tur? Vi får väl se nästa gång.

Jag kommer att ta en bild när jag kommit upp i 20 minuter varje gång jag springer.
 
 
 

100 pass

Jag älskar att träna men mitt problem är att hålla motivationen igång.
Jag har otroligt svårt att gå ner i vikt och det tar sjuuukt lång tid innan jag får några resultat på styrketräningen. Jag vet att muskler inte syns på en gång för någon, men av någon anledning är det bara extra svårt för mej. Jag vet att jag inte är ensam om det i min släkt så det finns något genetiskt med det.
 
Anyway.. när det går långsamt är det sjukt lätt att tappa motivationen. Jag hittar hela tiden på den ena grejen efter den andra för att hålla motivationen igång. Här är mitt senaste projekt: 100 träningspass till...
ja, jag har inte kommit på vad jag ska avstå fram tills jag nått mitt mål eller vad jag ska få när jag kommer dit, men jag har ett tag på mej att fundera ut något bra.  Kanske ett par nya skor.
 
Naah, det funkar inte. Jag köper skor så fort jag vill ha ett par jag hittar. typ.  Den här veckan har jag än så länge fått stryka 3 pass. Den enda regeln är att ett pass måste vara minst 45 minuter för att räknas.
 
 

Lördag kväll

Nu är jag hemma igen. Det blev en lång stund på gymmet men jag är sååå stolt över mej själv.  Jag körde 20 minuter löpning, 20 minuter powerwalk och 20 minuter cykel. Sammanlagt kom jag upp i 1 mil.
 
Efter det körde jag mina situps och squats och sen tog jag en lång dusch. På vägen hem sprang vi in i en mataffär och köpte varsin pizza som snubben nu håller på och fixar med. Jag vill lägga på lite lök och sallad och så.
Jag har världen mensvärk så jag blev dirigerad till soffan medan han fixar.

Resten av kvällen blir mys mys och mys. Vi ska kolla på film, ta hand om mej och smaska på våran pizza.

(Där försvann det träningspasset. )
 
 
 
 
 

Dags att flåsa


Nu ska vi iväg till gymmet. Jag måste säga att jag är smått otaggad. Det beror nog mycket på att jag inte har tänkt köra någon direkt styrka idag. Det blir löpning och cykel, kanske lite crosstrainer men inte mycket mer än så.
Jag gör alltid 100 situps (en ny grej jag börjat med) dom gångerna jag inte tränar mage och alltid 20 squats med stång (också en ny grej jag börjat med, lite uppvärmning inför squatschallenge) dom gångerna jag inte kör ben och rumpa. Mycket mer styrka än så blir det inte idag.
 
Jag tror att jag är lite otaggad för att jag har börjat tycka att det är så himla tråkigt att springa. Nu när jag inte gjort det på så länge kan jag ju inte springa så länge förrän det blir jobbigt heller och då blir jag ännu mer omotiverad. Jag försöker hålla någon motivation igång, men egentligen har jag ju ingen.
Att snubben lovat en resa till Cypern när jag gått ner till 60 borde väl vara värsta grejen men jag vet inte. Jag antar att soffan, serier och pizza är bättre just nu.
 
 
 

Rea på klackar

Här kommer lite fler snygga klackar från Nellys rea. Jag visade ju tidigare lilja från Sugarfree shoes. Det visade sej att det fanns några snygga klackar till.
 
Köp ett par av varje så landa man på 1482 kronor. Inte speciellt mycket för 8 par skor.. eller 16 skor som jag skulle föredragit att säga.  Ord. priset är på hela 3542 kronor, lite saftigare va?  Jag har ju redan en del av pjucksen men jag kulle inte tacka nej till dom båda blåa paren och dom lila pumpsen.

Tarzan kommer till Oslo

Nu ska ni få veta något sjukt kul!
 
 
Min lilla hårboll ska flytta hit till Oslo och bo här med oss.  Hyresvärden och våra roommates har sagt att det är lugnt så den 8:e ska min söta mamma köra hit honom.  Det bygger på att vi stannar kvar såklart, men som det ser ut nu så kämpar vi ju för att få jobb så vi kan stanna.
 
 
 

Iphoneskal

 
 
Jag har aldrig riktigt fattat det där med att byta skal på luren hela tiden. Det känns som att folk gör det hela tiden. Det kanske har att göra med att man så ofta tar bilder i spegeln, who knows. Jag har i alla fall alltid sagt att jag tycker att det är 90-tal att byta skal. Ni vet på gamla goda tiden när man hade en Nokia som man kunde byta skal på. Åh vad roligt det var. Nu tycker jag att det är rätt löjligt fast jag är nog rätt ensam om det.  Det finns ju sååå många miljarder skal att välja mellan. Jag har börjat titta på mitt trasiga skal och böjar sakta inse att jag borde skaffa ett nytt.  Men hur ska jag orka ta mej in i denna skaldjungel. Jag vet att jag kommer köra vidare på mitt trasiga skal ett bra tag till, men en vacker dag kanske jag av en slump springer på ett fint rosa skal.
 
 

Om det ändå vore så enkelt

 

Lördag

Hej

Det är lördag och jag sov ca. 5 timmar i natt. Jag vet inte vad det är med mej men jag sover nästan ingenting längre. När jag väl har somnat blir det ibland väldigt många timmar men när jag inte kan sova är jag plötsligt vaken hur många timmar som helst.
Inte hälsosamt, men vad gör man då? Jag har ju haft sömnproblem så länge jag kan minnas. Kolla upp mina väldigt tidiga inlägg så ser ni att det står att jag inte kan sova rätt ofta.  Jag brukade blogga på nätterna när jag inte kunde sova.
Idag blir det i alla fall en tripp till gymmet. Jag sket i det igår, inte bra. Jag satt i soffan och ba: nej jag vill inte gå ut, inte söka jobb, inte gå någonstans, bara ligga här. Några timmar senare tänkte jag att jag skulle gå till gymmet. Jag hade bestämt mej för en timmes motion bara. Jag ställde mej upp, gick ett varv i rummet och ba: nej, jag vill inte. Sen la jag mej i soffan igen.
 
Ni får inte tro att jag inte kan pusha mej själv. Jag skulle nog säga att jag tvingar mej iväg till gymmet 2 av 3 gånger när jag går dit. Så kul tycker jag inte att det är att gymma egentligen. Det är rätt okej när jag väl är där dom dagarna det går bra, men det finns massa andra träningsformer som jag föredrar framför att gå till gymmet. Men oftast älskar jag att dra i allt man kan dra i när jag väl kommit dit.
 
Så ja.. planen är gym i alla fall. Jag ska försöka leta lite jobb på nätet också, annars blir det nog en myslördag bara.
 
Hoppas ni får en bra dag
 
 

Lilja

Sitter och tittar på Nellys rea och .. usch vad mycket fult dom säljer ut. Nej men ärligt, Nelly brukar ha så mycket fint men denna rea usch. Hemsk jag låter men man kan inte alltid hylla allt. Däremot tänker jag hylla att jag faktiskt hittade ett par skor.
Jag äger redan dom svarta (fast jag såg att jag glömt lägga upp dom på bloggen, fy vad synd) så funderar på om jag ska bli en lycklig ägare av även dom i beige.
 

Fredag

Hej

Hur är det med er denna dag? Jag vaknade up och ba: shit det är ju fredag idag. Ingen koll.
 
Idag skiner solen och det känns som att det kommer bli en bra dag.  Jag har dock rätt mycket träningsvärk så min kropp håller väl inte riktigt med.
Planen för dagen är lunch strax och sen ska vi göra oss i ordning snabbt och springa ut och söka fler jobb. Det känns verkligen som att vi har kommit igång med det nu.  Det känns riktig bra. Jag vill verkligen sanna här i underbara Oslo, men det bygger ju på att man får in pengar såklart. Det är väldigt dyrt här, det vet väl alla, så här är man ännu mer beroende av en inkomst.. känns det som i alla fall.  Sen har ju jag mitt shoppingbegär som måste mättas.  Har hittat sååååå mycket fint i alla miljontals affärer här. Jag fattar inte hur dom kan ha så mycket affärer. Dom har säkert 5 gånger så mycket som Stockholms innerstad och då är Oslo inte alls lika stort.

Har man problem med shoppingberoende.. åk för tusan inte till Oslo.

 
Hoppas ni får en sjukt fin fredag
 
 

After gym

Puh
 
Nu är jag hemma igen. Det blev ett rätt lång träningspass på gymmet. Jag tror att jag började vid 17.10 rätt exakt och jag blev väl klar 18.40.  Jag är glad för att jag pallrade mej iväg så tidigt. Vanligtvis börjar jag väl träna vid 18-19. Skönt att redan vara hemma.
 
Jag sprang först 20 minuter, något jag inte gjort på väldigt länge och sen blev det rygg och lite triceps som planerat.
Nu står mannen och kokar korv åt mej så snart ska jag smaska i mej det och glo på ett avsnitt av breaking bad.
 
Mår som en kung just nu.
 
 

torsdag

Hej
 
Nu börjar det bli kallare här i Oslo. Hittills har vi haft någon skum värme som gjort attman utan problem kunnat gå utan jacka, till och mef på kvällen. Nu verkar det dock vara slut på det.
 
Igår var jag ute och lämnade en del CVn på olika ställen och idag har jag mailat närmare 20 ställen. Jag hoppas att det händer något snart. 
 
Fram tills dess har jag min träning i alla fall. Igår körde jag ett ganska hårt benpass och idag blir det nog rygg. 
 
Hoppas ni har en bra dag so far
 
 
 
 

Min helg

Jag tänkte berätta lite om helgen som varit, även om den inte varit alltför händelserik men den har varit bättre än vad många helger framöver troligtvis kommer bli.

I fredags hade vi myskväll med tacos och serien breaking bad. Supermysigt! Fast jag blev rätt uttråkad senare på kvällen men annars hade vi jättemysigt. Första tacokvällen här i Oslo.
 
 
 
På lördagen gick vi ut på dagen för att sätta oss på en uteservering och ta en öl. Snubben ville egentligen käka också men sen blev det bestämt att vi skulle handla hem grejer och göra enriktig god middag istället.
Av någon anledning ändrades det när vi såg menyn på stället vi var på. Vi hade valt en nattklubb som hade väldigt bra priser, Memphis hett den. Det slutade med att vi käkade mat där
 
Efter några timmar gick vi hem och senare på kvällen var vi tillbaka på Memphis igen. Vi hade faktiskt riktigt kul och det bästa är att Memphis ligger 5 minuter från där vi bor och har nästan samma priser som i Sverige. På dom flesta andra ställena kan en öl lätt kosta 74 kronor och högre
 
 

Tisdag

Hej

Hur mår ni? Det var några dagar sen jag bloggade nu. Jag har väl egentligen inget nytt att komma med. Vi söker fortfarande jobb här. Det brukar tydligen ta att tag innan man lyckas, trots att det är Norge, och dessutom har jag hört att det är riktigt svårt i början av oktober men att det lättar upp i slutet och i början av november. Jag hoppas att det stämmer.
 
Planen för dagen är att springa ut med CV:n och sen gymma. Jag ska strax sätta mej ner och göra ett träningsschema för veckan. Funtar på att slänga mej in i squatschallenge som pågår just nu. ... kanske.
 
Hoppas ni får en fin tisdag
 
 
 

Skor

Har ni sett dom här galet snygga skorna?
 
 
 
 
Det är stört. Jag är så förälskad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. OM dom ska bli mina!! Dom påminner faktiskt en del om Rudolpha (nöörd jag är som kan namnen på skorna jag köper. )   från Nelly. Jag minns att jag var lite besviken på att dom hade gulddetaljer, men jag älskade skorna så mycket att jag struntade i det. Skorna blev snabbt mina nya favorter, konstigt nog har jag inte använt dom så mycket. Det kan bero på att jag köpte ett par och första gången jag använde dom gick klacken av. Jag fick kriga rätt mycket för att få ett par nya så jag kanske är lite rädd att det ska hända igen. Jag vet inte.

Anyway, jag kommer inte släppa dom här skorna förrän dom är mina. Priset: Ynka rödingen. Ni hittar dom på Nelly.
 

Fredagsschema

 

Fredag

Hej

Så var det fredag igen. Det är ju ganska nice, fast tja här är väl alla dagar domsamma egentligen. I alla fall just nu. Jag klagar inte, that's for sure.
 
Jag käkade frulle för ett tag sen. Gjorde lite frulle på sängen till snubben men han valde visst att somna om istället. Han åt upp hälften och nu ligger han och sover igen. Vi både hade svårt att sova i natt. Jag är ju van, men han är helt knäckt.  Jag tror att jag somnade runt 5-tiden och sen ringde alarmet vid 10.00. Några timmar fick jag i alla fall.
Nu ska jag snart sticka iväg till gymmet.
 
Hoppas ni får en grym fredag
 
 

 

Gårdagens outfit

Såhär såg lilla jag ut igår.
 
 
 
 
♥ Byxor - Gina tricot
♥ Skjorta - Bonprix
♥ Väska - Primark
♥ Stövlar - Scorett
 

Boll - ett hett tips

 
Jag som tränar ganska mycket, vill bara verkligen rekommendera denna underbara boll. Den här är allt du behöver för att träna alla muskler man vill träna. Jag kör själv väldigt mycket boll på gymmet. Det blir självklart massa maskiner och hantlar också men det är väldigt sällan jag lämnar bollen helt oanvänd när jag är på gymmet.
 
Jag gissar att flera av er någon gång haft en sån här boll hemma. Säkert har ni tänkt att ni ska använda den massor. Säkert har ni använt den 1 max 2 gånger och nu ligger den halvpumpad och dammar någonstans i källaren.
Sån är jag också. Jag tror att vi alla är det mer eller mindre. Att ha träningsprylar hemma funkar väldigt bra i teorin men oftast inte riktigt lika bra i praktiken. Jag gissar att det beror på att man hemma har 100 saker som är roligare än trängsprylarna. Men det finns säkert fler orsaker till träningsprylarna ofta förblir orörda.
Därför tänker jag inte rekommendera att köpa hem en pilatesboll till er som inte har det. Men använd den på gymmet. Det finns minst en på i stort sett varje gym och sen finns det massor av övningar. Bollen ger en väldigt stark och bra muskulatur i hela kroppen eftersom man samtidigt som man gör övningar , måste hålla balansen. Det medför att man ofta spänner hela kroppen och även delar man inte riktigt vet om.
 
Om ni inte har testat bollen tidigare, googla upp några övningar och gör det! Jag har ju själv fått en rätt bra grundutbildning i hur man tar sej för denna boll när jag var i Spanien. Sen dess har jag inte låtit den vara.
 
 
 
 

Äntligen mina

Norge må vara ganska dyrt men när det kommer till shopping är prislapparna hyfsat lika Sveriges. Norska kronan står lite högre än svenska och det är väl där det hela spricker lite. Men det hindrade inte mej. Som jag har tjatat om dessa skor. Och nu är dom mina.  Jag och snubben var på dinsko i .. tja det måste varit närmare en timme. Jag provade och provade. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mej för om jag skulle ta 36 eller 37.
36:an satt som en smäck på ena foten men på andra foten kände jag någon irriterande grej. Det visade sej den att det var sulans kan för att sulan var för kort.
37:orna var huuur sköna som helst, men dock för stora. Inte jättemycket men tillräckligt för att ge mej beslutsångest. Sen är det väl så med oss tjejer att om vi kan ta en mindre storlek så gör vi det. Så ja.. efter mycket velande blev det 36:orna.
Jag blir inte förvånad om jag går och byter dom. och sen byter tillbaka igen.

Priset var dock lite surt tycker jag. På prislappen stod det flera valutor, som det gör ibland. Det som irriterade mej var att det stod både 349 NOK och 349 SEK. Det är inte alls samma sak.
 
♣ Skor - DinSko - 349 kronor
 

Musik

 
Älskar låter just nu

Onsdag

Hej

Hoppas ni alla sovit gott. Jag sover om en kung här borta.. när jag väl har somnat. Det är väl där min sko klämmer lite. Det tar väääldigt lång tid för mej att somna ibland, väldigt ofta, lite för ofta. Jag avundas människor som lägger sej i sängen och bara somnar. Så har jag aldrig haft det.
Att jag somnar sent resulterar förstås i att jag inte hör mitt alarm på morgonen.. vilket i och för sej är konstigt för det bukar jag alltid göra annars. Hur som helst vaknar jag ganska sent.
Just nu sitter jag och äter en sen frulle.
 
Jag vet inte riktigt vart jag ska göra av dagen. Min snubbe ska snart iväg på en andra intervju på ett företag som han har sökt jobb. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra.
Själv har jag ont i huvudet så jag får se vad som händer för min del. Gym ikväll blir det i alla fall.
 
Hoppas ni får en bra dag
 
 
 

Videoklipp från Oslo


En dag i Oslo

Nu ska jag strax springa iväg till gymmet men först vill jag bara dela med mej av en liten bild från en av våra dagar här i Oslo.   Vi vandrade runt i stan för att lära känna gatorna och hitta lite. Sen blev vi hungriga, delade på en pizza, kollade på folk, snackade om massa roliga saker och sen promenerade vi vidare. Det är sannerligen ett gäng härliga dagar vi har haft här i Norges huvudstad.
 
 
 
 
 

Outfit

 
 
 
 
♥ Byxor - Gina tricot
♥ Topp - Gina tricot
♥ Kofta - Cubus
♥ Halsduk - Glitter
♥ Mössa - Åhléns
♥ Väska - Primark
♥ Boots - Gojane

Uggs

 
 
Det vimlar av snygga skor nu, boots och klackar. Personligen känner jag att det är fel tid att köpa klackar nu men känner jag mej själv rätt kommer det inte att spela någon roll när jag hittar ett par jag gillar.

Vad jag däremot skulle behöva köpa för en gång skull, är ett par nya uggs. Jag gillar uggs som har supermycket ludd, gärna så det går upp lite över kanten och syns. Det ska verkligen synas hur sköna dom är. På dom bruna ser man lite hur jag menar. Fast jag villa att det ska sitta lite mer tight.
Jepp, ett par uggs skulle jag behöva. Förra vintern, det borde varit vintern 2011-2012 (vintern 2012-2013 var jag ju i Spanien hela säsongen) hade jag ett par svarta uggs från Canada snow. 
Jag har fått slänga dom nu. Dom höll inte mer än en säsong. Skitdåligt för ett par skor som ändå kostade 1200 spänn. Jag har även köpt ett par uggs från eurosko, tror jag, och dom var ta mej tusan både billigare och bättre.  Tror jag ska försöka hitta ett par bruna i år, och nix pix till Canada snow.
 
Uggsen på bilden är från Shepherd och finns på Nelly för en hyfsat hygglig slant.

Nya stövlar

 
 
 
 

Massa affärer

Hej

 
Nu var det några dagar sen jag bloggade igen och ni måste ju förstås undrar hur livet i Oslo flyter på?  
Vi har nu varit i denna underbara stad i 5 dagar och jag stormtrivs. Allt finns! Det tog mej 5 dagar att hitta gina tricot men I found it!  Jag hittade den idag och tänkte att det var ju rätt typiskt gina. Dom lägger aldrig sina affärer där man tror att dom ska ligga.

Idag har jag varit ute och sökt lite jobb. För tillfället är det rätt tomt på jobb här. Det sägs att det är det i början av oktober. Det sägs också att det blir lättare mot slutet av månaden och i början av november. Jag hoppas att dom som säger det har rätt.
Just nu står mannen min i köket och lagar mat. Så fort han är klar ska vi äta lite, andas lite och sen ska vi iväg till gymmet.

 
Så till er som vill veta hur mitt liv flyter på.. Det är fucking awesome just nu.  Jag trivs så himla bra och medan alla i Sverige fryser ihjäl är det faktiskt riktigt varmt här. Idag hade jag på mej en flanellskjorta och jag trodde faktiskt att jag skulle börja frysa men tvärt om svettades jag då och då. Det är 8:e oktober och jag svettas utan jacka. Halleluja! 
 
Oslo har huuuuur många BikBok och H&M som helst. Följt av huuuur många affärer som helst. Jag har hittat 3 eller 4 köpcentrum som alla är väldigt stora under dessa 5 dagar. Utöver det finns det mängder av affärer runt köpcentrumen. Jag kan inte riktigt fatta varför, men jag klagar inte. Jag älskar att det är affärer överallt. Det gör att hela staden blir så mycket mysigare. Sen är det ju såklart restauranger, cafeer, barer och pubar här och var också. Men för att vara en huvudstad är jag faktiskt förvånad att det inte är mer. Framför allt tycker jag att det är konstigt att jag hittills inte sett en enda biograf, nattklubb, teater, biljardställe eller bowlinghall.
Det verkar just nu som att hela Oslo är fyllt av affärer. Men jag klagar inte.
 

 
Jag i ett köpcentrum som är på 5 eller 6 våningar. Huuuuge!!!

En outfit

 
 
♥ Jeansleggings - Vero moda
♥ Linne - Gina tricot
♥ Kofta - H&M
♥ Skinnjacka - Vero moda
♥ Boots - GoJane

Nytt från H&M

Här är lite mer av shoppingen i Sverige innan jag åkte hit till Oslo.
 
 
♣ Röd skjorta - H&M - 149 kronor
♣ Grönblå skjorta - H&M - 149 kronor
♣ Knästrumpor - H&M - 49.50 kronor
 

Stuumpan visar Oslo

Så var man hemma efter en lång dag på Oslos gator. Jag och snubben har vandrat runt idag också. Det tar ju ett tag att lära känna området. Det blev alltså ingen promeflax till gymmet. Vi tar det imorgon istället. Idag blev det en lång promenad åt alla möjliga håll. För tillfället känner jag mej inte direkt klarare men jag har sett området och jag känner starkt att jag skulle kunna trivas här. Det finns gott om affärer, (gott är en extrem underdrift, här finns ett av dom största köpcentrumen jag någonsin varit i) mysiga barer, restauranger och buss, spårvagn och tunnelbana finns väldigt nära och går i stort sett hela tiden.
Det här ska nog bli bra.
 
 
 

Lördag i Oslo

Hej
Idag skiner solen här i Oslo och vi har precis käkat en sen fulle. Om en stund ska vi skicka iväg och kolla efter gymmet. Det finns nämligen ett 24/7 här och eftersom vi har kort dit ska vi kolla om dom fungerar här i Norge.
Jag ringde och kollade innan vi åkte hit och enligt killen jag pratade med borde det funka.
Egentligen borde jag göra mej i ordning och gå ut och söka jobb, men om korten funkar tänker jag träna. Jag behöver ändå duscha och sånt så varför inte passa på att äckla ner sej lite innan.
 
För övrig är det lördag och jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Det blir nog inget speciellt.
 
Hoppas ni får en bra lördag.
 
 

Framme i Norge

Hej
Hur mår ni?
Jag mår efter omständerna helt okej. Herregud vad trött jag var igår dock. Men det kan man ju förstå. Förutom dom timmarna jag sov på tåget, vilket var typ 2½, var jag vaken långt över 24 timmar. Och all den packningen. Det första som hände när vi väl kom till Oslo var att snubben skulle på anställningsintervju så vi fick låsa in grejerna på stationen, åka till intervjun och sen komma tillbaka, hämta grejerna och efter de ta oss till lägenheten. Så fort vi kom dit var det massa prat, papper och sen skulle vi springa iväg och fixa med pengar. Ja ni hör ju, inte en lugn minut. Fatta att jag sov i natt.

Ärligt talat sov jag halva dagen också. Sen gick vi ut och bekantade oss med området. Vi hittade ett gigantiskt
köpcentrum med massa affärer och jag tänkte: heeello mama, I'm home. Sen köpte jag en nagelfil.

Nu är det dags för middag  Yum, jag har levt på två paket nudlar sedan jag kom hit.
 

Här är min tågbiljett som jag köpte igår. Det visade sej vara helt onödigt för här är det bara planka. Gå på längst bak i bussen, eller vart som helst på tunnelbanan eller spårvagnen - läs av ditt kort själv. Spärrarna vid tunnelbanan är alltid öppna men det står att man ska läsa av kortet och sen gå igenom. Snacka om att sätta människors ärlighet på prov. Åker man fast i kontroll är det dock 900 i böter.
 
 

Aries

Här är min grymt snygga gaddning som jag gjorde igår 
Ombord

Hej 
 
Nu sitter vi äntligen på tåget och pustar ut. Herregud vilken resa detta har varit redan innan den riktiga resan startade.
 
Ena stunden har vi haft boende, andra stunden inte . Så sent som igår kväll sket sej ännu ett boende. 
Jag tror att vi har någonstans att bo nu i alla fall.
 
Det senaste dygnet har varit riktigt jobbig bortsett från att vi då och då inte haft någonstans att ta vägen . Först och främst skulle jag tatuera mej igår, tiden blev försenad så kom därifrån runt 18.30. Innan jag kunde åka hem var jag tvungen att fixa lite grejer och väl hemma började jag må som ett as.
Det blev tillslut en tripp till akuten. 4 timmar och sen var vi hemma 2.30.
 
När vi kom hem var det dags att börja städa och packa . Det som till en början aldrig verkade ta slut, var avklarat typ 3 timmar senare. Så fick jag lite tid att mysa en sista gång med min lilla kanin.
 
Vid 7.20 kom en taxi och som om inte allt redan var ett helvete var det en olycka på vägen . Det var nära på attvi inte hann med tåget.
 
Nu sitter vi i alla fall här. Jag har varit vaken i snart 24 timmar , men vi är i alla fall på väg 
 
Förberedelser inför Norge

Idag har jag och snubben suttit nästan hela dagen och letat boende i Norge. Detta blir nog en intressant resa för vi har varken jobb eller boende när vi kommer dit.  Jag vet inte om jag kommer ha tillgång till internet men jag ska i alla fall försöka ha någon typ av logg som jag kan kopiera in på bloggen i efterhand.
Vi har, som sagt, kollat boende hela dagen men fortfarande inte fått napp. Eventuellt har vi kanske kanske kanske någon lägenhet. Fast vi vet inte var den ligger eller om vi ens kommer få hyra. Hon som ska hyra ut den sa att det var någon som skulle komma och kolla ikväll, i värsta fall ryker den då och ja.. då har vi verkligen inget boende sen.
Vad gäller jobb så har min snubbe två intervjuer fixade, själv har jag 0. 
 Jag tar det helt enkelt lite som det kommer och hoppas på det bästa.  I värsta fall är det bara ta tåget tillbaka till Sverige. Mitt hem i Stockholm finns ju kvar.

Nu är det mindre än 48 timmar kvar.
 
 

Dags för ett nytt äventyr

Hej

Här kommer den sanna anledningen till varför jag bloggar så dåligt nuför tiden. Eller , det är flera.
1. jag har varit supersjuk och då varken haft ork eller inspiration.
2. Jag har haft fullt upp med sååå mycket att jag inte haft tid. Tex. läkarbesök lite för ofta.
3. Jag har bestämt mej för att flytta till Norge och då haft fullt upp med att fundera på hur jag ska göra med det. Min snubbe är den av oss som faktiskt gjort något. Han har letat jobb och boende, medan jag mest tittat på. Nu har vi i alla fall bokat biljetter och vi drar redan i övermorgon. Det gick riktigt fort på slutet.
 
 

Blogg listad på Bloggtoppen.se Bloggar om lust och sex bloggar
RSS 2.0