Helvetesbruden


Jag har saknat min DVD idag

Nu är jag hemma från jobbet och har nästan precis fått i mej lite mat. Tiden springer iväg just nu känner jag och ändå har jag inte hunnit göra speciellt mycket sen jag kom hem.

Idag har jag varit duktig och jag har saknat min dvd hela dagen, så jag tänkte unna mej en film snart.

Måste nog beställa hem nytt tror jag. Mina filmer är söndertittade



Ey du spanjoren, ge mej mat

Yeeeey vad grym jag är. Jag har nästan satt igång med plugg och det har bara gått 40 minuter av lektionen

Jag tänkte lära er två användbara ord på spanska, bortsett från "Dos cervezas grandes, por favor" är dessa två ord det enda man behöver kunna när man åker till Spanien. Praktiskt va?

                                                   Tengo hambre! - Jag är hungrig!



Spanien 2010


Torsdag

Hej 
Nu sitter jag i skolan ich har precis gjort mitt spanskaprov. Det rÄcker nog med att aÄga det tror jag 
Snart ska jag in pÅ nÄsta tradiga lektion.
igÅr hade jag em riktig skitkvÄll pÅ jobbet sÅÅ nÄr jag kom hem stÄllde jag mej i duschen fÖr att skÖlja av mej alla aggressioner. Ett bra tag senare kom jag uut fÖr att plugga spanska till 00.30. Idag Är man lagom dÖd men men what to do?
Ha en bra dag alla



Mot jobbet

Nu har jag precis fått i mej lite käk  Mätt och belåten är man.

Nu ska jag iväg till mitt älskade jobb som väntar så troget på mej.

Later


Videoblogg


Now

Vad spelar det för roll?
Vi blir gamla och sen dör vi.
Efter ett tag är vi bortglömda


Fuck it


Dagens outfit


Rakt hem i brevlådan

Hej

Jag kom på att jag glömde visa vad som låg i paketet igår. Men det tänkte jag fixa nu!

              

                           

                                                  ♣ Skjorta - Bonprix - 149 kronor
                                                           ♣ Jeans - 259 kronor

Jeansen var sjukt coola. Skinn på framsidan och jeans på baksidan, utom på ena fickan.
Nice  Tyvärr var dom lite för stora i benen. Jag har rätt smala ben i förhållande till kaggen så det blir nog att sy in dom en del.

Filmtime!

Jag har precis slängt i mej lite middag. Nu ska jag glo på en film medan jag smälter maten och sen ska jag ut och springa.
Jag var lat och sprang aldrig igår så det blir extra hårt idag.

Först film, som en liten belöning för mitt hårdpluggande idag.


Bakom kulisserna: Dermal anchors

Jag hade bestämt mej för att berätta lite om Dermal anchors idag, så nu kör jag.

Till att börja med får jag ofta frågor om vad jag har på armarna, alltså det här:



Det här är min arm med just Dermal anchors, eller ankare som jag brukar kalla dom. Visst är dom sjukt snygga? Det är exakt det folk brukar säga när dom ser dom.
- JAG VILL OCKSÅ!!

Man vill ha dom, men nu ska jag ta med er in bakom kulisserna.

Anchors är inte vanliga piercingar. Man sätter inte bara in dom, tvättar dom i en vecka och sen sitter dom där. Nej, för det första är det otroligt smärtsamt att sätta in dom, jämför med till exempel en vanlig navelpiercing. Det tog en halvtimme när jag gjorde mina 3 på armen. Det var en halvtimme av obeskrivlig smärta.

Vidare beter dom sej inte som vanliga piercingar. En navelpiercing tvättar man ett tag, man är försiktig och byter inte smycke för tidigt men sen sitter den där och tjafsar vanligtvis inte speciellt mycket (bortsett från min misslyckade navelpiercing då)
Anchors blir lätt infekterade och är jobbiga att ta hand om.

Det är info jag fick när jag ville göra dom. Han som skulle pierca mej avrådde mej ifrån att sätta dom på armen då dom är ivägen och med överallt hela tiden, det skulle alltså bli ännu svårare att ta hand om dom. Anchors svarar redan med att bli infekterade när man till exempel har sovit för lite, ätit för dåligt, konsumerat för mycket alkohol och så vidare, han varnade alltså mej för att mina skulle svara på ännu mindre grejer.
Han hade rätt men jag kämpade ändå. Det gjorde ont, dom började krånga, ramla ut. Jag bytte smycke och det började krångla ännu mer. Kort sagt blev det inte snygg efer ett tag.

Varför gjorde jag dom trots att jag blev avrådd ifrån det? Lätt, jag är korkat jävla envis. Jag är beroende av piercingar och tatueringar och JAG VILLE HA!! Precis som alla andra VILLE JAG HA. Jag tänkte alltså inte så himla mycket. Det är därför jag skriver det här. När människor ser en anchor första gången har dom oftast ingen aning om vad det är. Att ge sej in på att göra dom själv är då inte bara korkat utan mycket korkat.
Jag hade en sen tidigare så jag visste redan vad jag gav mej in på, i princip.

Idag har jag tagit ut dom för såhär blev det tillslut.



Inte riktigt lika snyggt. För känsligas skull har jag gjort så att bilden inte riktit ska visa exakt hur det ser ut. Lägg alltså på lite för att förstå hur äckligt set ser ut i verkligheten.

Nu är planen att jag ska låta det växa igen. Jag tvättar två gånger om dagen, försöker äta bra mat och sova mycket och sen ska jag gå och göra om dom.
Varför det? För att jag är dödligt envis och dessutom lika dum som dom som säger att dom vill ha dom, jag är beroende av piercingar och dessutom; JAG VIILLL HAAAA!



När jag hämtade ut paketet idag köpte jag dessutom C -vitamin. Jag brukar ta Zink och C-vitamin när jag har nya piercingar. Det gör att läktiden blir något kortare, men framför allt lindrigare.

Vadå beroende av piercingar och tatueringar? Jepp, det går att bli det och det är inte speciellt svårt. Har man väl börjat är man lätt fast, i alla fall om man har gjort minst 3. Själv har jag nu 13 piercingar och en tatuering. 3 nya tatueringar planeras just nu.
Med piercing menar jag alla hål jag inte föddes med.

Paketet, here I come

Jag tar en paus från allt pluggande och sticker iväg för att hämta ett paket.

Be right back.



Nej tack till idioter

Tack återigen för sköna och stöttande kommentarer. Jag blir alltid lika glad när jag får det bevisat för mej att det faktiskt finns snälla, omtänksamma och fredliga människor där ute.



Det här är jag när jag får en snäll kommentar


Pluggar så det ryker, för första gången på 3 år

Alltså, jag CHOCKAR!

Efter att jag bestämde mej för att börja plugga gick jag först och sov en timme och sen käkde jag mat  Men hör och häpna! Jag har nu suttit i över 2 timmar och pluggat spanska!
Jag lär mej visserligen inte så mycket men jag har hittat lite roliga tester på internet. Tyvärr hjälper testerna mej inte ett skit till provet, då dom tar upp helt andra saker.. men det är kul  Speciellt när jag först har svarat fel på en fråga 17 gånger och nästa gång jag gör testet svarar rätt på 2:a försöket.

Jag hoppas att det går hyfsat på provet på torsdag i alla fall. Ett VG och jag är hemma

Om ett tag ska jag springa upp till centrum och hämta ut ett paket också  Först ska jag kämpa lite till med spanskan. 

                          

Estudiando español

Det blev faktiskt sol idag i alla fall  I alla fall än så länge. Klockan är ju bara 10 men det är redan 30 grader i solen! Helt sjukt. Om ett tag kommer den ordentliga värmen.

Jag tänkte nu försöka vara lite duktig och släpa ut mina spanskaböcker i solen. Lite plugg måste jag ju fixa i alla fall. På torsdag har jag spanskaprov och det skulle nog vara bra om jag har pluggat lite i alla fall.

Jag tar nog en paus om.. 10 minuter. Vi hörs då


Ett klipp från i torsdags


Så var tandläkarskrället klar

Godmorgon godmorgon

Hoppas ni alla har sovit gott och drömt många våta drömmar. Själv hade jag svårt att somna igår. Vad som var ännu svårare var att komma upp imorse, speciellt när jag visste att jag skulle till tandläkaren. Tillslut kom jag i alla fall upp och gick igenom helvetet. Med blod i hela käften säger jag att det känns jävligt bra att det är ett år kvar till nästa gång.  

                         

Tack för mej

Nu ska jag gå och tvätta mina älskade små piercingar och sen ska jag sova några timmar. Imorgon kan jag visa en bild på vad som händer med ett ankare som inte mår så bra. Jag ska dessutom passa på att berätta lite om dom, eftersom jag på sista tiden bara har träffat totalt efterblivna människor som säger:

- Åh sånna där vill jag också göra. Jag ska göra 3 hääär.. och så pekar dom på någon kroppsdel.

Imorgon ska jag förklara varför människor som säger så varken vet vad dom snackar om eller är redo för ankare. Ett tips om man vill göra ankare är att ha ett antal vanliga piercingar innan.

Som sagt, man vet inte vad man ger sej in på när man tror att ankare är vanliga piercingar. Imorgon ska jag förklara det lite närmare.
Först ska jag överleva tandläkaren och sen undersöka vädret.

Godnatt


Det sanna hatet

Alla människor är programerade att hat något.
Vissa hatar invandrare, andra hatar fjortisar.
Vissa hatar emos, andra hatar gamlingar.
Vissa hatar datorer, andra hatar djur.
Vissa hatar potatis, andra hatar fotboll.

Alla människor är programerade att hata.

Jag hatar dej.


Solen lämnar oss lika fort som den kom

Planerna för imorgon är att jag först och främst ska till tandläkaren... igen. *suck* Jag börjar bli lite trött på att ranta dit nu.
Sen hade jag tänkt att dö i solen på en filt efter det. När jag sen återuppstått ett antal timmar senare tänkte jag försöka kirra lite plugg.
Det ser ut som att jag får göra om dom planerna. Tandläkaren kommer jag tyvärr inte ifrån, men det verkar som att det ska bli regn, eller i alla fall mulet imorgon

*Suck* en vecka var vad man fick, men det är ju bättre än ingenting alls. Även om jag har varit inlåst på jobbet nästan hela den veckan.

Jag hoppas att att det blir sol imorgon också. Då ska jag verkligen ta tillfället i akt och sola, sen är det back to school som gäller.

By the way, jag kan inte fatta att jag precis tog mod till mej och dödade en spindel! Det måste vara för att pappa sover och för att jag aldrig kan somna om det finns en levande spindel i samma rum som mej. Det kunde ni inte tro va? Jo, jag är extremt rädd för spindlar. Jag har en hel drös med roliga berättelser där jag och spindlar är huvudkaraktärerna.
Nu blir det i alla fall definitivt regn imorgon.



Fika med Marre

Medan jag sprang runt och lekte James Bond hade min mobil dött. När jag kom hem satte jag den på laddning och sen somnade jag. När jag vaknade nästa dag hade jag ett antal missade samtal, dels från Hanna men också från Marre. Då kom jag på det. Jusste fan, jag hade lovat att ta en fika med henne.

Jag tog mej upp, upptäckte att jag hade en jävla huvudvärk, jag svepte några glas vatten, käkade en macka, drog på mej kläder och åke till stan.
Trots att jag var rätt död blev eftermiddagen med Marre lyckad tycker jag.

Jag skrev ett snabbt inlägg från fiket, men det var ju inte speciellt exklusivt.





Det där och en del cola höll mej vaken under våran eftermiddag

Stuumpan som prostituerad - Njae, troligtvis inte

Jag kom förstås hem sent från Danne. Hanna stannade kvar hos honom och under tiden lekte jag James Bond i Vällingby. Jag råkade nämligen ut för en halväcklig snubbe när jag precis skulle gå av tuben.
Först frågade han om jag kunde tänka mej att ha sex med honom. När jag sa nej började han be mej och när jag fortfarande sa nej erbjöd han mej betalning.
Kort sagt accepterade han inte bara ett nej så jag började gå och han följde efter. Jag bestämde mej för att se om F var hemma och vaken. Först och främst för att han bor 3 minuter från tuben och vidare för att jag inte hade någon lust att snubben fick fnys om vart jag bor. Som misstänkt följde han med hem till F, som självklart inte var hemma.

Jag stannade och satte mej på en bänk för att tänka, varpå snubben givetvis satte sej bredvid mej och började kladda. Hastigt ställde jag mej upp och sa att jag bara skulle kolla en grej, tillbaka om 1 minut. Jag gick runt hörnet på huset och såfort jag försvunnit utom synhåll sprang jag som aldrig förr mot ett annat hus och sen gömde jag mej där. Efter en stund kollade jag fram runt hörnet och vad ser jag om inte den äckliga snubben som kommer rakt emot mej! Hur fan hade han kommit på att han skulle gå hitåt? Det var ju åt helt fel håll.

Som en galning sprang jag runt huset åt motsatt håll och kollade föriktigt fram runt husknuten igen. Kusten var klar, jag sprang fort utav bara helvete och gömde mej vid nästa hus. När jag stått där en stund sprang jag ner på en parkering för att komma åt rätt håll (ta mej hem alltså). När jag sprang ner på parkeringen fick han syn på mej så jag låtsades vända riktning och hoppade istället kvickt in bakom en pelare. Jag trodde att det skulle ta ett tasg innan han skulle komma dit så jag började pusta ut.

Plötsligt blev jag kissnödig och fan jävla skit! Jag såg ändå att jag hade lite tid så jag bestämde mej för att kissa där vid pelaren. Strax innan jag blev klar såg jag honom plötsligt pacera framför mej samtidigt som han ropade på mej och sa åt mej att komma fram. I helvete heller tänkte jag och rullade ihop mej till en boll. Jag försökte andas tyst och bli så osynlig som möjligt. Jag vet inte om han någonsin såg mej för plötsligt försvann han i alla fall. Jag andades ut igen, väntade en stund och sen bestämde jag mej för att börja gå hemåt.

Man ska aldrig ropa hej förrän man kommit över bäcken, som man säger. Plötsligt kom han rakt emot mej. Då hade han tydligen kört lite kurragömma med mej. Jag blev livrädd, jag ljuger inte. Idioten hade gömt sej och väntat på att jag skulle gå förbi, tja den gick jag ju på. Jag tog sats en sista gång och kutade. Som en vettsrkämd hare kutade jag tills jag var säker på att han inte var bakom och sen gick jag hem.

När jag berättade allt för brorsan sa han att han tyckte att jag borde tagit pengarna och dragit sen. Haha, tja varför inte. Snubben erbjöd mej betalning så många gånger att jag tillslut tappade räkningen både på den punkten och antalet gånger han bett mej att snälla sära på benen bara en stund. Han lovade att det skulle vara helt smärtfritt och snabbt avklarat. När jag fint tackade nej tyckte han att jag i alla fall kunde bjuda till lite på brösten, han ville bara känna lite sen skulle han inte begära mer. När jag inte gav honom det heller så ville han ha hela paktet igen. Med eller utan betalning. Hej och hå..

Sånna människor skrämmer mej lite faktiskt.. tydligen så pass mycket att jag 3 på morgonen får för mej att springa mellan hus och gömma mej. Den biten var rätt kul faktiskt, bara för att jag kände att jag gjorde det så bra. Resten var inte speciellt kul.


Torsdagens outfit

Hittade en kul bild från i torsdags hos Danne. Jag tänkte att det får gå som en outfitsbild. Hehe.

Lite igger sådär, jepp, jepp




♥ Jeans - Topshop
♥ Tee - Kan dee
♥ Sneakers - Le coq sportif
♥ Skinnjacka - Hollies
♥ Väska - Lindex
♥ Brillor - Åhléns 


Senaste piercingen

Min navel byter utseende hela tiden. Här har ni senaste modellen

                 

Jag fortsätter min resa mot att bli en nåldyna

Stuumpans torsdag

I torsdags var jag och Hanna på East steet och fixade med mina piercingar. Det var den näst jobbigaste behandlingen jag har gått igenom på piercingfronten. Den vidrigaste har varit när jag gjorde mina 3 ankare. Den här gången skulle jag fixa till ett ankare som det har gått åt helvete för, byta smycke på mitt ankare i naveln och göra en ny piercing. Jag bestämde mej för att göra det minst smärtsamma sist - att göra den nya piercingen.
Då kanske ni kan tänka er hur jobbigt det är att pyssla med ankare. Jag kan berätta mer om det sen.

Efter det gick vi in på en salladsbar och tryckte i oss varsinn sallad snabbt.

               

               

Mums!

När vi hade ätit färdigt åkte vi hem till Danne och kollade på när han grillade. Först drack vi några cider och spelade ett kul spel och efter det gick vi ut för att grilla. När alla börjar ta fram grillarna, cider och bergsprängare då vet man att det börjar bli lite varmt i alla fall .
Vi lyssnade på musk, spelade kort Danne grillade något kött. Tanken var att fler skulle varit med men dom hade fastnat i någon båt. Dom kom i alla fall senare och så mycket mer än så minns jag tyvärr inte  Jag var full och glad jag.


Med sommaren kommer skönhet

Bortsett från att det är jäkligt skönt att sitta i solen, man får färg, man blir glad o.s.v. så kommer alltid alla snygga killar fram på sommaren. Har ni tänkt på det? Jag som jobbar på Donken kan se en himla skillnad. Bara idg har det kommit in åtminstone 1 snygg kille! Det är mer än vad det gör på en hel vecka på vintern. Härom dagen var det en dödligt snygg kille inne, han handlade en glass och stod och snackade med mej och en kollega lite för länge för att ha det utseendet. Jepp, jag smälte snabbare än hans glass. Tur att vi har vintern så vi kan se den underbara skillnaden.

Oh god damn it, ska man kunna catcha dom i sommar.. tja då får jag nog börja jobba lite på bodyn tror jag.



Undrar vart dom tar vägen på vintern..

Måndag

Nu när jag har gormat färdigt tänkte jag berätta lite om vad jag har pysslat med dom senaste dagarna.

Bortsett från att jag var och plåtades i början av lovet så har jag mest jobbat och hängt omkring med Hanna. När jag är med henne blir bloggen rätt off, det har ni säkert märkt. När jag inte har jobbat har jag sprungit runt och träffat folk, jag har faktiskt haft himla kul  Jag har såklart varit mest med Hanna men i onsdags var jag ju med Olivia och sen har jag träffat lite andra kottar.

Idag har jag först och främst smällt av några timmar på jobbet och sen åkte jag hem till en kollega och myste på hennes balkong i solen.   Hon bor på sjunde våningen så egentligen borde jag nog fått lite färg.. får checka sen.


Videoblogg

Förmodligen ett av mina längsta klipp, kanske också ett av mina mest innehållsrika klipp


Drömdejten





























Foto: Andreas

Sliten brud försöker plugga

Nu är jag hemma och har precis fått i mej lite käk. Jag är trött och vill egentligen bara sova just nu men jag måste fixaen del plugg, tvätt och städning innan jag över huvud taget ens får tänka på sängen. Dessutom vill Hanna att jag ska följa med ut. Jag hade tänkt gå ut och springa, tja ni hör ju jag kommer inte hinna allt.

Nu sätter jag igång med plugg sen får man se.


på waynes

hej
just nu sitter jag med marre pÅ waynes. om ett tag ska jag rulla hemÅt och sen kan jag berÄtta lite om fÖregÅende dagars bravader.
nu ska vi fortsÄtta garva Åt hur synd det Är om vissa mÄnniakor, speciellt dom som uttrycker sin lÅga intelligens i kommentarer pÅ den hÄr bloggen.
later

Drömdejten

























Foto: Andreas


You can't find it, it finds you

It scares you to death, it makes you cry rivers, it makes you feel empty, it makes your hole body shake, it makes you sick, it messes with your brain, it makes your heart beat in kilter and everything around you spinning  so fast that you can't control it even if you spin the opposite way. Even though it makes you scared and you try to run from it, you are extremely excited and you can hardly leave it. If you try to run you will look over your shoulder for it.
That is what we call, real love.



we♥it


Torsdag

Hej

Tänk att det redan är torsdag! Jag borde plugga, städa och sova men nej jag har inte tid. Idag har jag i alla fall betat av tandläkaren, men jag måste tid igen på tisdag jävla skit.

Om ett tag ska jag åka mot stan för att fixa med mina piercingar lite, eventuellt gör jag en ny också  

Efter det ska jag och Hanna kanske röra oss mot globen för grillfest. Men klockan är bara 12, hallå! Det finns gott om tid för misstag.

Ha en bra dag

Tandläkaren imorgon

Imorgon bitti ska jag till tandläkaren. Usch jag hatar att gå dit. Imorgon ska jag dessutom bara skrapa tandsten och det är så jävla obehagligt. Dessutom är alla tanläkare så himla klumpiga och råkar alltid ta med tankött, så sen när man går därifrån hänger en liten köttslamsa och dinglar och blodet rinner utan bara helvete och dessutom får man något äckligt flour som smakar banan, usch jag hatar banan.

Allt är skämt såklart. Tandläkare är fina människor, klumpiga, men fina.  Jag ser dock aldrig fram emot att träffa dessa fina människor speciellt mycket.

Har ni tandläkarskräck?


Tillbaka till vilopuls

Nu är jag tillbaka igen *puh*
Springa är verkligen inte min grej, det är tråkigt, jobbigt och bara skönt när tankarna seglar iväg så pass mycket att man glömmer bort att man springer. Det händer tyvärr inte så ofta. Jag är i alla fall glad att jag gjorde det  Efter 45 minuters löpning körde jag 40 minuter mage, rygg och ben. Nu är jag helt slut.

En snabbdusch och sen film tänkte jag. Det låter som en helt okej kväll va?


Gammal bild


Nu ska här brännas

Nu ska jag ut och springa, sen blir det ordentligt med mag-, rygg- och benträning


Rålis med Olivia

Det blev inget bloggande i Rålis. Jag och Olivia hade fullt upp med att snacka om allt möjligt så det fick vänta. Jag kom hem runt 5 och sen dess har jag käkat, kollat på Hem till Midgård och bara slappat. Om ett tag tänkte jag göra ett försök och gå ut och springa, får se hur det går med den saken.
 





Onsdag

Hej

Jag vaknade för ungefär en halvtimme sen, och nu börjar jag få lite brådis. Jag har precis slängt i mej lite frulle och nu ska jag göra en pasta/kycklingsallad. Sen ska jag åka mor Rålis och träffa Olivia och kanske Frida för lite picknick.

Trist att vädret inte riktigt är med oss idag, men det får gå ändå.

Jag bloggar från Rålis sen.

Ha en bra dag


Pömsigt värre

Nu är man bra trött. Klockan är i och för sej strax 3 så det är kanske inte så konstigt. Det har varit en lång dag och imorgon ska jag försöka komma upp bra tid. Om det är fint väder ska jag träffa Olivia och Frida för picknick  Jag vill helst ha lite energi då. Nu ska jag tvätta bort sminket och sen kommer jag nog decka halvvägs till sängen.

Godnatt


Klänning

Min studentklnning som jag fick hem i februari är sockersöt, men den här var verkligen inte dum den heller. Min klänning är slutsåld nu men om ni vill ha något liknande finns den här:

                  

                                       ♣ Klänning (vänster) - Nelly - 479 kronor

Some day

Sometimes it feels like I'm huge as a mountain and nothing can stop me. I rule the world and with one finger I can kill everything that once made me cry.



we♥it


Smakprov

Nu har jag precis kollat igenom bilderna. Vissa är jag sjuuuukt nöjd med. Fan vad snygg jag är ibland alltså. Här är ett smakprov:


                              
Foto: Andreas


Hemma från plåtningen

Hej
Nu är jag äntligen hemma. Jag har precis kokat en kopp te och placerat mej i soffan med en film  Jag kom hem för ungefär en halvtimme sen. Plåtningen tog alltså väldigt lång tid, men det var kul

Självklart slänger jag upp några av bilderna. Det blev 207 stycken, ska kolla igenom dom nu ¨

               

Förra plåtningen

Plåtning

Just nu sitter jag med ansiktsmaks i plytet och har precis tagit en skön dusch. Om jag hinner ska jag åka i väg och sola men nu prio 1 är att hitta något bra att ha på mej.

Om ett tag ska jag iväg till en studio för plåtning  Det ska bli himla kul faktiskt. Hanna följer med som lite moraliskt stöd också. Hehe.

Nej nu måste jag lägga på ett kol om jag ska hinna till solariet.


Alkohol och vattenpipa

Hej

Skitkul hörni att några älskar att driva med mej.. eller försöker i alla fall. Idiotiska frågor har jag bara ett svar på: Skaffa ett liv för fan.
Och jag trodde att mitt liv var surt, men jag har inte ens tid att skriva skumma kommentarer i bloggar.

Folk försöker driva, men jag kör på ändå.

Idag är det tisdag. Igår jobbade jag till 20. När jag kom hem sov jag en halvtimme och sen åkte jag, Hanna och Jacob till vårat alkishak här i Vällingby. När dom stängde gick vi och satte oss på en eng och rökte vattenpipa.

Det kändes som att vi spolade tillbaka tiden 5 år, rätt jävla underbart helt enkelt.

Jag har en film från igår, men vette fan om jag vågar lägga upp den


Måndag

Hej
Jag trodde att jag skulle få en ledig dag från jobbet, men nej. Så fel man kan ha!
Nu har jag i alla fall sovit ut ordentligt. Solen skiner och egentligen borde jag vara ute, men jag tror att jag mådde bättre av att ligga kvar i sängen. Nu har jag i alla fall tagit mej upp och suttit en stund i solen.

Dags för mat  Sen ska jag iväg till jobbet.

Njut av solen, ni som kan.






















Någonstans inom mej finns 3 ord: Dra åt helvete

                  

Det här inlägget dedikeras till vissa människor jag kallar mina vänner.

Jag är så förbannat trött på stilen ni kör med ibland. Ibland får ni mej att må så jävla illa.
Jag är trött på att vara personen ni ringer mitt i natten när pojkvännen har gjort slut,
jag är trött på att vara personen ni ringer när ingen annan har tid med er,
jag är trött på att vara personen som alltid förväntas ställa upp,
jag är trött på att vara personen ni ljuger för,
jag är trött på att vara personen som alltid tas för givet,
jag är trött på att vara personen ni faktiskt fullständigt skiter i egentligen.

Anledningen till att jag har varit den personen är att ni har betytt otroligt mycket för mej, har jag trott i alla fall. Jag trodde ju att ni var mina vänner. Nu har ni bevisat hur jävla fel jag hade.
Jag tänker inte längre vara personen ni utnyttjar, trampar på och slänger bort. Glöm det.

Jag har försökt göra allt för er i alla lägen, anledningen till det är för att jag älskade er.
Jag lät er ringa, det var en självklarhet,
jag lät er köra er stil
jag lät er vända mej ryggen fullständigt
allt för att jag älskade er, jag har alltid väredsatt mina vänner otroligt högt. 
Har ni någonsin offrat någonting för mej? Har ni någonsin offrat en smula för vår vänskap?

Ärligt talat, sånna människor behöver jag faktiskt inte i mitt liv.

För trött för att blogga

Nu är jag äntligen klar med uppsatsen  I och för sej är det Olivia som har skrivit allt, jag har bara gett henne lite info, lagt in fotnoter och fixat till allt lite men det kan vara rätt jobbigt det med  Nu ska jag koka te och titta på film tills jag deckar här i min soffa. Jag gissar på att det kommer ta 20 minuter, max.

Vi hörs imorgon


Det tar aldrig slut

Hej
Om jag var död igår, är det ingenting emot vad jag är idag. Benen värkte fortfarande när jag kom till jobbet tidigare idag. 8 timmar senare har värken inte precis gått över. Jag överlevde i alla fall men det var knappt kan jag säga. Dagen på jobbet har varit otroligt lång och jag ser fram emot att få ledigt imorgon.  

Tyvärr är min dag inte riktigt slut än. Om 3 timmar ska en rapport vara inlämnad så nu måste jag sätta igång och skriva en uppsats här.

Sen blir det film och te

Here we go.


Godnatt

Om jag inte går och lägger mej nu kommer jag inte hinna lägga mej förrän jag ska upp.


Make it on your own

All I ever wanted was not to be left alone, but still, I have been left too many times. I have learnt one thing out of this- Don't even try to get people to stay, couse they won't.



we♥it


Att vara en smart blondin är farligt i storstan

Jag har tänkt så himla mycket på olika saker på sista tiden. En sak är ett dilemma jag har hamnat i. Inledningen kommer låta astöntig nu, men jag tror att ni kommer greppa allt om ni läser till punkt.
På sista tiden har jag verkligen börjat observera märkliga saker. Jag har umgåtts mycket med Hanna, som ni vet. Hon är en otroligt intelligent person, hon gillar att diskutera näst intill allt, hon är mycket för politik och har höga mål i livet. I övrigt är hon ganska lugn men kan bli energisk om hon vill.
Jag är en intelligent person, som är duktig på att uttrycka mina åsikter, jag kan utan problem hänga med i diskussion jag är kanske inte den mest insatta i politik men jag har inga problem med att förstå vad folk snackar om. Utöver det satsar jag på en hög utbildning och vet gott och väl vart jag vill i livet.
Trots att jag och Hanna är mycket lika på många sätt, speciellt för människor som träffar oss första gången (då man måste in lite mer på djupet för att se våra extrema olikheter) tas jag inte ett dugg seriöst jämfört med henne.
Man kan nästan se vad människor tänker om oss. Hanna är den intellektuella medan jag är ett lätt ligg. Snacka om att skenet kan bedra. Jag ska inte säga att Hanna inte är den intellektuella av oss, för det är hon utan tvekan men börjar man räkna på andra siffror har hon nog ett ordentligt försprång.

Jag började tänka mer på det här för ungefär en vecka sen, strax innan jag fyllde 19. Jag menar inte att jag från en natt till en annan blev äldre och visare. Nej, jag och Hanna har snackat mycket om det här, och hon vet inte om det men innan vi började snacka hade jag redan tänkt på det. Jag har dragit en enkel slutsats, samma slutsats som dom flesta skulle. Det beror på mitt jävla hår!

Även om jag och Hanna har mycket gemensamt finns det en stor skillnad. Medan mitt hår är närmare vitt är hennes mörkbrunt. Skoja inte vad det verkar avgöra saker och en del av mej börjar fatta nu. Det passar sig inte att stå emot längre. Så länge har jag bara tänkt såhär: Okej folk får tycka vad fan dom vill om mej, det skiter jag i, jag kan bevisa att intelligens inte sitter i hårfärgen.
Men jag är den enda som har förlorat stort på det. Den attityden är troligtvis en stor anledning till att många har dragit sej ifrån mej. Man pallar helt enkelt inte sånt. Och jag trodde att det var bra att vara sej själv!
På sista tiden har jag seriöst funderat på att färga håret för att bli tagen på allvar. Hör ni hur det låter! Hemskt i mina öron! Jag kan inte längre vara den jag är för att jag inte vill att killar ska se mej som ett lätt ligg. Jag gillar den gamla issa bättre. Hon som sket i, hon som lät folk tro, hon som tänkte på viktigare saker!
Face it, i storstäder är allt ytligt och vill man passa in får man göra det folk förväntar sej, alltså allt annat än det jag gjort hittills.

Hanna får alltid äldre killar, mognare, sånna som tar kampen och kämpar för henne. Oavsett vad hon gör så lyckas hon tydligen alltid göra rätt. Jag får alla avskum som dregglar och kommunicerar med mina bröst. Jag får idioterna som ser mej som en pornstar och den enda kampen dom tar är 1 timmes kamp för ett ligg, sen går dom till nästa blondin.
Den tanken sårar mej och kanske är det därför jag funderar på att färga håret. Det låter så löjligt! Så sjukt! En brunett tas mer seriöst än en blondin! Det låter löjligt men kanske finns det en logisk förklaring.
Vad tror ni om det här:
En biologisk förklaring kan vara att dom flesta som föds är blonda. Ju äldre man blir desto mörkare blir hårfärgen. Man ser många blonda barn, men sällan en blond vuxen. Ser man en blond vuxen är det antingen fejk eller rätt ovanligt. Alltså kan man säga att blond symboliserar ungdom, vilket gör att man kan översätta det till att blondiner lättare ger ett yngre intryck än brunetter utan att man ens frågar om ålder. Ju yngre desto barnsligare och visst är det sant att en vuxen tas mer seriöst än ett barn?

Det är kanske luddigt för vissa, logiskt för andra. Jag tror i alla fall att det här är en av flera förklaringar. Det är hur som helst ingen lögn att blondiner tas mindre seriöst än brunetter.
Kanske har man Victoria Silverstedt, Pamela Andersson, Natasha Peyré, Paris Hilton o.s.v. för det.  

Som jag ser det har jag tre val.
1. Antingen skiter jag i, precis som jag alltid gjort, låter folk tro, tänka och säga vad fan dom vill och lägger min energi på dom som faktiskt känner mej istället.
2. Eller så flyttar jag till en mindre stad där allt inte är lika ytligt, där det troligtvis är lättare att vara den man är och bli accepterad för det.
3. Eller så färgar jag håret till en mer accepterad färg. D.v.s. allt annat än blont.



Jag älsakr mitt hår, men jag hatar vad det symboliserar.
Framför allt hatar jag att allt måste vara så fucking ytligt i storstäder.
Låt människor vara för fan!

Kvällens outfit

Jag har faktiskt några bilder på min outfit från igår kväll. Jag hade ju egentligen tänkt sitta hemma så jag hade mjukisbrallor på mej. Men när vi bestämde att vi skulle ut drog jag snabbt på mej något annat. Inget märkvärdigt egentligen men jag vet att ni gillar när det kommer lite outfitsbilder som omväxling.



♥ Puss och kramjeans - Gul&Blå
♥ Vitt linne - Gina
♥ Jacka - Gina
♥ Väska - Lindex
♥ Sneakers - Le coq sportif
♥ Ormörhängen - IC


Fredagens outfit

Frida fick agera fotograf, eftersom Olivia tyckte att det var bättre att ligga hemma och sova.



♥ Puss och kramjeans - Gul&Blå
♥ Vitt linne - Gina
♥ Kofta - Mango
♥ Sneakers - Le coq sportif
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Väska - Lindex
♥ Ormörhängen - IC


Levande begravd

                                       

Enda sen jag var liten har jag varit ett fan av Beck. När jag var liten gick dom, en efter en, varje söndag men jag fick aldrig se klart dom. Tv 4 envisades med att nyhter klockan 22 och då blev det alldeles försent för en liten tjej att sitta uppe. Dessutom kunde man inte sova på nätterna efter att Gunvald hade blivit strypt. Jag som var så himla kär i den mannen.

Sen den tiden är det inte mycket som har förändrats, jag är fortfarande ett fan av Beck, Tv 4 envisas fortfarande med att ha nyheter klockan 22 och jag är fortfarande helt kär i Gunvald.. Det enda som har förändrats är att Gunvald idag är en levande man för mej och inte en karaktär och självklart, nu får jag se klart filmen.

Idag såg jag Levande begravd för första gången! Fy mej säger jag bara. Jag har sett alla Beck-filmer så många gånger att jag kan höra en replik och sen i nästan alla fall veta exakt vilken film och vilken karaktär repliken kommer ifrån. Eller tja.. bara dom 26 sista filmerna. Dom första har jag faktiskt inte sett. Vad finns det? 37 sammanlagt?

Levande begravd har i alla fall kommit i kläm men idag såg jag den. Jävlar vad bra den var! Jag hade gott om rysningar hela filmen. Dom har gjort det exakt som i en skräckfilm, man vet att något ska hända och man bara väntar på att det ska hända. I vissa scener gav dom inte bara ett sånt tillfälle utan hur många som helst, klart man satt på helspänn. Ni vet det där: "Stå för fan inte där, nej gå inte ensam!! för i helvete människa vänd dej om! Spring!!" Man vill bara hoppa in i tv:n och snacka lite vett i personen som är i bild för tillfället. I den här filmen har dom varit extremt duktiga på att framkalla det och precis som vanligt har dom också varit extremt duktiga på att framkalla "det kommer hända, och sen det och sen det". Beck är thrillers som är lite för lätta att se i förväg om ni fattar vad jag menar. Den här filmen var otroligt bra, en riktig revansch om man fråga mej. Jag såg Stormens öga på bio och den var ingen höjdare. På samma sätt blev jag otrolig besviken när dom nya 8 filmerna kom ut (Skarpt läge - I guds namn). Skarpt läge och Den svaga länken var dom enda filmerna som var riktigt bra. I i guds namn dör Oberg och Gunvald säger upp sej. Det var tänkt att det var det sista som skulle hända. Sen skulle det vara slut på Beck. Tacka fan för att dom fixade till det. Jag gissar på att Mickes dramatiska liv var anledningen till att det blev som det blev. Jag är i alla fall otroligt glad att han kom tillbaka till sina fans och fixade till Beck lite. Han har en viktig roll, det ska han fan veta!

Levande begravd är en film jag verkligen kan rekommendera. Den är lätt en av dom bästa. Flera äckliga mord, en bra story, precis så otrovärdig som man är van vid och lysande skådespeleri, som vanligt. Jag vill inte nämna slutet för mycket för större delen av filmen var jag säker på ett helt annat slut... men ändå inte. Jag nöjer mej med att säga, jävlar vilken bra revansch!

3 nya filmer till samlingen

Jag köpte som sagt, 3 filmer på vägen hem. Efter en lång arbetsdag kändes det som att det behövdes.

              

Seven sägs vara bra. Det är bra skådisar i alla fall så jag hoppas att den är det.
Låt den rätte komma in sägs vara en flopp, men jag tänkte ändå skapa min egen uppfattning.. sesådär över ett år försent.
Beck.. tja jag är ju ett hederligt beck-fan. Skam av mej att inte ha sett den här när den kom ut!


Sockerkickar mej till bättre humör

Nu är det dags att slå över och tänka på annat, annars kommer jag inte få någon sömn inatt.
Jag kokade en kopp  te och hällde i gott om socker för att kvickna till lite. En sockerkick borde göra mej på bättre humör, tänkte jag. Varm i kroppen blir man också och dessutom tog jag min nya blommiga kopp. Allting räknas, blommor borde göra mej på bättre humör, tänkte jag.

Vi får se om det funkar, sätt igång och funka sockerhelve.


Love?



One person of a million, knows the meaning of the word.


Ångest

Ja det är en sån kväll ikväll. Ni som läst min blogg ett tag känner igen det. Ångesten sköljer över mej som vattenfall just nu. Ni som följt mitt liv ett tag vet att jag brukar ha dystra kvällar ibland. Då slänger jag ur mej allt jag behöver och sen skriver jag ett hyfsat glatt inlägg för att släta över allt.

Jag vet inte vad det är med mej ikväll. Kanske är det en kombination, en kombination av en grym trötthet, en film jag såg och att en tjej i min omgivning inte mår så bra just nu.

Överallt finns det människor som mår dåligt, men vissa berör mej extra. Hon är glad, rolig, skrattar mycket faktum är att jag ser mej själv som liten i henne. Otroligt mycket! Hon är en kopia av mej som 6-åring. Jag var energisk, glad, rolig och otroligt speciell. Denna speciella människa har råkat ut för något jag hoppas att jag aldrig får vara med om, inte på det sättet.
Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag lider med henne. Att se en så underbar person råka ut för något så tragiskt och veta att man är totalt maktlös, man kan inte göra någonting åt saken, det tär på en. Det tär på människor som mej, sånna som bryr sej förbannat mycket om andra människor men sällan får något tillbaka, man mår inte dåligt av att inte få något tillbaka men man mår otroligt dåligt när man inser att man inte besitter krafter som krävs för att hjälpa människor i vissa situationer. Jag skulle vilja kalla det sjukt, för det är precis vad det är. Aldrig har jag brytt mej om mej själv så mycket som jag bryr mej om andra, och ändå blir jag kallad egoist inte bara en, utan två och möjligen tre gånger för mycket per år. Det är skrämmande.

Vad som är precis lika skrämmande är hur världen ser ut och hur maktlösa vi människor egentligen är. Vi kan göra mycket, men i vissa situationer blir vi tomhänta och kan inte annat än stå och se på. Det är det jag gör just nu och det gör mej så jävla illa. Jag vill inte se på, jag vill göra något! Jag vill få människor att se ljuset igen.

Jag kanske borde försöka sova. Kanske borde jag se en komedi.. jag behöver få komma på andra tankar. Jag vet redan att jag inte kan göra något, jag kan bara finnas där som en god medmänniska. Jag kan stå där, beredd på att få hjälpa till.
Hela tanken gör mej nedstämd. Varför är välrden så jävla hård? Varför tvingas vissa gå igenom så vidriga saker, och varför gör vissa det helt ensamma?

Varför bryr jag mej så fruktansvärt mycket om alla andra, när alla andra vände mej ryggen när jag skrek efter hjälp?



I see a world full of sorrow

How could I possibly smile, when I see a world full of tears.


Helt död

Hej

Jag är verkligen död! Det blev först och främst ändrade planer igår. Jag fick ingen lugn kväll i soffan. Jag och Hanna tog istället bilen och åkte till Tyresö.. dock med världens omväg. Först och främst åkte vi från väst till norr, iställer för söder, och sen från norr till söder. Jepp, otroligt omväg! När vi kom fram stannade vi inte så länge, då var det bara åka hem igen. Vi åkte hemifrån runt 22 och kom hem 01.15, jag tror ni greppar.

Jag fick några timmars sömn och sen var det upp och jobba. Hemska 8 timmar senare fick jag gå hem. Jag köpte med mej 3 filmer på vägen hem. Den ena har jag precis sätt och gissa om jag har skakningar, i hela kroppen! Fortfarande. Jag kan dra något kort om det sen.

Nu behöver jag nog se en komedi för att lugna ner mej lite... eller kolla på lite kläder.. hmm.. anisktsmask och te kanske, många val. Det enda valet jag inte kommer ifrån är 8 timmars arbete imorgon.



Nyanställd på Donkisch, augusti 2009

Miss the days without "her"

You will never forget the day when your boyfriend met "her". 10 years later, you will still be able to feel the same feeling you did that day. You will never get away from "her", I promise.



weit


Chilli'n

Ikväll blir det en skön hemmakväll tror jag. En kompis sms:ade nyss och ville att jag skulle komma hem till honom och parta lite. Visst låter det frestande men jag ska försöka stå emot. Om typ en timme ska jag antingen ta bilen eller promenera och möta brorsan. Han ska vara i Stockholm över lovet så jag kanske kan passa på att umgås lite med honom ikväll. Jag får se hur det blir. En film har jag i alla fall lyckats se hittills, funtar på att dra igång en till nu.

Alltså. jag och min jävla film


Min helg




Yeeeey, det här ser jag fram emot!


fredag

Godmorgon godmorgon
jag sitter just nu pÅ tuben pÅ vÄg till skolan. jag År ganska fÖrsenad men men.
Jag tÄnkte i alla fall bara Önska alla en trevlag fredag

Ska bli gött å sove

Det blev inte så många inlägg idag. Jobb och film tog upp min tid, därefter har jag tagit hand om kroppen i form av en joggintur.. för att inte tala om all tid min kära mobil har tagit idag. Jag vill inte ens fundera på hur länge jag har suttit och knappat på den sammanlagt idag

Nej, helt slut. Pang mot sängen!


Treat me right från TIGI

Ikväll använder jag den här hårinpackningen:




Treat me right heter den och går bland annat att köpa här för bara 199 kronor

Innehåller pepparmint som gör att håret blir kallt och ger en ordentligt kylande effekt. Ganska coolt faktiskt

Hurtbulle, ja det är jag det

Jag kom nästan precis hem från en joggingrunda  Otränad, som jag är efter en lång förkylning, blev det inte så långt men jag är stolt över att jag tog mej ut i alla fall. Klockan var 21.50 när jag gick ut, rätt sent för att gå ut och springa men I did it!
Nu jävlar ska julmaten bort!

När jag kom hem blev det oredentligt med magträning och en del rygg- och benträning. Sen blev det stretching och en låååång dusch. Nu ska jag lägga in en hårinpackning och gå och lägga mej, pömsig är man.


Torsdag

Hej

Nu har jag precis kommit hem. Låter som en soft dag va? Klockan är snart 13.00 och man är redan hemma. Tyvärr är den inte så soft som det verkar. Om 2 timmar ska jag jobba och sen var den dagen över

Idag har jag varit i skolan och gjort ett prov. Det känns skönt att det är klart nu.

Nu ska jag kolla på film och vila lite inför jobbet.

Ha en bra dag


Sleep tight

Nej nu är det dags att ta en dusch och sova. Imorgon är dagen då issa får MVG Wohoo .. eller kanske inte.
Men jag har i alla fall min choklad


10 tips för mindre midjemått

Det var ett tag sen jag skrev om hälsa. Nu när jag har lagt grunderna kan jag alltid tipsa lite om hur man minskar vikten, för dom som vill. För er andra - keep up the original work

Här är 10 tips på hur du kan minska midjemåttet lite.

♥ Ät en ordentlig frukost. Det håller ämnesomsättningen igång.
♥ Ät så långsamt som möjligt. Det tar ett tag för kroppen att inse att magsäcken är full.
♥ Dra ner på kolhydraterna. Kolhydrater ger energi som kommer omvandlas till fett om du inte förbrukar energin.
♥ Om du känner sockersug - räkna till 100 och hoppas på att det försvinner
♥ Sätt ner en gaffel mellan varje tugga.
♥ Ät aldrig efter 9 på kvällen. Den nya energin kommer bli fett när du sover.
♥ Inspireras av bilder (naturliga). Häng upp på väggen eller ha tillgängligt i mobilen för att aldrig ge upp.
♥ Drick vatten innan måltid. Det ger en mättnadskänsla och du äter mindre.
♥ Borsta tänderna. Sötsaker plus tandkräm är ingen god kompination - suget minskar.
♥ Slutligen. Rör på dej i kombination med det här. Det är inte bara kosten som påverkar midjemåttet.




Lite mer mmm.. på provet

Jag fick tillslut ihop en del musik så guess what! Jag har precis varit ute på en promenad  Jag var ute i typ 50 minuter . Visseligen köpte jag choklad också, så jag vette fan om den här promenaden räknas speciellt mycket.  Chokladen är i alla fall inte till ikväll. Imoron ska jag nämligen skriva ett prov i 5 timmar och då behöver man något att knapra på, annars somnar jag. Jag har en tendens att somna under vissa prov och imorgon är det ett prov som jag abosolut inte får sova bort. Hoppas att jag inte försover mej, det har jag tyvärr också en tendens att göra.



Lite mer mmm... i livet.
Hur många runter gör dej glad?
höhö


Sjäv ska 100g hålla mej vaken imorgon.

Mobilnews

Nu är jag och min mobil sams igen

Jag har suttit i några timmar och försökt fixa in musik. Först nu har jag insett att det inte var mobilen det var fel på utan mej. Sitter man och laddar in helt fel filtyp får man skylla sej själv.

Utöver mina mobilnews har jag tyvärr inte mycket berätta just nu..

Hoppas ni har en bra kväll och tränar med än vad jag gör, trots att jag borde.


Fuck off

No words can explain how much I hate you. I'm sorry, you have to keep wondering.



we♥it


Musik


Ny mobil

Jag var faktriskt och köpte en ny mobil idag  Just nu håller den på att driva mej till vansinne. Jag visste ju att dom nya mobilerna är helt omöjliga att förstå sej på, men jag har verkligen inget tålamod för sånt här. Jag fattar ingenting och jag vet inte hur jag ska få någonting att fungera. Yes, jag är färdig för att slänga in skiten i väggen


Videoblogg




Glömde ormörhängena, som kommer från IC

Onsdag

Hej

Just nu sitter jag i skolan och faktum är att jag får ovanligt mycket gjort

Om ett tag ska jag redovisa ett arbete och efter det bär det av mot Sumpan för mobilshopping  Äntligen dags!
När jag kommer hem ska jag försöka få lite plugg gjort, jag storfailade ju igår så jag tänkte göra ett nytt försök ikväll. Sen ska jag ladda in massa musik i mobien och gå ut och springa. Det ska bli så himla skönt att änligen kunna lyssna på musk igen, det har jag verkligen saknat . Jag ser fram nästan fram emot att åka tunnelbana nu
Ha en bra dag


Lose it

Nu ska jag gå och röra på mej lite! Det har ju snackats om det men det går trögt för mej.

Men nu är klockan snart för mycket. Lite puls tack!


Otrogen med samma kön

Jag såg "Allt om min buske" härom dagen.. fråga mej inte varför för den var inte direkt den bästa filmen man sett, men det var väl typ ett tidsfördriv.
I alla fall var det där dom senaste tankarna om otrohet kom upp. Är det okej att vara otrogen med någon av samma kön?
Jag skulle tippa på att det är ganska inidviduellt vad man tycker om den saken. Vissa bryr sej inte, medan andra nästan tycker att det är värre än om man är otrogen med någon av motsatt kön.


Vad tycker ni?



Otrohet

Otrohet är något av det värsta jag vet. Om man vill göra dumma saker, gör det, men skada fan inte andra på samma gång. Det finns mycket idiotiska grejer man kan göra som skadar andra. Inom relationer och när man leker med andras känslor är otrohet en djävulsk bov.
Inte nog med att ens partner gör något med någon annan, den bekräftar också för en att man inte är tillräckligt bra. Åtminstone känns det så.
Anledningarna till otrohet är många men det är ändå otroligt vanligt att mna tar det personligt, oavsett anledning.

                   

Jag ska lära er något som jag önskar att någon hade sagt till mej:
En gång otrogen, alltid otrogen.

Detta stämmer förstås inte i 100% av fallen, men i många. I alla mina fall till exempel. Partnern säger gärna: Det kommer aldrig hända igen, jag lovar.
Om man tar det är risken hyfsat stor att partnern slutar ta en på allvar och risken för ytterligare ett fall kan bli större än första gången. KAN bli, måste inte bli.
Jag önskar att någon hade sagt till mej att det alltid finns en anledning till att man är otrogen, och har man kunnat göra det en gång, tja varför inte göra det igen?

Mitt enda tips är att försöka glömma och gå vidare. Det finns alltid bättre nänniskor och man kommer lyckas hitta ett exemplar, tids nog.


Only death can tear us apart

You said you will follow me wherever I go.
If I die tomorrow would you follow me then?




we♥it


Musik


Ny mobil imorgon

Imorgon ska jag åka och köpa en HTC Z





Jag behöver verkligen en ny mobil. Min är på gränsen till att inte fungera alls.

Klipp bort min kropp

Jag har så många bollar i luften just nu och jag känner att jag inte hinner med allt. Egentligen kanske det är dumt att sätta igång med plåtningar mitt i allt men jag behöver nog det för att aktivera mej. Jag går mellan skola, jobb och krogen. Jag hinner inte ens gymma längre!!
Just nu är jag i och för sej förkyld så det är svårt att träna. Hostan sitter i och så fort jag får upp lite puls är det inte långt kvar till ett trevligt hostanfall.
Snart är i alla fall skolan över, då kanske man får mer tid att göra roliga saker. Plåtningarna blir nog en slags undanflykt från allt just nu. Jag vill inte sitta hemma och vara uttråkad, då vet man vad som händer- man börjar tänka på fel saker... eller fel personer.

Nej issa, det är slut med det nu.

Men ska jag sätta igång med plåtningar måste jag nog komma i form. Kameran gillar tyvärr sällan min kropp. Det har vi ju sett för många exempel på på sista tiden. *Suck*

Jag hade tänkt gå ut och springa lite men jag har ingen musk. Det går inte att springa utan musik! Jag får köra någon typ av träning här hemma. Nu jävlar!



Kameran älskar mitt ansikte men klipper gärna bort kroppen. Man kan tyvärr inte få allt. Jag tycker att jag är snygg, det här är inget "åååh-det-är-så-synd-om-mej-för-jag-är-så-full" inlägg.
Jag vet faktiskt inte vad det här är för inlägg. Tolkningsfråga kanske.

Planerar nya plåtningar

Jag vet att jag uppdaterar dåligt. Bortsett från att jag har varit och solat, kollat på film och struntat i att plugga har jag idag planerat nya plåtningar. Det känns faktiskt superkul  När man väl har kommit igång med att stå framför kameran är det verkligen svårt att sluta. Nu har jag i och för sej inte kommit igång, men däremot har jag ju testat på det och det har varit hur kul som helst!

Jag hoppas att mina planer blir av  



en av favoriterna i repris

Converse

Trodde ni någonsin att jag skulle skaffa Converse?

Inte jag heller.



Jag ska väl inte säga att jag alltid har varit emot Converse, men jag har aldrig själv velat ha ett par. Alla andra har ju, så varför måste jag också ha det. Men på senare tid har jag väl börjat tänka, varför ska jag inte ha ett par? Dom behövs nog till sommaren. Rosa blir dessutom skitsnyggt till ett par blekta jeans

Tisdag

Hej

Idag har jag varit i skolan på utvecklingssamtal, endast. Det går ändå helt okej för mej, inga IG:n so far . Efter samtalet slängde jag i mej lite käk och sen åkte jag och solade. Det fina med tisdagar är just det - solariet



Jag kom hem vid typ 15.15 och skulle då börja plugga. Nu är klockan 16.45 och jag har fortfarande inte börjat..

The devil takes you apart

Sooner or later, we all will be your victims.




we♥it


Bodyfarm sweet line




Finns här


Den 19:e födelsedagen

Godmorgon godmorgon
Jag har precis vaknat till nu. För en stund sen var pappa och Jessica här och sjöng lite. Vi har alltid haft den traditionen i familjen. På morgonen kommer familjen in och sjunger, har med sej lite frulle och så får man alla presenter. Förr var brickan med presenter stor som ett berg, men det berget krymper för varje år. Kul att se hur man förändras ändå. Traditionen har fortsatt med att man får bestämma middag. Mer än så har våra födelsedagar aldrig varit, men det har räckt bra . Nu har dock våran familj krympt så pass mycket att det inte är fler än max två som kommer och sjunger på morgonen, men men det går bra det med



Tagen för exakt 1 år sen, när lilla jag fyllde 18.


Tomorrow

Några timmars sömn kanske är en bra idé..


Trötta spekulationer

Denna kväll har fört mej in på en hel del tankar. Det ena leder till det andra, ni vet. Börjar man tänka på tandborstar slutar det med att man tänker på olika typer av mjöl. Ikväll har jag tänkt lite.. eller snarare funderat kring, en snubbe.. höhöh ovanligt.
Killar i min ålder struttar mest runt, alla vill vi utforska allt vi hinner innan man ska stadga sej. Det hela förde mej in på en snubbe jag snackar med en hel del nuför tiden.
Föreställ er en kille runt 30, han ser bra ut, har ett bra jobb, eget boende (såklart), en bil som rullar, vänner och familj. Han reser när han har lust och när han inte jobbar ägnar han sej åt exakt det han vill. Det här är bara ett exempel men jag kan ändå inte komma ifrån frågan: Varför är han singel?
Jag menar, vad är det för fel på honom då? Låt oss säga att han faktiskt aldrig har haft ett seriös förhållande. Eller jo, en gång, dom var tillsammans i 6 månader. Gick på bio och fikade en gång, annars umgicks dom mest på olika håll, vill säga - umgicks inte alls.

Vad vill jag då säga med det här?

Jo, att det är så jävla lätt att ta så grymt jävla fel. Ena studen kubbar jag ifrån killar i min egen ålder så gott jag bara kan. Men nu sitter jag här och undrar varför killar, som redan utforskat allt ensamma är singlar. Har man aldrig haft ett förhållande är det naturligt att folk undrar vad det är för fel på en. Eller?
Men visst borde man väl reagera lite i alla fall? Okej att det finns människor som trivs ensamma, men fan.. inte hela livet.
Jag tror fortfarande att det är något mystiskt med sånna människor.
Om man verkligen har allt och ser ut att vara den perfekta pojkvännen, så borde ju tjejer flockas runt snubben. Men nej.. klart man frågar sej varför det är så.
Jag tycker i alla fall att det är märkligt. Att han inte vill ha ett förhållande svarar inte på frågan varför tjejer inte ens försöker.. Vad är det då som är fel?

Jag säger det igen, det här är ett exempel men det är ju inte taget från intet. Det vimlar av sånna här människor och eftersom Stockholm sägs vara världens ensammaste stad är det nog ett mörkertal vi snackar om. Så vad är det då för fel på människor?
Låt oss säga att killen jag snackar med är exakt så bra som det verkar som, en riktig man med andra ord. Han har allt, utom en tjej. Det är ju perfekt!
Jag vill gärna veta vad felet är innan jag går i någon fälla. Kanske är han otroligt självupptagen eller en riktig jävla tråkmåns när det kommer till kritan.
Att ta steget och ta reda på det kommer ta mej låååång tid. Vad sägs om att jag bara bestämmer mej för att lägga locket på? Det kanske är bäst så. Jag vill ju ändå inte heller ha något seriöst, eller hur.


Du skrämmer skiten ur mej, och nu ångrar jag mej så förbannat mycket

Nyss var jag trött. Nu rinner en kall låre längs ryggraden.
Av någon sjuk anledning kallsvettas jag.. från ingenstans.

Eller?


Mys med mej själv

Nu ska jag koka lite te och underhålla mej med Gustav en stund. Sen blir det några timmars sömn.
Jag ska försöka att bara se halva filmen, men tja.. det kommer nog gå åt helvete.

                             

Please..

I can't stop thinking about him, and I can't decide if I hate him or truly love him. I miss him, but at the same time I try to run. I try to hide, but he always finds me. I wish he could stop messing with my brain. I can't take it anymore.

                   

we♥it


19 år and still alive!

Hopp, nu är jag 19. Fan vad trist det känns att lämna 18. Det känns som att jag har varit 18 i en vecka, max! 19 är någon tråkig mellanålder. Aja, alla ska vi vara det också.

Grattis till lilla mej då.


Blir uttråkad föööör lätt!





Min lördag har faktiskt varit riktigt mysig.. fram tills nu. Nu är jag uttråkad!

Klassens Blondie

Jusste ja! Vad fick jag runt halsen?
På alla skivor går klassen alltid runt med, oftast papperstallrikar, runt halsen. Våran klass körde lite mer avancerat - inplastade kort .
Klassens ... står det på korten. Tallrikarna som folk kör med brukar bara ha "klassens ..." men vi som hade ordentliga kort hade en motivering också , det var riktigt kul faktiskt . Vi hade 4 st. i klassen som hade ordnat med hela studenttjofräsen och det var också dom som hade utsett vad alla skulle bli och motiveringarna. När vi satt där och åt middag läste dom upp motivering efter motivering och så fick man komma fram och hämta sin lapp.
Jag blev klassens blondie. Inte helt oväntat kanske





"Vem är det som har haft åtminstone en dispyt med hälften i klassen? Vem är det som finner alla skolämnen så pass intressanta att hon snarkar sig igenom dem? Som var den andra i klassen med att ta sitt körkort. Du är verkligen en stark tjej som ofta står upp för det du tycker. Vi vill passa på att tacka dig för många intressanta diskussioner under de här tre gångna åren. Isabell a.k.a. Issa, du är klassens Blondie."


Min skiva!

Tänkte berätta lite om skivan också. Först kom jag dit med pappa och mamma. Efter ett tag blev alla insläppta och så fick man en välkomstdrink. Efter lite mingel var det dags för middag. 3 glas vin, en förrätt, varmrätt, efterrätt och en jävla massa lampo senare var jag tillräckligt glad för att plötsligt hålla ett tal. Tja, inte alls likt mej!
Efter det började efterfesten. Även om det var rätt taskigt drag hade jag riktigt kul . Kvällen slutade dock rätt tidigt. Jag som är van vid att vara ute till 5 var inte riktigt redo för hemgång klockan 3. Jag, Bella och Isabelle gick och satte oss på donken ett tag och sen rullade vi hem.

Det finns egentligen inte mycket att säga om själva skivan. Det var precis som en skiva ska vara- galet kul . Med tanke på hur sliten man är idag så är det nog ett gott tecken.














En bild säger mer än 1000 ord, då borde 6 bilder säga tillräckligt om den skivan

Stuumpan as Lady Gaga








Hyfsat likt ändå, för att verkligen vara olik henne.


Lördag

Hej

Jag har varit riktigt seg idag, som ni säkert förstår. Det var ju min skiva igår och man satt väl inte direkt stilla på en stol hela kvällen.
I morse skulle jag dessutom upp och jobba. Efter jobbet var jag helt slut så jag åkte hem och sov i 2 timmar. När jag väl vaknade orkade jag, efter mycket om och men, ta mej i väg till en pizzeria och köpa tacos  Den senaste timmen har jag suttit och kollat på film och käkat tacos . Jag känner mej faktiskt ganska nöjd, men nu börjar jag bli lite uttråkad. Det skulle vara kul att gå ut och hitta på något, men sånt ska man väl helst komma på innan 23.00.


Issa goes Lady Gaga

Ikväll är det dags för min skiva!

                   

Vi har typ världens tråkigaste tema; karaktärer.. eller vita duken som jag säger. Det låter bättre, men man får klä ut sej till exakt vilken karaktär som helst. Så jag har bestämt mej för att vara Lady Gaga.

            

Vad tror ni?  Kan jag bli henne? Om ett tag ska jag se vad vi har för små likheter

Fredag

Hej

Det blev inte riktigt som jag hade planerat igår. Jag tog en dusch och slängde i mej käk men någon film blev det inte. Istället tog jag bilen och sen åkte jag och Hanna till Gulleplan. Jag tänker inte berätta så mycket mer om kvällen men däremot kan jag väl säga att jag är helt slut nu! Halv 2 kom jag hem igår.

Om ett tag ska jag börja göra mej i ordning till skivan. Middagen börjar 19.00 så det känns som att det börjar bli dags att gå upp ur sängen nu.

Ha en bra fredag



Right now

Nu ska jag trotsa min förkylning och min äckliga hosta och gå och köra lite crosstraining. Jag vet inte när ja tränade senast. Min förkylning har tagit över mitt liv, men du är det dags att ändra på det! Om jag så ska ligga på golvet och hosta i 10 minuter så ska jag köra 20 minuter crosstraining, mage och rygg nu!

Sen blir det dusch, mat, hårinpackning och film


Nya linser

Fick hem ett litet paket idag också.. eller egentligen två. Det ena var ett örhänge, visserligen fel örhänge men ändå. Jag fick behålla det och om någon dag kommer det jag egentligen ville ha  Det blir bra.

Det andra paketet innehöll ett par nya linser. Det var ett tag sen jag körde bruna ögon så nu är det dags igen. Hanna kommer hata mej, men den här gången är jag beredd.

                    

Jag i bruna ögon.. Hur kan jag se så seriös ut med det håret?


Blev jag plötsligt modern?

Nu är jag hemma igen  Om en stund ska jag göra det jag gör bäst, nämligen att laga mat! Som tur är har jag köpt färdigt så jag behöver bara värma på lite, det borde jag nog klara av .

Idag har jag farit runt och kollat på en ny mobil. Tror att jag sa det förut. Nu har jag äntligen bestämt mej för en HTC Z.

                  

Vad tror ni om det? Det blir en bra grej va?

Friday the 13th















Fotograf: Marre

Torsdag

Hej

Jag somnade ganska sent igår, runt 3 ungefär, så jag har sovit länge nu på morgonen. Jag kom i alla fall upp vid typ 12 och snart känns det som att det är dags för lite frulle.
Sen ska jag ta en dusch, göra mej i ordning lite och sen ska jag ut och kolla på mobiler. Jag behöver verkligen en ny! Min mobil håller på att ge upp totalt så nu jävlar ska jag skaffa mej en bra grej!

Sen får vi se vad jag hittar på.

Ha en bra dag.



Jag vill ha!

Alla mina smycken ligger hullerombuller. Jag har verkligen ingen koll på dom. Något jag skulle behöva är ett smyckeskrin och nu har jag hittat ett jag gillar! Hittills har jag inte alls gillat det jag har sett men Kenza hon vet hur man gör hon. Love this!
Vet dock inte hur stort det är, men det ser ut att vara i en rätt schysst storlek.

                   

                   

                                               ♣ Smyckeskrin - Guldfynd - 449 kronor


Färdig för idag

Hej
Nu har jag pluggat färdigt! Det känns riktigt bra att jag har börjat beta av högen av skolarbete. Vi har otroligt mycket i skolan nu, man är helt slutkörd men snart är det över! Det är så man får tänka för att orka hela vägen.
Nu har jag i alla fall skrivit en uppsats i filosofi. Det känns bra att ha det klart.

Vad som känns ännu bättre är att jag är ledig imorgon  Inge jobb, ingen skola. Jag ska försöka att ha riktigt kul.

Nu blir det nog en skön rulle här tror jag


Jobba, jobba, joobba

Nu ska jag iväg till jobbet. När jag kommer hem blir det plugg. Usch, jag känner mej helt slut.
Jag önskar att man kunde få in pengar utan att jobba. Hehe, vem gör inte det?

Later

Partymaker


Onsdag

Hur mår man idag då?

Huvudvärk, trött, måste plugga och snart ska jag till jobbet. En höjdardag helt enkelt.

Hoppas ni får en bättre dag

Videoblogg

Jag spelade in ett lite klipp tidigt i morse, efter nattens äventyr.


Malin!

Sluta inte blogga, eller ja jag hoppas inte att du gör det! och det är nog många fler läsare som håller med mig.
Jag har aldrig någonsin läst en bättre blogg! :) du är absolut den bästa bloggaren!, tänk bara på dessie, kissie å dom herregud dom är ju verkligen inte sig själva! men det är du och det gillar jag.
Och du är sjukt fin och jag har aldrig sett någon som har en sån fin och perfekt kropp som dig! nu låter jag pervers eller nå :O men menar inte så!
Var glad över hur du ser ut! :) hade gjort vad som helst för att få se ut som du! :)

Jag är in på din blogg varje dag och har även vart det sen du skrev sista inlägget förut, efter att du inte bloggade på några dagar vart man ju orolig att du hade slutat blogga eller att det hade hänt något.

Men somsakt stå på dig! du klarar det här, jag tror på dig och det finns nog många fler som gör det stuumpan!
Alla behöver paus någon gång i livet!

Kram från Malin

Fantastiskt fin kommentar. Malin, jag behåller alla  uppsättningarna! Alla snälla ord jag kan få, behöver jag nu. Din kommentar värmde verkligen och jag lovar dej att du hade förstått bättre om du såg mej nu. Om jag med mitt kroppsspråk och varma ord kunnat förklara för dej hur mycket din fina kommentar betyder just nu, då hade du verkligen förstått att dom minuterna du tog för att skriva kommentaren betyder mer än du kan ana för mej!
Ha med dej den tanken hela livet, så finns det absolut inget att avundas mej. Det finaste som finns är att göra människor lyckliga. Du piggade precis upp mej och jag slår vad om att du skulle kunna göra vem som helst till en solstråle. Tack så hemskt mycket för din fina kommentar! 1000 kramar till dej // stuumpan

Mamma

Mamma, jag saknar dej!


Nya jeans

Härom dagen köpte jag ett par nya jeans. Jag fullständigt älskar dom!

Jag trodde inte att Ginas jeans var något att ha, men se vad fel man kan ha.
Dom är riktigt bekväma, sitter snyggt och dessutom väldigt billiga!

                              

                                                    ♣ Jeans - Gina - 299 kronor

Tisdag

Hej

Idag har det varit en lugn men fullspeckad dag. Jag har först och främst varit i skolan och efter det åke jag och solade solarium. När jag kom hem sov jag i två timmar och nu har jag precis fått i mej lite käk. Om en stund kommer Hanna över och då ska vi göra oss i ordning. Sen blir det skiiiiiva.


In the light

Den 5:e mars var jag på provplåtning för ett nytt projekt som heter inthelight. Det drivs av Annie och Sofie.

Den dagen när jag var där var det visserligen svinkallt men skitkul.























Fotograf: Annie

www.inthelight.se

Modelhouse

Andra plåtningen på Modelhouse




























Modelhouse

För ett tag sen var jag på en plåtning på modelhouse. Det var himla kul faktiskt.  Efter det har jag ju varit på en till. Jag tänkte nu samla alla bilder i en kategori.

Första plåtninen på Modelhouse




























Sverige i sommar

Den 19:e mars var jag och Hanna på intervjuer för jobbet på Kos i sommar. Det är med sorg jag säger att det inte gick så himla bra. hehe.
Nåja, man kan inte få allt. Jag har bestämt mej för att vara hemma en sommar. Det är den första sommaren sen jag föddes! Det kan vara rätt soft att testa hur det är att vara i Sverige en hel sommar.

Planen är att jobba och spara ihop lite pengar och sen försöker jag fixa någon resa till hösten istället. Det blir nog
bra


För full för att kröka

I tisdags skulle jag och Hanna på Frans rumpas studentskiva.. eller tja, Bella och Isabelles skiva.
Vi började med att förkröka på vårat alkishak i Vällingby. Efter ett tag kom Jacob förbi och sen träffade vi tre killar som också skulle till samma skiva. Jag hade faktiskt himla kul fram tills vi kom fram till klubben. Jag kom inte in för att jag var för full.
Jävla bullshit!
Tips: gå inte till Nype. Jag har haft problem med vakterna 2/2 gånger.

             

Starten på kvällen var i alla fall lyckad

En kväll på Hellströms

Jag berättade precis att det blev rätt mycket party under april 2010, även på sista tiden har jag partat gott.

Härom veckan befann sej jag och Hanna på Hellströms. Det blev först middag och sen gott om drinkar.  Mycket trevligt.



Efter några timmar fick jag kontakt med en rätt konstig snubbe. Han snackade mycket och framför allt jävligt fort så det var svårt att hänga med. Han var rolig, men han skämtade på andras bekostnad det gillade jag inte men jag hade nog fått i mej lite för mycket för att ta ställning till om han var en idiot eller inte just då. Där och då fick man vara flexibel, skratta med bara helt enkelt.
Tillslut fick han i alla fall mitt nummer och några timmar sa jag att han kunde lägga ner sin stil, då hade jag verkligen tröttnat på honom.  Han bad mej i alla fall lägga till honom på facebook men innan jag hann göra det dissade jag honom på ett, ändå hyfsat, trevligt sätt.
Först efter det fick jag reda på vem han egentligen var.



Jag har själv ingen aning om vem han är, men ni som är mer insatta i politik än vad jag är kanske vet.

Last year

Eftersom bloggen har fyllt ett år till nu känns det som att det är dags att starta något nytt. Vad sägs om last year? Det är alltid kul.
Jag börjar med april.. eftersom det är april.





Jag tycker att april 2010 började bra. Den 2:a april var jag med Indi och satt i solen på Burger king i medis. Det kunde nog inte bli bätte just då. 8 dagar kvar som 17:åring. Bilden togs när jag kom hem, nöjd och glad men trött och frusen.



Var på hemmapartaj hos Bella. Min vän Marcus kom och hämtade mej sent på kvällen och sen fick han gå upp dagen efter och skjutsa hem mej. Haha krävande lilla jag. Tjockis var man också, hade nog mått bra av att gå hem från blackan. Jag skulle bestämt ha min rosa nya klänning, även fast den var alldeles för tight. Har inte använt den sen dess. Kanske åker på i sommar .



En sminkning. Jag döpde den till Cotton. Ni kan hitta allt jag har använt och fler bilder under kategorin: Make up



En outfit



Jag och Indi fyllde år, han fylldeår  den 4:e och lilla jag fylle 18 den 10:e april.



Det blev myyyycket party den här månaden, speciellt eftersom jag fyllde 18 men också för att Indi fyllde år, Bella var ensam hemma och resten av alla man kände vara allmänt uttråkade och ville dricka hela tiden. April försvann i alkohol.



Min 18-års dag började på jobbet. I dessa kläder åkte jag dit, totalt ovetande om eftermiddagens och kvällens
äventyr.



Ytterligare en sminkning. I kategorin; Make up hittar ni den under inlägget "Spring fling".



Resan till Rom ställdes in. Det gjorde mej inte överdrivet mycket. Jag var nog för alkoholiserad för att åka ändå.



April var en kall månad, men tillslut började solen titta fram. Det var riktigt underbart, efter den kalla vintern. Minns ni?
Kallaste vintern på 23 år eller vad dom sa.

Sammanfattningsvis var april 2010 en galen månad. Jag verkade glad och sprudlade av energi. Jag sprang omkring och jag hade hela tiden något på gång. Jag festade en hel del och umgicks med massor av folk jag inte träffar längre, trist men minnena finns kvar. Jag hoppas att april 2011 blir helt okej i alla fall





En outfit

Jag slänger upp en outfit också. Jäkligt fula bilder men ändå. Nu kör vi!

                   

                        

                                                                     ♥ Jeans - Topshop
                                                                      ♥ Vitt linne - Gina
                                                                   ♥ Munkjacka - Adidas
                                                                          ♥ Boots - MM
                                                                      ♥ Väska - Lindex
                                                                   ♥ Skinnjacka - Hollies
 

Studenten närmar sej

Vad har mer hänt?

Jag har äntligen hämtat ut min studentmössa!!

Den är heeeeelt underbar. Det kommer bli perfa på studenten, speciellt om det blir bra väder. Hoppas!

                      

                      


Stuumpan firar 4 år!

Först och främs måste jag väl börja med att säga att stuumpan.blogg.se har fyllt år! I hela 4 år har jag drivit den här bloggen nu.
Det är klart att det måste uppmärksamas!
Den 24:e mars blev bloggen ett år äldre


Jag gör ett försök

Hej

I'm back.. eller jag tror att jag är det i alla fall. Jag har precis haft den längsta bloggpausen i den här bloggens historia. Mycket har hänt och jag kan inte gå igenom allt, vissa saker kommer jag inte ens försöka gå igenom.

Jag antar att ni fattar att jag inte haft en helt lätt period. Ni som besitter någon typ av intelligens fattar nog i alla fall.

Jag ska försöka att börja blogga som vanligt igen. Det kan nog bli lite knaggligt. Slutar jag igen är nog tiden för stuumpan över.

                             

Jag gör mitt bästa för att orka med allt

Blogg listad på Bloggtoppen.se Bloggar om lust och sex bloggar
RSS 2.0