Onsdag

Hej

Jag kan inte ens beskriva min trötthet och smärta i kroppen just nu. I morse la jag i en ny sula i skorna och den trycker lite här och var på foten. Det fungerar ungefär som massage, fast inte för mej då eftersom min muskel i fötterna är så himla stel så för mej gör det bara fruktansvärt ont. Det har det gjort hela dagen och det gör det fortfarande.
Jag kom hem från jobbet för en stund sen och nu ska jag bara vila. Det hade varit superkul att göra något kväll, men jag vet faktiskt inte om jag orkar.
 
Hoppas ni får en riktigt kul valborg
 
 

Skor

 
Jag har aldrig gillat såna här skor med fet platå och smal klack. Jag tycker det är sjukt fult, har alltid gjort och kan inte svära på att jag någonsin kommer ändra mej. Men just dom här tyckte jag faktiskt var riktigt balla. Dom är annorlunda och sticker ut på ett kul sätt. Hade det varit en annan modell hade jag nog klickat hem dom direkt.
 

Nästa växel

 
Precis i början av april satte jag målet att ha tappat 2 kilo exakt två månader senare, alltså i slutet av maj (hela april och hela maj.
Idag ställde jag mej på vågen för att jag är nyfiken av mej och för att jag vill veta hur jag ligger till. Jag blev lite ledsen när jag såg att jag inte hade rört på mej nästa någonting. Väger jag mej tidigare på dagen har jag rört mej ½ kilo neråt men såhär på kvällen ligger jag nästan exakt där jag var för 1 månad sen. Det känns trist när jag vet att jag kämpar. Den senaste veckan har varit riktigt tuff och jag tror inte att jag helt och hållet gett min kropp vad den behöver, men som jag rör på mej är det konstigt att jag inte tappar hur mycket som helst. Då tänker man ju att det måste ligga i kosten.
 
Jag har ju alltid haft riktigt svårt att gå ner i vikt och en stor nackdel jag haft är att jag aldrig riktigt haft ordentliga rutiner. När jag jobbat som bartender har jag jobbat olika tider hela tiden och självklart är det svårt att trimma bodyn om man vissa dagar jobbar natt och andra dag. Om jag har fattat rätt har man bäst chans att forma om sej om man har ordentliga rutiner med allt - sömn, kost, träning och så vidare.
För första gången i mitt liv har jag faktiskt riktiga rutiner.  Jag går upp strax efter 5 varje morgon, jag käkar frulle varje dag men exakta tiden kan variera litegrann men oftast blir det antingen hemma eller så tar jag det så fort jag kan på jobbet. Alltså blir det mellan 5.30 och 7.30. Lurre käkar jag varje dag 12.30 och middag varierar rätt ordentligt. Vissa dagar blir det en proteinshake vid 20.00 och andra dagar blir det en kolhydratsnål måltid vid ungefär samma tid. Det beror lite på hur länge jag jobbar och hur mycket jag har käkat på jobbet.
Vissa dagar råkar jag käka för mycket till lunch och då är jag inte alls hungrig på kvällen.
 
Planen är nu att skruva upp till nästa nivå för att lyckas med mitt mål. ½ kilo i veckan är, enligt statistik, genomförbart så förutom att hålla tummarna är planen att försöka jobba mindre, träna lite mer, fokusera mer på fettförbränning än muskel uppbygg, försöka att motstå söta frestelser, helst ingen alkohol, äta lite oftare och att äta lite mindre. Om jag i slutet av månaden ärligt kan säga att jag stolt kan bocka av att jag har klarat alla punkter galant, borde jag ha uppnått mitt mål. Om jag kan bocka av alla punkter och fortfarande inte uppnått mitt mål, är det dags att söka någon typ av hjälp.

Tisdag

Hej

Det är bara tisdag och jag är redan uppe i 22 timmar på jobbet. Det börjar kännas i kroppen kan jag säga. Nu är det bara imorgon kvar och sen blir det en ledig dag att villa upp sej lite på. 1a maj kunde nog inte komma lägligare faktiskt.

Just nu sitter jag på trikken på G hem. När jag kommer hem ska jag ta en lång dusch, smörja in mej och mysa ner mej i soffan med en sallad framför biggest loser. 

Hoppas ni alla har haft en fin dag





Veckans första 5,5 kilometare


 
 
Jag är så himla stolt över mej själv som klarade den här löprundan så himla bra.  Till en början löpte jag på riktigt bra och det kändes smidigt och skönt. Men ganska fort blev jag ändå trött, vilket inte är så konstigt när man inte är van. Dessutom är det riktigt varmt ute.
Jag vet vart jag stannade första gången och började gå istället för att springa så målet är att nästa gång komma snäppet längre och sen kriga vidare så. Det är synd att jag inte räknade hur många gånger jag stannade, det hade varit kul att försöka tävla med sej själv även där.

Att springa utomhus är en helt annan grej än att springa på löpbandet. Jag tycker att det svåraste är att hitta ett lagom tempo och sen hålla det. På ett löpband vet man ju ofta vad man brukar köra på. Dessutom är det inte uppförsbackar och nerförsbackar på löpband, inte heller motvind, övergångsställen, bilar, människor och cyklar. Att springa på ett bra sätt utomhus är något man övar upp och det skulle jag vilja göra nu.  Veckans första 5,5 kilometare - Check!
 

Utomhuslöpning

Hej

Jag sitter just nu på gräset utanför mitt jobb och pustar ut och njuter av solen. Jag har jobbat 11,5 timmar och har nu snörat på mej löpardojorna för att springa hem. 5,5 kilometer ska jag upp i. Jag tror att det var ungefär 1 år sen jag sprang utomhus senast så det kommer bli tufft. Jag skiter i om jag går halva vägen, jag ska upp i 5,5 kilometer 

Nu kör vi




Vecka 1 - Check!

Jag kan stolt nu meddela att jag har genomfört min första vecka på nya projektet felfritt.  Jag har varit grym! Trots massa jobb och väldiga smärtor i kroppen, har jag kämpat på och eftersom jag inte har vetat hur långa steg jag tar, har jag kört på 5000 meter istället för 5000 steg. Nu ser jag fram emot en liten upptrappning.
 
 

Söndag

Hej

Så var det redan söndag. Jag är ganska trött idag.. fullt förståligt egentligen. Jag var ju på personalfest igår och det är klart att det blev sent. 02.30 kom jag hem och då gick jag inte ens och la mej på en gång. Jag övertalade Pontus att kolla klart på Let's dance med mej och sen blev det att vi gick och la oss vid typ 4.00. Jag vakade vid 8 och gick upp nästan på en gång så självklart är man ju rätt slut nu.
Igår hade jag i alla fall skitkul. Det blev inte nya pjucks till mej, istället satte vi oss på en uteservering och njöt av solen. Vi tog en promenad till stan och där var det någon typ av jätterea. Jag hann köpa ett plagg på BikBok innan allt var stängt.
Vi kom ganska sent till stan, eftersom vi var på gymmet innan och det tar ju sin tid.  Inte långt efter att affärerna hade stängt var jag tvungen att sticka iväg till bussen för att åka dit jag skulle.
Festen blev jättelyckad. Vi drack fördrink, grillade, drack vin och tände en brasa, skrattade massor och sen kom det två bilar och hämtade oss. Den ena visade sej vara värsta partybussen så klart jag såg till att komma med den  Vi åkte in till stan och tog några öl och sen fortsatte natten på en rätt trist nattklubb. Gigantisk dock, men så jäkla sämst ställe. Jag borde ha avslutat min kväll efter ölen på stan men eftersom nattklubben låg nära mitt hem, kändes det rätt att åka med.
Jag kom dit, degade 276 spänn och drog därifrån typ.  Förutom det var kvällen grym.  

Här är jag precis innan vi stack ut i det fina vädret
 
 

Lördag

Godmorgon godmorgon  

Idag vaknade jag vid 8.30 och gick upp vid 9.00. Sen gick jag tillbaka till sängen för att käka lite frulle. Snacka om att starta på ett soft sätt.  Det bästa som finns är verkligen att vakna upp en lördag och räkna upp allt man vill göra och dessutom kan göra för att man inte är bakis.   Grym känsla!
 
Så vad vi ska göra idag är att vi först ska till gymmet. Sen ska vi till stan för att shoppa lite till mej. Jag behöver, som sagt, rejäla pjucks till jobbet. Vi ska även kolla på ett par blekta jeans. Just nu har jag bara mina G-star jeans och dom är ju lixom lite åt "boyfriendhållet" Jag behöver ju även ett par tighta såklart. Hittills har jag ju verkligen slit ut ett par från Gina tricot. Tillslut orkade dom inte längre och gick sönder. Så himla trist för jag älskade verkligen dom. Men men, får hitta en ny kärlek helt enkelt.

Ikväll är det ju, som sagt, personalpartaj.  Det ska blir riktigt kul.  
Som ni ser är min dag fullspäckad, men jag kanske hinner med ett inlägg eller två.

Hoppas ni får en fin lördag
 
 
 
 
 

Pink beauty

Det här är äkta kärlek  Jag vill bara krama och gosa med dom här fina sakerna! Åh vad ni ska
bli mina!
 
 

På tal om wörk

Jag har ju skrivit en del gånger att jag har jobbat massor denna vecka. Jag kollade idag på min timelista och det ser inte så mycket ut men jag har faktiskt jobbat över 12,5 timmar och då var ändå alla lediga i måndags så ordinarie jobbvecka ligger på 32 timmar (man jobbar 8 timmar om dagen i Norge) och jag är på 44,5. Förstå att jag är rätt slut nu asså.  Men jag klagar inte, jag är nöjd och glad och känner att jag är duktig som tar mitt ansvar och att jag verkligen försöker. Hade jag struntat i allt hade jag såklart gått hem när jag skulle och inte hade jag väl kommit dit i måndags. Men just nu befinner vi oss i ett läge där det krävs att jag jobbar en hel del extra och egentligen ännu mer än så. Jag är ansvarig för hur allt går och får ta konsekvenserna för det som blir fel så självklart väljer jag då att jobba över några timmar för att så lite som möjligt ska skita sej. Det är en del av allt som har med extra ansvar att göra. Och jag tycker nog fasiken att jag gör det ganska jävla bra. 
 

Fredag

Hej

Jag hoppas att allt är fint med er idag.  Jag mår väl helt okej. Jag har såklart fruktansvärt ont i kroppen och jag är helt slut efter min extremt jobbiga vecka men jag är ändå på ganska bra humör. Jag kommer decka tidigt ikväll men imorgon ska jag upp och göra lite kul grejer.  Först ska det inhandlas nya pjucks till jobbet så att jag åtminstone inte får värre problem än jag redan har och sen ska jag väl hitta på något annat skoj. Jag ska gå mina 5 km och på kvällen blir det personalfest.  Det ska blir riktigt spännande. Jag har inte ens träffat alla mina kollegor än ju  Vissa av mina kollegor jobbar på ett helt annat ställe än vad jag gör så jag har bara träffat dom som jobbar i närheten av mej och det är 1 gång lixom.  Så imorgon ska jag parta lite med massa folk jag inte vet namnen på och i stort sett aldrig träffat. Det kommer bli awesome!  Det bästa jag vet är att träffa massa nya människor.
 
Ikväll blir det bara en lugn och mysig kväll, vem hade kunnat tro det? höhö. Det blir en svingod sallad till middag och massa tv.  Nice!
 
 
 

Problemen som finns men inte syns

Jag känner att jag är ganska tom på ord idag. Jag är otroligt trött och har jävligt ont i kroppen hela tiden. Mina ryggproblem, som jag alltid haft, har blivit så mycket värre att jag börjar få svårt att röra mej normalt. Jag har även ont i fötterna på ett sätt som verkligen inte är bra. Det vet jag, eftersom min kiropraktor tidigare har reagerat väldigt när mina fötter har varit som dom är nu. Mina smalben gör också jäkligt ont och det är såklart en följd av det dåliga skicket mina fötter har.
 
Jag kan ärligt säga att jag inte tycker att någon i hela världen förtjänar dom problemen jag har med min rygg. Problemen är så pass omfattande att dom sträcker sej hela vägen från nacken ner till knäna och för 2-3 år sen upptäckte vi att även mina fötter är extremt drabbade. Jag kommer troligtvis aldrig någonsin att kunna fungera normalt. Mitt liv består av massa stretching och ständig ryggträning för att kunna fungera någorlunda.
 
Jag var 14-15 år när jag började klaga på ryggsmärtor. Det tog ett tag innan mina föräldrar tog problemen på allvar och det gick så pass långt att jag faktiskt inte kunde röra mej. Min första dag hos min kiropraktor bar pappa in mej och la mej på bänken.
Det var startskottet för flera år av regelbundna behandlingar. Dom var otroligt smärtsamma och framkallade ofta illamående, dessutom var dom kostsamma.
Det kostade 400 kronor per gång och till en början gick jag en gång i veckan. Min mamma var aldrig speciellt positiv till dessa behandlingar och klagade ständigt på att vi gick med på att betala detta hutlösa pris. 400 kronor för 30 minuter tyckte hon var sjukt. Jag och pappa var nöjda med både kiropraktorn, behandlingarna och framstegen. Men mamma gav sej inte. Hon tyckte att försäkringskassan borde kunna bidra med något, att det borde finnas någon annan man kunde gå till. Hon tyckte också att vi inte skulle nöja oss med att gå till en kiropraktor, utan även prova naprapat, ortoped och så vidare. Jag släpades flera gånger till vårdcentralen i hopp om att få en remiss. Men min husläkare var säker på sin sak: Om inte han kunde se något fel på min rygg, så kunde ingen annan heller det.
Min ryggrad var ju fullständigt rak och att jag klagade på smärtor hade tydligen ingen betydelse i detta fall.
 
Min kiropraktor beskrev mina problem på helt andra sätt. Att min ryggrad var rak var sant, men det var inte där mina problem satt.
Smärtorna kom från svanken, ingenting man idag höjer på ögonbrynen för. Var och varannan person har smärtor i svanken och det är inte speciellt underligt med tanke på hur människor lever och rör sej idag. Till exempel är det väl knappas märkligt att man får smärtor i ryggen när man 8 timmar om dagen sitter och knappar på en dator. Ergonomi är ju något inte alla känner till alltför mycket om.
 
När min kiropraktor förklarade mina problem med hjälp av affischer och genom att trycka på olika punkter på min kropp, fick jag först ett stort hopp om att detta skulle fixa sej galant och jag var otroligt tacksam att vi hade hittat just honom, då han verkade oerhört kompetent och verkade besitta otroliga kunskaper.
Men när han hade hållit ett föredrag om mina problem i 5-10 minuter, växte även ett vemod och en viss sorg inom mej. Mitt sunda förnuft sa mej att detta är omöjligt. Med såhär mycket problem kommer vi nog bara kunna hålla allt i schack, mina problem kommer alltid att finnas där.
 
I detta fall hade jag inte så mycket till val än att försöka le och se det hela så positivt som möjligt. Det stod ju trots allt mellan dessa evighetsbehandlingar och att inte kunna gå alls för resten av mitt liv.
 
Min kiropraktor förklarade att mitt bäcken satt snett och att det därmed gjorde att mitt ena ben var lite längre än det andra. Eftersom mitt ena ben var längre än det andra innebar det att allt jag gjorde gjordes snett. Detta skapade en felbelastning i hela kroppen och satte därför knutar i hela min rygg. Dessa knutar spred sej diagonalt fram och tillbaka, fram och tillbaka över hela min rygg.
Utöver det hade jag även extremt tighta höfter som gjorde att jag blev väldigt orörligt i just höfterna. Detta hade gjort att jag felbelastade benen och längs med hela mina lår satt spänningar och knutar. Till och med i mina skinkor fanns det gott om punkter som fick mej att skrika bara man tryckte lite.
Att jag dessutom alltid gått i ganska dåliga skor, precis som allt gör (snyggt är sällan bra) gjorde att mina fötter blivit ganska dåliga. En person med normal kropp klarar dessa slitningar relativt bra, men en person som mej som har så otroligt många problem redan, drabbas givetvis hårdare. I och med att jag redan gjorde allt snett belastades även mina fötter på fel sätt. På grund av det har jag fått stenhårda fötter. Delar på undersidan av fötterna, till exempel musklerna som sitter på insidan av fötterna, som egentligen ska vara mjuka och rörliga är stenhårda och ömma på mej.
Jag har ont när jag går, ont när jag sitter, ont när jag sträcker ut fötterna och fotmassage är så fruktansvärt smärtsamt att jag egentligen inte klarar av det men då och då står ut för att jag vet att jag måste.
 
Att jag hade problem med fötterna märkte vi inte till en början, vilket har irriterat mej enormt efteråt, men min kiropraktor tryckte, masserade och knäckte för fullt och faktum är att min rygg blev bättre. Sen blev min pappa plötsligt utan jobb och då avbröts mina behandlingar.
Sakta men säkert vreds klockan tillbaka och efter ett tag var mina ryggproblem tillbaka igen. Det har funnits nätter då jag inte kunnat sova på grund av mina smärtor, det finns dagar då jag inte kunnat sitta för att allt värker så mycket och tillslut fanns det inget annat att göra än att börja med behandlingarna igen.
Denna gång blev det varannan vecka.
 
Under lång tid gick jag varannan vecka innan jag tillslut ändra till en gång i månaden. Sakta men säkert slutade jag även med det, då min kiropraktor ansåg att min rygg var så gott som i det bästa skicket den kan bli. Muntert eller hur?
Jag hade fått order om att stretcha 8 gånger om dagen och nu var det väldigt viktigt att jag började bygga upp min muskulatur i ryggen.
 
Jag har självklart inte stretchat 8 gånger om dagen och muskulaturen är ju ett evighetsgöra som jag jobbar på så gott jag kan.
I dagsläget har jag fruktansvärda problem, och förmodligen beror dom mycket på att jag står upp och går hela tiden i mitt jobb. Men jag gissar att jag skulle få lika ont av att bara sitta ner hela dagarna. I mitt jobb bär jag även en hel del grejer och jag gissar att jag bär fel. Det är saker jag får jobba på. Det är saker jag kommer få kämpa med resten av mitt liv.
Jag måste förmodligen även acceptera att det finns saker jag aldrig kommer kunna göra. Jag kommer kanske börja drömma om saker som inte kommer kunna vara möjligt att genomföra på grund av mina problem. Jag hoppas att jag ska kunna fixa min rygg så pass att jag inte behöver styra hela mitt liv utefter vad min rygg klarar av men just nu kan jag inte påstå att det ser ljust ut.
 
2 saker som tynger mej väldigt är att i framtiden inte ska klara av mitt drömyrke på grund av min rygg, att jag ska behöva välja ett annat jobb på grund av att jag inte kan röra mej som jag behöver. Den andra saken är att jag antar att jag någon gång i framtiden kommer vilja ha barn. Jag frågar mej själv gång på gång på gång hur jag ska våga drömma om en sån sak i framtiden när jag vet att min rygg inte kommer orka bära den magen. Många utvecklar ryggproblem under graviditeten, har jag hört. Hur ska det då gå för mej som redan har dessa problem? Jag kanske måste acceptera även det, att jag inte klarar av att vara gravid på grund av mina problem. Det finns otroligt många saker som tynger en med dessa problem. Det känns inte bra att vara så ung och så begränsad. Man är rädd för framtiden och vad som kommer att hända, hur det hela ska utvecklas. Det är otroligt jobbigt att varje kväll inte bara kunna slänga sej i sängen och somna, utan att man först måste hitta ställningar som fungerar. Jag måste övervinna smärtan varje kväll när jag lägger mej i sängen, jag måste stretcha ut svanken och först efter det kan jag lägga mej åt olika håll, men så stelnar ryggen och på en gång blir det olidligt att röra sej igen. Så håller det på både när jag ska sova och just nu när jag bara sitter, som jag alltid gjort, i soffan.
 
Jag skulle inte önska min värsta fiende det här

Torsdag

Hej 

Just nu sitter jag på wörket och svullar lite krubb. Om ett tag ska jag börja göra klart för stängning. Idag vill jag inte jobba över så tänker göra mitt bästa för att slippa. 
Efter jobbet ska jag till gymmet och kötta rygg.

Det var allt ja hade att säga for now. Tarzan får bjuda på dagens första bild.





Cardigans


Kolla vilka nice cardigans jag fyndande på BikBok härom dagen.  Alltså jag säger bara: Spring!! köp dom. Som har någon väldigt tight söm vid typ axlarna som gör att koftorna sitter snyggt när dom är öppna. Jag brukar ha väldigt svårt för att ha tröjor öppna för jag tycker inte att dom faller snyggt, men eftersom dom här typ "sitter fast" vid axlarna så ser det sjukt bra ut! Jag är så himla nöjd.  Och priset, ynka 99 pix styck på rean.

What you see..


I follow my own dreams
I wear my own style
I have my own opinions
I speak in my own way
I follow my own desires
I go my own way
I have my own honesty
I trust my own thoughts
That's why there is only one person like me on this planet..

Gott och nyttigt

 

För er som gärna vill börja tänka lite på vad ni stoppar i er, men har svårt för det där med att få till nyttigt = gott, kommer här ett supertips.

Kyckling är ju riktigt smarrigt. Dom flesta som gillar kyckling gillar ju kyckling i alla dess former. En av dom nyttigaste, och enklaste sätten att tillaga kyckling på är att slänga in den i ugnen. Krydda hej vilt med goda kryddor (inte för mycket salt!) och poff rakt in i ugnen. Ingen olja, inget smör, inget onödigt fett helt enkelt. Och det blir supergott. Man kan alltid droppa på lite citron om man vill.
Servera med grönsaker som antingen kokas eller körs i ugnen dom också. Är det sommar kan man grilla hela klabbet, det blir också supergott.  Och supernyttigt.

Om man är orolig för att det ska bli torrt kan man göra en liten sås. Det finns massor av goda såser man kan göra som inte måste innehålla matlagningsyoghurt, smör, olja och så vidare. Man kan till exempel göra en enkel och god sås på lätt creme fraiche blandat med lite olika kryddor och örter som man gillar. Just creme fraiche har ju faktiskt massa goda smaker som passar sjukt bra till just kyckling så det är också ett hett tips.
 

Onsdag

Hej

Hoppas ni har haft en bra vecka so far. Jag har jobbat otroligt mycket och därför har bloggen blivit lidande. Om jag hade jobbat som jag skulle hade jag jobbat 16 timmar än så länge, men jag har jobbat 25 timmar så ni förstår säkert att jag har varit rätt slut. Det är ju framför allt igår, då jag fick endast 2 timmar fritid, sen var det dags att sova igen. Idag har jag lite mer fritid men jag är fortfarande trött efter mitt långa pass igår och jag är riktigt stressad hela tiden.
Jobbet är oerhört krävande just nu och även om det egentligen är kul, är det ingenting jag känner av i den här stressen. Men det blir säkert bättre snart.  
 
Annars då?
Jo fan, det rullar på. Idag gick jag över 6 km även fast jag var så död i benen och fötterna att jag bara ville lägga mej på marken och skrika. Men I made it and I'm a crazy person.
Det är allt jag har att säga.

Nu ska jag njuta av lite härlig issa tid.  
 

Dagens outfit

 
♥ Jeans - G-star
♥ Linne - Gina tricot
♥ Skinnväst - Gina tricot
♥ Solbrillor - Åhléns
♥ Klackar - Nelly
 
Märks det att jag hade lite svårt att välja bilder eller? haha
 

Dag 1

Nu är jag hemma och jag har genomfört min första dag på mitt nya projekt.  Det känns så himla grymt! Nu är jag igång, nu är det bara fortsätta. Jag har satt upp ett delmål och imorgon ska jag börja ändra min kost lite.

 

Picknick med mej själv

Nu ligger jag på en filt i solen och bara njuter. Jag har en Cola zero, lite mat och en bok.
Jag har precis pratat med min lilla mamie en stund och snart kommer Pontus och håller mej sällskap här. Fattar nu hur gött jag har det just nu?! 




På G

Nu sitter jag och väntar på trikken på G till wörket. Känns riktigt gött att åka dit och fixa lite inför morgondagens gigantiska stress. Nu kommer det bli lite softare imorgon. 
Egentligen är det ju röd dag så hi grym är inte jag som åker till jobbet 

Sen ska jag försöka hitta något bra ställe där jag kan skämma ut mej lite och plåta dagens outfit. Så länge får ni en sneak peek 




Nästa projekt

Nu är det dags att presentera nästa träningsprojekt som startar idag. Det är lite tuffare än det förra men också lite bättre på många sätt.  Till exempel så finns det en ordentlig struktur och en plan för varje dag. Det som är tufft är att ökningen och att det på slutet är väldigt mycket men jag ska klara det.

Siffrorna symboliserar steg, men eftersom jag inte har en stegräknare och inte heller vet hur långa mina steg är kommer jag till en början köra detta som km. Eventuellt ändrar jag det senare. Jag kan mäta mina steg, men jag får ju lite problem då om jag bestämmer mej för att springa eller powerwalka, då stegen är längre då. Alltså vet jag inte riktigt vilka steg jag ska mäta. Medan jag funderar vidare på det får alltså sifforna representera km.
 
 

Måndag

Godmorgon godmorgon

Jag vet att det är ganska sent, men än så länge är det morgon för mej.  Mitt alarm ringde vid 9.00 och jag tänkte försöka kämpa mej upp, men det gick helt enkelt inte. Jag znosade och znosade och först när Pontus ringe och snackade med mej en stund, kunde jag ta mej upp.
 
Det är fortsatt superfint väder här i Oslo.  Så himla skönt!!  Min plan för dagen är att jag ska åka till jobbet om en liten stund. Vi kommer får det väldigt stressigt imorgon så jag tänkte att jag åker förbi och förbereder lite grejer idag. Jag kommer inte vara där så länge så jag har gott om tid att göra annat denna dag.  Så vad jag tänkte var faktiskt att ta med en bok och efter jobbet gå och lägga mej någonstans på något gräs och läsa, käka lite och bara mysa i solen. Låter väl som en rätt okej ide?
Hoppas ni också får en bra måndag
 
 

Slut på söndag.

Nu ligger jag utslagen i sängen som en säl. Jag har tränat och duschat och nu vill jag bara sova. Jag har faktiskt haft en riktigt bra dag. Med det sagt så säger jag godnatt med en lite bild.

Vi hörs imorgon 




Eftermiddag i solen

Jag lyckades faktiskt vända denna söndag till något bra.  Efter att ha chillat länge i sängen med film och biggest loser, slängde jag på mej lite kläder och tog mej ut i det fina vädret. Först skulle jag och Pontus bara ta en promenad till floden men precis när vi nästan var framme fick vi syn på en minigolfbana och vi båda typ: åh titta minigolf.
Och sen gick vi in och kollade om det kostade en förmögenhet. Det gjorde det inte så vi spelade en omgång och sen spelade vi schack efter det.  Jag har alltid velat prova spela med såna där stora pjäser som man ibland ser i filmer och nu har jag gjort det.  Check!  Jag fick glass också, riktigt smarr.
 
 
 
 
 
 
 
 

Welcome to Wonderland

Det här trodde jag aldrig att jag skulle finna i Oslo
 
 

Påskägg


När jag är i andra länder än Sverige brukar jag försöka prova på lite olika grejer som inte finns i Sverige. Framför allt tycker jag att det är kul att känna, klämma och smaka på godsaker för det är ofta väldigt speciellt utomlands. Här är lite norsk påskgodis. Överlag verkar norrmän käka en jäkla massa marsipan. Runt jul var det i princip bara massa julgodis gjort av marsipan i varenda affär, men nu har vi i alla fall hittat lite påskgodis som verkar väldigt populärt här och som inte innehåller marsipan.
Dom har nämligen sålt dessa påskägg sen strax efter jul typ.  
Vi köpte denna förpackning igår, sen råkade jag glömma den på stenen  Men planen är att köpa en ny förpackning så jag får testa dessa väldigt speciella ägg.
 

 

Ny kjol

Här är ytterligare en ny kjol.  Lite kul hur jag, som typ aldrig använder kjol, har shoppat så himla många kjolar på sista tiden.
 
 
♣ Kjol - BikBok - 249 kronor

100 pass - avslut

Som ni ser har jag min sista dag på mitt tränignsprojekt idag. Och som ni ser kommer jag inte att klara det.
Det fanns verkligen inte tillräckligt med motivation. Men tänk att 6 månader har gått så fort! Jag vet att jag hade klarat det om jag verkligen hade velat, men jag tror att jag i mitten av projektet slutade bry mej faktiskt. Jag kom ju inte ens på ett bra pris.  Först var bara tanken att jag skulle räkna pass för skojs skull och sen la jag till det där med 6 månader för att sätta lite press, men det blev inte så motiverande som jag hade hoppats. Jag kommer såklart fortsätta att bocka av mina pass och om inte alltför lång tid är jag klar.

Eftersom det där inte var så motiverande kommer jag nu från och med imorgon att dra igång ett nytt projekt. Det blir snäppet tuffare, men jag är skittaggad så det ska nog gå bra. I början är det lätt men ganska snabbt ökar det i både tid och prestation så jag hoppas att jag lyckas hålla i det.

Jag presenterar det lie senare. Såhär långt kom jag på mina 100 pass. (Jag är ganska säker på att jag har missat att bocka av några pass också)
 
 
 
 
 

 
 

Söndag

Hej

Idag är det inte riktigt min dag. Jag somnade vid 5 i morse och vaknade av mej själv vid 9. Jag sov sen någon timme till och känner mej såklart skittrött nu. Jag hatar verkligen att vara trött, blir så himla grinig och lättirriterad då. Jag vet inte riktigt vart jag ska göra av den här dagen, men träning blir det i alla fall 
Efter att ha kört löpbandet i 2 dagar, är jag taggad på ett ordentligt styrkepass
 
I övrigt har jag ingen aning om vad jag ska hitta på faktiskt. Det är söndag och i Oslo är det faktiskt en väldigt död dag då allt är stängt. Det känns inte riktigt som att det är meningen att man ska göra något här på söndagar.
Inte ens mataffärerna är öppna lixom.

Hoppas ni får en bra söndag i alla fall
 
 


 

Mot gymmet

Ni sticker jag iväg till gymmet och kör en timme på bandet.  Samma som igår, men förhoppningsvis lite fler kalorier. Jag var inte mitt bästa jag igår kan jag säga. Jag åt typ godis innan jag gick till gymmet så jaa, ni fattar nog varför jag inte direkt fick dom bästa resultaten. Men att jag powerwalkade i 62 minuter var jag riktigt nöjd med.  Idag blir det 62 minuter till.

 
 
 
 

Sallad


Hur smaskens ser inte det där ut?  Det blev en varsin sallad för oss båda idag när vi var på stan.  Först tänkte vi dela på en liten pizza men sen kände jag mer för en sallad. Det var faktiskt ett riktigt bra val.  När vi gick därifrån kände jag att jag var precis lagom mätt. Men inte alltför långt senare kände jag att jag började bli lite småhungrig och snart ska vi käka middag så det var verkligen perfekt.  Älskar när man väljer dom där valen som inte lägger sej som en stor klump i magen.
 

Dagen i solen

Nu har jag tagit en alldeles för lång powernap. Herregud jag kommer inte kunna sova i natt tror jag.
 
Vi var ute ett bra tag på stan. Först köpte vi lim och ett blixtlås så Pontus kan laga min sko. Sen var vi och köpte en liten låda till hans nya lurar och sen fick jag plötsligt syn på att det fanns grejer för 99 kronor på BikBok så då gick vi in där.
Sen skulle vi gå och käka lurre någonstans. Vi hittade en ganska stor uteservering som låg vid ett torg, omringat av hus så det var i stort sett helt lä. Väldigt mysigt men väldigt varmt.  Vi satt inte där alltför länge. Vi käkade och sen promenerade vi hemåt. På vägen hem gick vi ner till en jättemysig flod som går en bit genom Oslo. Den är så himla mysig. Ända sen jag kom hit har jag velat vandra längst med den och det har vi gjort nu.  Inte idag, men för någon vecka sen tog vi en långpromeflax och gick då bland annat längs med den. Idag var vi bara nere och fotade lite.
 
 
Två bilder från uteserveringen idag.  

Lördag

Godmorgon godmorgon

Och glad påsk!   För visst är det väl idag som det är påskafton?? hmm.. hehe. Inte mycket koll här inte. Det är i alla fall soligt och fint här i Oslo idag så jag ska passa på att vara ute lite mer idag än igår. Igår gick hela dagen åt till att städa så jag missade det fina vädret. Men jag får en ny chans idag och den tänker jag ta minsann.
 
Nelly har skickat ett par pjucks till mej som är minst sagt intakta. Jag tog på mej en av dom, stängde dragkedjan och sen visade det sej att den var trasig. Den var lite trög att få upp men att den var trasig märkte jag inte förrän den var stängd. Sen tog det en halvtimme innan jag fick av mej skon. Jag ville såklart inte att den skulle gå sönder mer så jag kämpade så gott jag kunde med att försöka dra ner dragkedjan igen. Men det ville sej inte alls så det slutade med att Pontus tog en kniv och skar ett snitt bredvid dragkedjan så att jag i alla fall kunde få av mej skon.
Det värsta är att jag älskar dom här skorna och har inte ens hunnit använda dom en gång än. Jag fick hem dom från Nelly för ganska länge sen och sen när jag åkte jag tillbaka till Oslo någon dag senare, blev dom kvar i Sverige. Jag blev såklart jätteglad när jag fick hit dom nu när jag var på besök i Sverige senast, och så kan jag inte ens använda dom nu.

Jag tror att affärerna är öppna idag, men jag är inte säker. Om dom är det ska vi gå till stan och försöka köpa en liten dragkedja och försöka laga dom. Wish me luck haha.
 
Hoppas ni får en fin dag
 
 

Videoblogg

Jag vet att vissa av er har saknat mina videobloggar lite så här kommer en som jag gjorde i onsdag.  Jag vet att jag fortfarande inte har lagt upp klippet som jag berättade om för några dagar sen. Jag sa att jag hade lovat att spela in en videoblogg ett tag och sen gjorde jag det men jag har fortfarande inte fått upp det. Det beror på att jag och min moviemaker inte riktigt kommer överens för tillfället. Men däremot har jag lyckats få till denna video.  Den är lite seg och tråkig i början men enligt mej blir den mycket roligare en bit in.
 
 

Onsdagens outfit

Såhär såg jag ut i onsdag.
 
♥ Kjol - BikBok
♥ Topp - H&M
♥ Cardigan - Nelly
♥ Skor - Zara

So true


Gillar verkligen den här bilden. Haha kul att jag skrev det exakt samtidigt som jag insåg att snubben på bilden bara har kallingar på sej. Vem tusan går så till gymmet??
Det jag gillar med bilden är såklart texten.  Ärligt talat har jag faktiskt lite svårt för folk som går till gymmet och bara går runt och dricker vatten, speglar sej, snackar i telefon, tar en selfie för att kunna lägga upp på insta och verka duktiga, och så vidare.
Gymmet uppfanns för att man ska svettas. Man ska gå dit och ta ut sej, vad gör man annars där?
När jag är på gymmet svettas jag oftast ganska mycket, men inte alltid. Men det är inte svetten som räknas. Det är vad man gör som spelar roll. Jag kan köra stenhårt utan att svettas så. Det beror ju lite på vad man gör på gymmet också.
Men jag gillar texten för att det känns så himla sant. Tar man i, struntar man i hur man ser ut, är tekniken viktigare än håret och om man vågar svettas - då är man inte i sitt snyggaste jag
Just sayin'
Så nästa gång ni tränar, kör lite extra hårt och garva åt alla som går runt och speglar sej. Det är ni som kör hårt som blir snyggast i slutändan.

Ny kjol

Jag älskar färgen på min nya kjol! Den där blåa lysande färgen. Aaah så fin den är.  Den är jättesnygg till massa andra färger tycker jag. Vitt, svart, ljusblått och gult är 4 färger som passar väldigt bra
 
♣ Kjol - BikBok - 199 kronor

Onsdag

I onsdags jobbade jag först hela dagen. Sen kom Pontus till mitt jobb och var med medan jag fixade det sista. Efter det åkte vi till en park, slog ut en filt och körde en picknick.  Vädret var rätt trist men det var sjukt mysigt ändå.
Vi satt där på filten i flera timmar, lyssnade på musik, snackade, käkade mat, drack vin och det var sååå mysigt.  Det ska vi nog göra om någon gång, men få får man hoppas att vädret är bättre.  
Vi plåtade en outfit som kommer upp senare och gjorde även en videoblogg som också kommer upp så småningom.
 
 
 

Fredag

Hej

Nu har vi lite påskledighet  Fett skönt men samtidigt hade det varit kul att ha ordentliga planer. Det känns som att dom flesta planerar massa kul runt påsken, men vi har inte lyckats få till något. Eventuellt blir det någon dagsutflykt i helgen men vi får se. Om inte annat blir det i alla fall en del träning.  I onsdags var det första lediga kvällen och vi hade picknick med vin och mat. Supermysigt.
Därför blev det inte några inlägg igår. Vi låg och chillade i soffan hela dagen.  Men jag var faktiskt inte bakis  Däremot regnade det och var riktigt ruggigt väder ute. Vi bunkrade upp med god mat, läsk, godis och säsongen som gick 2012 av biggest loser. 

Än så länge är jag väldigt nöjd med mina lediga dagar. Nu är det dags för frulle och sen ska jag planera något kul för dagen. Förmodligen blir det städa också.

 
Hoppas ni får en fin dag
 
 
 
 
 
 
 

Vita pumps

Ahhh!! Kollar mina sjukt snygga skor från Nelly.  Jag blir lycklig varje gång jag ser dom haha  Dom är så himla sköna och snygga och passar till allt! Klacken är precis lagom hög så jag kan ha dom till vardags utan att det blir jobbigt på något sätt. Jag kan även ha dom till lite festligare tillfällen, eftersom dom är så himla snygga.
Bra köp, issa! 

 
♣ Skor - Nelly - 349 kronor

Squats

Jag har kollat upp lite olika bra övningar att köra på gymmet. Jag kan redan många bra övningar och jag har varit på gymmet sen jag var rätt liten så det är väl inte direkt så att jag sitter och googlar för att lära mej massa
Däremot sitter jag och kollar upp lite för att få veta exakt hur övningarna ska utföras. Jag har till exempel aldrig kört squats på gymmet, förrän typ nu. Jag började med squats några månader efter att jag flyttat till Oslo så jag tror att jag har gjort squats på gymmet sammanlagt typ 4 gånger. Anledningen till att jag inte har gjort det tidigare är för att jag har varit så himla osäker på tekniken. Det samma gäller marklyft, bänkpress och så vidare. Alla övningar där jag vet att jag kan skada mej ganska mycket, har jag undvikit just för att jag är rädd att göra fel. Sen finns det såklart övningar som jag gör fel, även om jag tror att jag gör rätt. Jag gjorde säkert rätt från början men så förändrar man tekniken smått hela tiden och plötsligt gör man något helt än vad man gjorde några månader tidigare, utan att veta om det.
När det kommer till just squats har jag väl egentligen nästan alltid haft ett rätt bra hum om hur övningen ska utföras. Men så har jag blivit skygg på gymmet när jag står inför folk vid en stång och förväntas göra en övning jag aldrig gjort. Visst har jag väl böjt benen åt allt möjliga håll men det där med att svanka inte för mycket inte för lite, hålla ryggen rak, böjar lagom inte för mycket inte för lite och så vidare, har aldrig riktigt varit min grej.  
 
Konstigt nog har jag ändå haft ett helt okej ass i större delen av mitt liv. Den är inte världens största, förutom när jag är som tjockast, men väldigt vältränad. Den dallrar inte ett smack och är riktigt fast och fin.  Jag antar att jag får tacka alla mina år som kickboxare för det.

 Nu tycker jag i alla fall att jag har riktigt bra koll på squats och jag vågar göra dom in public dessutom, så jag funtar faktiskt på att lägga upp något litet klipp så ni kan bli lika säkra som jag.
 
After all - det är squats som gör rumpan och inte speciellt mycket annat. Ni kan spola ner allt som andra människor har tutat i er om att löpning och sånt ger en fin gött för så är det ikke. Börja squata

 
 
 

Text

 
Jag har väldigt svårt för toppar med text. Det gäller inte alla texter men dom flesta. Jag tycker oftast att dom är larviga och jag känner mej oerhört barnslig när jag sätter på mej en sån. På något sätt tycker jag att det tillhör mellanstadiet att gå omkring med tröjor med massa larviga tryck och texter, inte en vuxen. Men smaken är som baken. Här är 3 exempel på toppar jag inte skulle ta på mej. Men ni som tycker annorlunda borde definitivt klicka in på Madlady för dom kostar bara 100 pix styck. Det har till och med en mellanstadieelev råd med.

Onsdag

Godmorgon godmorgon

Idag är jag på sista arbetsdagen innan påsken tar över.  Det är ännu lugnare idag än vad det var igår så vi har verkligen inte speciellt mycket att göra här. Allt är förberett för dagen och vi har koll på allt, så vad gör man då? Jag tänkte att jag kan passa på att skriva ett blogginlägg.  

Efter jobbet ska jag och Pontus på en liten picknick typ. Det verkar bli bra väder så vi har tagit med oss allt vi behöver till jobbet. Sen ska vi hitta någon mysig park, vilket det finns ganska gott om här i Oslo, och slå ut en filt, käka lite och dricka lite virre. Det blir nog mysigt.  Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, vad som helst kan ju hända.  Sitter vi och dricker virre i någon park, är chansen stor att vi sticker ut på någon uteservering sen. Men å andra sidan var vi båda uppe vid 5 i morse så det finns även en chans att vi bara vill hem och sova.
Den som lever får se

Hoppas ni får en fin onsdag
 
 

Frulle på jobbet

 
Det här är en av dom bästa sakerna med att jobba där det finns gott om mat, man får alltid god frulle eller lurre.
 

Tisdag

Godmorgon godmorgon 
 
Idag är det näst sista dagen på arbetsveckan, sen det påskledigt, och det märks verkligen kan jag säga. Det är väldigt lugnt och inte så mycket att göra på jobbet. Ganska skönt för mej som ör ny.
Lite viktiga grejer har jag i alla fall fått gjort idag. 
 
Efter jobbet ska jag hem och leta reda på mitt träningslinne som mystiskt försvann efter att jag lagt in det i tvättmaskinen. Sen blir det gym lite senare tillsammans med Pontus 
 


 

Dagens motion


Måste såklart skryta lite om min insats på gymmet idag.  1 timme på bandet är aldrig kul och jag blir lika stolt över mej själv varje gång jag gör det ändå.  578 kalorier lättare, feels awesome!

Happiness

 
When almost everything feels like it's supposed to feel..

Black skirts

Här är 2 kjolar som jag har skaffat mej på sista tiden.  Den ena tillhör min ganska stora Nelly beställning som jag betar av här i bloggen succesivt.
 
♣ Kjol - Nelly - 149 kronor
♣ Kjol - Gina tricot - 199 kronor

Måndag

Hej
 
Vecka 16 är i full gång, solen lyser och jag är på superhumör.  Lite trött dock men annars är allt suveränt.  Jag har haft en extremt lugn dag på jobbet och det har varit riktigt skönt faktiskt. Ingenting är värre än att ha en soft helg och sen bara slängas ut i världens stress direkt på måndagen.
 
Efter jobbet gick jag till gymmet. Eftersom det var så fint väder, velade jag såklart och tänkte en stund hitta på något annat. Men eftersom jag misstänkte att jag sen skulle bli för trött för att träna, fick det bli träning direkt. En timme på löpbandet, det är inte dåligt det.  
 
Om ett tag kommer Pontus hem. Då blir det middag och soffan
 
 

Nytt i garderoben

Jag har ju gjort en ganska stor beställning hos Nelly ganska nyligen.  Jag var i Sverige förra veckan och hämtade hit allting så nu ska jag försöka ta bilder på allt och visa upp.  Jag har ju haft ganska ont om tid i veckan så därför har det inte blivit av, men nu har jag lyckats plåta två av plaggen i alla fall
 
♣ Vit cardigan - Nelly - 399 kronor
♣ Svart cardigan - Nelly - 179 kronor
 

Söndag

Godmorgon godmorgon

Idag är det söndag och det är soligt här i Oslo.  Vi har haft jäkligt trist väder i stort sett hela veckan. Det har varit sol en eller två dagar men annars bara regn och rusk. Idag är det i alla fall soligt och fint.  

Jag vaknade för ungefär en timme sen och tänkte strax käka lite frulle innan det är dags att ta tag i dagens bestyr. Vi ska bland annat städa här och så ska jag ta tag i lite pappersarbete från jobbet. Självklart blir det lite träning också.  Sen får man se vart vi gör av resten av dagen.

Hoppas ni får en fin söndag alla
 
 

Outfit

Här kommer en outfit från dagens regniga Oslo
 
 
 
♥ Strumpbyxor - H&M
♥ Kjol - GoJane
♥ Beige topp - H&M
♥ Kofta - H&M
♥ Halsduk - Spanien
♥ Örhängen - BikBok
♥ Jacka - H&M
♥ Träningsbag - Gina tricot
♥ Skor - Dinsko

Lurre på stan

Det blev pizza till lurre när vi var ute på stan idag. Lite grisigt, men vafan  Jag shoppade lite på BikBok också och efter pizzan gick vi till gymmet och gjorde vårt bästa för att bränna bort krubbet.
 

Just nu

Planerna för dagen blev såklart lite ändrade  Som alltid när jag ska planera.  Men vi har i alla fall varit på stan, jag har shoppat lite och så har vi varit på gymmet. Om en stund ska vi se let's dance och sen gladiatorerna. 
 Det gör vi varje lördag så det har blivit lite av en rutin som vi trivs bra med istället för att gå ut och supa skallarna av oss.  
 
Tarzan är såklart med också.
 

Jag och min kanin

 
Här är en film som jag och Tarzan gjorde igår.

Dagens planer

 

Lördag

Hej

Hur är läget med er idag? Jag mår skitbra.  Eftersom jag var hemma och myste i soffan igår så är jag inte bakis och redo för att gå till gymmet snart.  AAAh så nice
 
En kul grej är dock att jag tokdeckade i soffan igår. Vi käkade middag och kollade på en rulle och så började jag känna en bit in i filmen hur det sved i ögonen. Jag gick och tog bort sminket i fall jag skulle somna mitt i allt, vilket jag gjorde i stort sett direkt när jag kom tillbaka till soffan. Jag la mej i Pontus knä och då är det ju lixom kört  

När filmen plötsligt var slut vinglade jag iväg till sängen och precis innan jag somnade om hann jag ta reda på att klockan var 23.15 hahah   22 år och deckar innan tolvslaget. Så fint.
 
I morse vaknade jag vid 8 typ av mej själv. Var fortfarande trött så jag sov ett tag till. Jag gick upp vid 10.20 och allt känns helt underbart.
Nu blir det frulle och sen iväg till gymmet.

Hoppas ni får en bra lördag
 
 
 

Nya skor

Eftersom jag fyllde år igår fick jag lite presenter.  Jag älskar verkligen att få paket.  Jag är fortfarande som ett barn när det står ett paket framför mej - ingenting utom paketet existerar. haha
Jag tänkte börja med att visa ett paket som jag fick jag Pontus.  Han köpt nämligen ett bar sjukt fina skor som jag spanade in för någon vecka sen. Vi var ute och promenerade och så genade vi igenom ett köpcentrum och självklart fick jag syn på massa snygga skor. Dom här fastnade jag för extremt mycket och nu är dom mina!  ÅÅh dom kommer bli så himla fina i sommar!
 
 

And.. action!

Jag har ju lovat att spela in en videoblogg så det ska jag göra strax.  Håll utkik!

 
 

Fredag

Hej

Idag är det fredag och solen lyser!  Under veckan har jag haft en del planer för vart jag ska göra av denna eftermiddag men istället blev det så att jag åkte hem  efter jobbet. Nu sitter jag här, kom hem för en stund sen och bara slappnar av en stund. Så himla skönt!  Jag har faktiskt haft en riktigt bra dag. Det var ganska lugnt på jobbet så jag har fått gott om tid att göra lite viktiga prylar. Annars brukar jag ju bara springa runt som en höna men idag var det väldigt behagligt allting.
 
Ikväll blir det en lugn och mysig kväll. Jag ska försöka sticka till gymmet sen och ikväll blir det en rulle. Det ska bli så himla grymt att inte behöva kolla på klockan. Hela veckan har jag ju blivit skitstressad när klockan börjar närma sej 21.00  Haha, som när man var 5 barre.

Hoppas ni alla får en grym fredag
 
 
 

 

Det där med födelsedagar

När jag kom hem efter gymmet och hade duschat la jag mej i sängen en stund. Jag låg där och bara vilade i några minuter, seglade iväg i mina tankar för en stund och då kom jag och tänka på något väldigt viktigt apropå det här med födelsedagar.
 
Födelsedagar är ju liksom julafton, midsommar och nyår - något som ska var roligt. Man ska vara glad och fira och alla andra människor i ens omgivning ska skänka en lite extra uppmärksamhet. Jag har många gånger tänkt på, och tyckt synd om människor som tvingas fira julafton ensamma. Det är en sak om man väljer att göra det men jag tycker så oerhört synd om dom som är helt ensamma på riktigt, som ser alla tända ljus, glada barn, familjer som bakar tillsammans, julmusik överallt och hela tiden plågas dom av att allt det där har alla utom dom.
 
För första gången kom jag att tänka på att det där med födelsedagar måste vara på liknande sätt. Antingen blir man överöst av gratulationer och uppvaktningar eller så sitter man där och förgäves väntar på ett grattis som aldrig kommer.
 
Jag började fundera över vilken person jag är.
 
Jag är lyckligt lottad som har två föräldrar som är helt exemplariska vad gäller allt och när det kommer till min födelsedag finns det inte en chans att dom glömmer. Oavsett vart jag är i världen ser dom till att jag ska känna att dom firar mej. På ett eller annat sätt får jag alltid presenter och oavsett vad det kostar ringer dom alltid och säger grattis. Det finns inte en chans att dom glömmer. Så jag är bortskämd med det och tänker inte alltid på att det faktiskt finns människor, vars högsta önskan är att just deras föräldrar ska ägna dom en tanke på deras dag. Föräldrar som fött dom till världen och sen inte ens försöker när det gått ett år, två år, tre år och så vidare.
 
Jag tänkte även på alla människor som varje dag ser hur andra blir överösta av gratulationer på till exempel facebook och sen när det är deras egen dag hoppas dom på att få några egna.
 
Vem är jag i allt det här?
 
Jag är en person som för några år sen slutade tycka att det här med min födelsedag är speciellt. Jag säger att jag inte vill fira så mycket och det spelar ingen roll hej och hå. Fan vad jag snackar.
Men jag har tänkt och analyserat.
Klart som korvspad att jag vill att människor ska vilja fira mej. Är det så konstigt?
Men det faktum att jag vet att om jag bjuder in till kalas blir det jag, min mamma och min pappa som dyker upp, har gjort att jag inte längre "vill" fira.
Jag är personen som ger intryck av att jag faktiskt inte bryr mej så mycket, men jag är så in i helvete trött på det. Varför kan jag inte bara få säga att : ja, jag blir lite ledsen när det år efter år efter år visar sej att min dag inte blev annat än en vanlig dag. Jag blev ett år äldre och mer än så var det inte. År efter år efter år efter år firar jag andra och gör så gott jag kan med det jag har.
Sanningen är att jag aldrig förväntar mej något. Dels för att jag inte vill kräva något av någon, dels för att jag inte känner att jag behöver det och dels för att jag vet att man aldrig faktiskt kan kräva något av någon.
Sanningen är att det faktiskt inte är så himla viktigt för mej att få 1000 gratulationer. Men sanningen är också att jag känner mej lite bortglömd när jag tittar varenda inkorg jag äger och har och inser att det fanns faktiskt inte så många som kom ihåg mej.
Jag är personen som får gratulationer men som troligtvis hade blivit helt bortglömd om det inte hade stått på facebook att jag fyller år idag.
 
Till alla er där ute vill jag säga att det är inget fel med att bli ledsen, besviken eller att känna sej bortglömd när det är ens födelsedag och få kommer ihåg det. Jag vill också säga att gratulationer på facebook egentligen inte har något som helst värde. Om man vill gratulera någon gör man det ordentligt. Vafan, en person fyller år en gång per år, skänk några minuter av ditt liv och ring och önska en fantastisk dag. Man skriver inte "grattis" kort och gott på facebook och tror att man har varit duktig sen. Till alla er där ute som faktiskt känner sej ganska ensamma på era födelsedagar, till alla er vill jag tillägna min egen födelsedag.
Jag är inte ensam och jag är fruktansvärt glad för det så jag vill skänka er alla en tanke och vill att ni ska veta att era dagar är precis lika mycket värda som alla andras.
 

Torsdag

Hej

Nu är min födelsedag snart över  Jag har haft en ganska bra dag so far. Jag har jobbat och det har varit helt okej faktiskt och jag har gymmat, vilket i stort sett alltid är väldigt okej.  Idag körde jag biceps och mage. Biceps är en av mina absolut svagaste muskelgrupper - enligt mej. Jag har nog egentligen ingen aning men det känns som det.  Men det finns ju såååå mycket jag inte vet om det där med muskler. Jag vet ju bara det jag ser och det jag känner och det jag känner är att det är vääääldigt tungt att köra biceps.  Egentligen är nog mina triceps ännu värre när jag tänker efter, men det känns inte så. Men det beror ju såklart på vilken maskin jag kör också.
Jag har i alla fall tränat och nu sitter jag hemma och varvar ner lite efter allt. Om en stund kommer killen hem men det lär nog inte hända så mycket idag, det är ju trots allt torsdag.
 

Torsdag

Godmorgon godmorgon 

Idag var det rätt kämpigt att gå upp. Jag var jäkligt trött när alarmet ringde och nu känner jag att jag börjar somna till igen . Jag är i alla fall på G till jobbet nu. 

Grattis på födelsedagen issa





22 barre

Ja mitt herrskap. Om inte alltför många timmar blir jag ett år äldre. Känns helt okej men det här året får gärna bli ett lååååångt år. Fast bara om det blir ett bra år.

Pontus är i andra rummet och slår in paket just nu. Han har hållt på rätt länge nu... nästan lite för länge. Undrar vad han gör..
Han brukar alltid komma på massa finurligt när jag ska firas på något sätt. Undrar vad det blir den här gången. Han har slängt ur sej lite allt möjligt dom senaste veckorna så det ska bli riktigt spännande att se vad han har kommit på. Jag har what so ever, inga förväntningar över huvud taget. Jag fyller år på en torsdag så yeeeah high life! Om jag får bestämma så gör vi något lite extra till helgen istället. Men egentligen spelar det inte så stor roll, jag tycker bara att det är kul att bli lite uppvaktad.
 

Middag


Dagens middag. Proteinshake och mango. Jag hjärta mango säger jag bara.

Pustar ut

Färdigtränad!
 
Nu sitter jag hemma och ska strax få i mej lite middag och sen duscha. Jag känner att jag först bara måste få sitta några minuter och koppla av. Idag har jag farit från en plats till en annan hela dagen. Jag är helt slut efter det och ännu mer slut efter ett hårt pass på gymmet.
 
Till middag serveras det mango och en proteinshake. Jag ska även kolla på biggest loser för jag missade det igår. Älskar biggest loser haha.
 

Onsdag

Hej

Idag har jag kört mitt första pass som ledare. Puh säger jag bara. Det var ingen lätt dag jag fick som första dag. Det kom massa folk + att vi hade sällskap på 80 och 60 pers. Det var sjukt mycket för lilla mej att rodda, mer än vad jag någonsin har haft tror jag och då är jag ändå väldigt van vid stress och pressade scheman men det här var mycket till och med för mej. Jag har med andra ord haft en rätt kämpig dag. Jag hoppas att det blir bättre imorgon.

Just nu sitter jag på golvet i omklädningsrummet på gymmet. Jag pustar ut lite och väntar på att min PWO ska få landa in eller vad man ska säga.
Idag blir det rygg. Jag har längtat efter att träna rygg och det var ju ett tag sen jag hann iväg till gymmet senast så nu när jag väl är här ska jag självklart mosa min rygg och jag tänkte även plåga min mage lite också. Triceps kör jag alltid tillsammans med rygg. Jag är även riktigt sugen på biceps så även om jag inte borde kanske jag kör några reps bara för att jag är sugen på det. Men jag ska försöka spara något till imorgon 





Long day

Hej

Nu är jag hemma, ska snart få lite käk och bänka mej framför Biggest loser. Jag är verkligen slut i kroppen idag. Jag skulle egentligen varit på gymmet nu men istället har jag varit på jobbet sedan 6.30 i morse. Jag har jobbat 12½ timme idag så ni förstår säkert varför jag inte är på gymmet.  Energin har jag men inte riktigt tiden. Jag ska ju snart upp och jobba igen. Men imorgon blir det i alla fall ett vanligt pass och efter det ska jag iväg på ett möte och sen självklart blir det ett hårt pass på gymmet. Jag ligger ju verkligen efter lite nu när jag var i Sverige och sen har ägnat mej åt massa jobb.

Imorgon är det dags för mitt första pass som ansvarig och jag står ansvarig för allt helt själv och jag kan inte ens allt än  Det ska bli riktigt spännande. Wish me luck.
 
 

Dags för B-day igen

Idag hände en rätt sjuk grej. Vi sitter på jobbet och snackar om födelsedagar och plötsligt frågar min kollega: Men vilket datum var det du fyllde år nu igen?
Jag tänker efter några sekunder och sen: Men herregud det är ju den 7:e idag. Jag fyller år den här veckan.. om 3 dagar.
 
Nej men usch det här var jag inte beredd på känner jag. Jaja, inte mycket att klaga på man blir ett år äldre varje år så man borde väl ha vant sej vid det här laget.
 

Här är en bild från min förra födelsedag som firades i Spanien.  I år blir det födelsedag i Norge

Skor


Jag dör vad Fina!! Jag älskar skor som har massa fina färger, det är så himla trist med bara svart och brunt tycker jag. Såna här ska jag definitiv klicka hem någon dag.  Dom finns på Nelly.

Måndag

Hej

Igår kom jag tillbaka till Oslo igen. Det var en kort vistelse i Sverige. Jag åkte ju faktiskt bara dit för att göra högskoleprovet. På lördagkvällen skulle jag egentligen gått ut men jag orkade helt enkelt inte så jag var hemma och chillade och packade istället och sen tog jag morgontåget hit.
 
Idag är det måndag igen. Jag har haft sprängande huvudvärk i stort sett hela dagen och dessutom varit extremt trött. Jag fick jobba över några timmar också så det har varit en lång dag. Jag som skulle till gymmet efter jobbet, orkade helt enkelt inte. Jag somnade flera gånger på bussen och huvudet bara dunkar. Jag kan säga redan nu att det förmodligen inte kommer bli möjligt för mej att slutföra mina 100 pass men jag ska såklart försöka men det har helt enkelt varit för mycket på sista tiden.
 
Jag ska försöka masa mej iväg till gymmet om ett tag, annars blir det middag och mys ikväll bara.
 
 
 
 

Högskoleprovet


Idag har jag gjort högskoleprovet. Äntligen är det över! Jag har också kollat hur många poäng jag fick. Så hur gick det för mej?
 
Att högskoleprovet är ett krävande prov vet väl alla (?) Det är ju ganska logiskt att ingen ska kunna glida in på en högskola hur lätt som helst genom att göra ett prov medan andra sliter i 3 år på gymnasiet.
Jag hade ju bara 3 veckor på mej att förbereda mej inför provet och under dessa 3 veckor har det varit flera andra saker som tyngt mina axlar. Att kunna släpp allt och bara försöka plugga några timmar om dagen har varit oerhört svårt men jag gjorde så gott jag kunde. Det är i alla fall vad jag vill tro. Men om jag tänker efter. Helt ärligt, kunde jag verkligen inte gett mer?
Visst fan kunde jag det. Det där med att säga att man har gjort så bra man har kunnat i vissa fall är sånt jävla skitsnack oftast. Man intalar sej själv att man gjort det bästa man kunnat för att man slippa få skuldkänslor eller känna besvikelse om man inte får förväntat resultat.
 
Jag har bara haft 3 veckor och jag var från början medveten om att det rekommenderas att man plugga i flera månader så jaa, jag slog väl lite från underläge och självklart sa jag till mej själv att jag skulle gå och göra provet och prova, se hur det går, se vad jag kan, se vad jag behöver plugga mer på och helt enkelt få den poängen jag får. Men när jag hade kollat min poäng kunde jag inte låta bli att bli förbannat besviken ändå.
Jag ville så gärna få riktigt bra resultat och eftersom jag inte fick tillräckligt bra har jag självklart inte gjort så gott jag har kunnat.
 
Jag fick förmodligen inte det sämsta resultatet och absolut inte det sämsta men jag antar att det enda jag egentligen verkligen ville var väl att för en gång skull göra mej själv stolt över mej själv. När jag tänker tillbaka på saker jag gjort har jag enormt svårt att vara stolt över mej själv. När jag väl gör något är jag duktig på att klappa mej själv på axeln och säga: Fan issa, det där gjorde du bra!
Men efteråt börjar jag alltid ifrågasätta det hela. Var jag inte lite för snäll mot mej själv? var jag verkligen så bra?
 
Jag brukar alltid säga att människan är programmerad att aldrig riktigt vara nöjd med vad den har och alltid vilja ha det den inte har. Det är på ett sätt viktigt i den personliga utvecklingen. Är man ständigt nöjd med vad man har förändrar man aldrig något och får aldrig se vad man egentligen har kapacitet att uppnå.
Aja nog om det, det är viktigt att uppskatta sej själv också. I stundens hetta är jag duktig på att berömma mej själv men senare har jag svårt att hålla fast vid det och pressar alltid mej själv på ett negativt sätt. Jag och jag själv har en del att jobba på där.

Hemma

Nu är jag hemma i kära Stockholm igen. Jag kom fram 21.30 så det var ett tag sen jag klev innanför dörren. Men sen jag kom hem har jag nästan bara öppnat massa paket som jag har fått.  Gaaah jag har fått så fina saker.  Eller tja, jag har ju köpt dom men ändå  Det låg också lite post på köksbordet, bland annat mitt truckkort.  Jag är fortfarande så sjukt stolt över mej själv att jag har truckkort.  Det är fan riktigt ballt.

Ajja, jag är helt skakis just nu. Vet inte varför, ville bara säga snabbt att jag lever och nu ska jag försöka lugna ner mej. Först är jag skakis och lite illamående och sen helt lyrisk av alla paket på det. Ingen jättetrevlig kombination kan jag säga. Mina naglar har flisat sej och gått av för att jag har öppnat mina paket så hetsigt, fatta min situation.
 
Nej nu ska jag dra igång säsongsstarten av biggest loser och sen ska jag dra ur jacket. Om några timmar ska jag hem till pappsen för att plugga till högskoleprovet.  Min syrra kommer även vara där och det ska blir sjukt kul att träffa henne.  Det var riktigt länge sen jag träffade henne (se: typ flera år faktiskt) så aa sjukt kul ska det bli.

Det är lite om nu och imorgon. Resten får ni sen.

Godnatt
 
 
 
 
 
 

Mot Stockholm

Hej
Nu har jag precis satt mej på tåget och är på väg hem till Stockholm. Det är verkligen massa blandade känslor hos mej just nu, jag hoppas att det går över snart.
 
Jag har i alla fall jobbat hela dagen och är jäkligt trött men jag ska i alla fall försöka plugga lite. 

 


 

After work

Här har ni min eftermiddag efter jobbet.  
 

Onsdag

Hej

Idag är det onsdag, idag är jag i Oslo, imorgon bär det av mot Stockholm igen. Inte föralltid då  Jag ska dit och göra högskoleprovet bara, som ni vet. Mitt pluggande har gått sådär på sista tiden. Jag vet att jag har sagt flera gånger att jag ska gå och plugga men det är sällan som det har blivit av faktiskt.  Jag ska plugga in i det sista imorgon och på fredag, sen kan jag inte göra annat än att gå till provet och göra mitt bästa.
 
För övrigt då? Jo, jag fick jobb idag. Jag är numera ansvarig på en kantina.  Jag har provjobbat lite idag och så har vi bestämt att jag ska fortsätta. På tisdag kör jag igång som ansvarig. Det ska bli riktigt spännande och kul, vi får se hur det går.
 
 
 

Långpromeflax

Nu är vi hemma efter en nästan två timmar lång promenad.  Jag skulle egentligen till gymmet men så tänkte jag: äh vafan jag möter upp killen och tar en långis i solen istället. Varför låsa in sej på ett gym när det är så soligt och fint (?)
Nu är jag helt slut i benen och medan Pontus lagar lite krubb ska jag plugga lite till högskoleprovet. Det börjar verkligen dra ihop sej nu.
 
 

Oslo

Här är två bilder som jag har tagit i närheten där vi bor. Det är så himla mysig miljö här med massa parker och små torg. Husen är i olika fina färger och när trikken susar förbi känns det som att man befinner sej i en annan tid. Jag vet inte varför men den har någon känsla av gammalt och charmigt över sej.
 
 

17 dagars dieten - Dag 17

Här kommer sista dagen på dieten. Det var visserligen i lördags men ändå.  Jag tror att jag har bestämt mej för att fortsätta på liknande sätt men att trappa upp det hela litegrann vad gäller att inte fuska och så vill jag träna mer. I övrigt kommer det en liten sammanfattning och utvärdering senare.
 


 

Tisdag

Godmogon godmorgon
 
Idag är det tisdag men det känns som att det är måndag bara för att jag inte bloggade på hela dagen igår. Jag vet inte varför jag inte gjorde det men men.
Vi är i alla fall redan inne i 1a april. Herregud jag tycker att dom första månaderna på det här året har gått så himla fort.
När jag var i Sverige senast (februari- mars) gick jag runt och snackade om att jag hade varit i Sverige typ två veckor tidigare. Det kändes verkligen exakt som det. Men så gick det ju inte riktigt ihop för jag firade ju nyår den gången.
Och nu är det redan april. Jag fyller år om 9 dagar och det känns också helt skumt. 22 barre, snart dags att börja bli lite mer seriös.

Planerna för idag är i alla fall att jag om en luten stund ska sticka iväg på ett möte. Sen ska jag njuta av solen (hörde att det var snö i Stockholm.. stackars er. )  och plugga till mitt högskoleprov. Jag tar med mej träningsväskan så det blir ett stopp på gymmet också. 

Hoppas ni får en fin tisdag
 
 

Blogg listad på Bloggtoppen.se Bloggar om lust och sex bloggar
RSS 2.0