Squats

Jag har kollat upp lite olika bra övningar att köra på gymmet. Jag kan redan många bra övningar och jag har varit på gymmet sen jag var rätt liten så det är väl inte direkt så att jag sitter och googlar för att lära mej massa
Däremot sitter jag och kollar upp lite för att få veta exakt hur övningarna ska utföras. Jag har till exempel aldrig kört squats på gymmet, förrän typ nu. Jag började med squats några månader efter att jag flyttat till Oslo så jag tror att jag har gjort squats på gymmet sammanlagt typ 4 gånger. Anledningen till att jag inte har gjort det tidigare är för att jag har varit så himla osäker på tekniken. Det samma gäller marklyft, bänkpress och så vidare. Alla övningar där jag vet att jag kan skada mej ganska mycket, har jag undvikit just för att jag är rädd att göra fel. Sen finns det såklart övningar som jag gör fel, även om jag tror att jag gör rätt. Jag gjorde säkert rätt från början men så förändrar man tekniken smått hela tiden och plötsligt gör man något helt än vad man gjorde några månader tidigare, utan att veta om det.
När det kommer till just squats har jag väl egentligen nästan alltid haft ett rätt bra hum om hur övningen ska utföras. Men så har jag blivit skygg på gymmet när jag står inför folk vid en stång och förväntas göra en övning jag aldrig gjort. Visst har jag väl böjt benen åt allt möjliga håll men det där med att svanka inte för mycket inte för lite, hålla ryggen rak, böjar lagom inte för mycket inte för lite och så vidare, har aldrig riktigt varit min grej.  
 
Konstigt nog har jag ändå haft ett helt okej ass i större delen av mitt liv. Den är inte världens största, förutom när jag är som tjockast, men väldigt vältränad. Den dallrar inte ett smack och är riktigt fast och fin.  Jag antar att jag får tacka alla mina år som kickboxare för det.

 Nu tycker jag i alla fall att jag har riktigt bra koll på squats och jag vågar göra dom in public dessutom, så jag funtar faktiskt på att lägga upp något litet klipp så ni kan bli lika säkra som jag.
 
After all - det är squats som gör rumpan och inte speciellt mycket annat. Ni kan spola ner allt som andra människor har tutat i er om att löpning och sånt ger en fin gött för så är det ikke. Börja squata

 
 
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0