Nästa växel

 
Precis i början av april satte jag målet att ha tappat 2 kilo exakt två månader senare, alltså i slutet av maj (hela april och hela maj.
Idag ställde jag mej på vågen för att jag är nyfiken av mej och för att jag vill veta hur jag ligger till. Jag blev lite ledsen när jag såg att jag inte hade rört på mej nästa någonting. Väger jag mej tidigare på dagen har jag rört mej ½ kilo neråt men såhär på kvällen ligger jag nästan exakt där jag var för 1 månad sen. Det känns trist när jag vet att jag kämpar. Den senaste veckan har varit riktigt tuff och jag tror inte att jag helt och hållet gett min kropp vad den behöver, men som jag rör på mej är det konstigt att jag inte tappar hur mycket som helst. Då tänker man ju att det måste ligga i kosten.
 
Jag har ju alltid haft riktigt svårt att gå ner i vikt och en stor nackdel jag haft är att jag aldrig riktigt haft ordentliga rutiner. När jag jobbat som bartender har jag jobbat olika tider hela tiden och självklart är det svårt att trimma bodyn om man vissa dagar jobbar natt och andra dag. Om jag har fattat rätt har man bäst chans att forma om sej om man har ordentliga rutiner med allt - sömn, kost, träning och så vidare.
För första gången i mitt liv har jag faktiskt riktiga rutiner.  Jag går upp strax efter 5 varje morgon, jag käkar frulle varje dag men exakta tiden kan variera litegrann men oftast blir det antingen hemma eller så tar jag det så fort jag kan på jobbet. Alltså blir det mellan 5.30 och 7.30. Lurre käkar jag varje dag 12.30 och middag varierar rätt ordentligt. Vissa dagar blir det en proteinshake vid 20.00 och andra dagar blir det en kolhydratsnål måltid vid ungefär samma tid. Det beror lite på hur länge jag jobbar och hur mycket jag har käkat på jobbet.
Vissa dagar råkar jag käka för mycket till lunch och då är jag inte alls hungrig på kvällen.
 
Planen är nu att skruva upp till nästa nivå för att lyckas med mitt mål. ½ kilo i veckan är, enligt statistik, genomförbart så förutom att hålla tummarna är planen att försöka jobba mindre, träna lite mer, fokusera mer på fettförbränning än muskel uppbygg, försöka att motstå söta frestelser, helst ingen alkohol, äta lite oftare och att äta lite mindre. Om jag i slutet av månaden ärligt kan säga att jag stolt kan bocka av att jag har klarat alla punkter galant, borde jag ha uppnått mitt mål. Om jag kan bocka av alla punkter och fortfarande inte uppnått mitt mål, är det dags att söka någon typ av hjälp.

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0