Torsdag

Hej

Här sitter jag, trött och utmattad. Det är torsdag, veckans absolut tröttaste dag och jag är helt slut. Jag har precis varit på gymmet och spenderat nästan 1 timme på crosstrainern och sen några minuter på styrketräning. Jag veeet, man ska inte styrketräna direkt efter ett hårt konditionspass MEN jag styrketränade inte. Jag bara gick och drog lite i några hantlar för att jag var så oerhört sugen på det.  Jag insåg ganska snabbt varför man inte ska kombinera kondition och styrka. Om man har kört konditionspasset ordentligt, finns det verkligen ingen energi till att utföra ett styrketräningspass och dessutom utföra alla övningar korrekt. Det är bättre att vila, och som sagt insåg jag det ganska fort.
 
För en stund sen kom jag hem och nu ska jag bara vila lite innan jag ska duscha och käka något. Imorgon kommer min papps hit till Oslo.  Jag har sett fram emot det massor. Det ska bli skitkul. Det är också 17:e maj i helgen. Det ska bli spännande att se hur det blir.
 
För alla som inte vet vad 17:e maj innebär, så kan jag säga att det är Oslos nationaldag och även om vi i Sverige inte riktigt firar det så går man all in i Oslo, därför snackas det om 17:e maj i typ en månad innan det är dags och folk köper nationaldräkter för helt sjuka pengar. Även om jag tycker att det är lite extremt, kan jag inte låta bli att önska att vi i Sverige kunde vara lite mer så. Varför firar vi typ enbart saker med att sätta flaggor på våra bussar? Jag kan inte ens minnas när jag såg en kvinna i Sveas fina klänning längre, jag kan inte heller minnas när man faktiskt gjorde en ordentlig tillställning för att hylla vårat vackra land. Jag tycker att det känns som att man i Sverige drar täcket över huvudet och skäms över att vara svensk. Kan inte låta bli att ställa frågan; varför?
Men men. Vissa människor fattar verkligen inte att Sverige på många sätt är ett av världens bästa länder. Vi har pengar, snö, träd, vatten, statsminister, kung, flagga, en huvudstad och berg. På många sätt är vi som vilket land som helst.. Men å andra sidan har vi ju inte svält, krig, naturkatastrofer, icke fungerande trafiksystem, extrema kvinnoförtryck, laglig barnaga. Och tyvärr har vi ju demokrati, röstfrihet, tryckfrihet, valfrihet, religionsfrihet och så vidare. Och ja.. kanske börjar man då förstå varför vissa människor vägrar flagga med svenska flaggan.
Usch säger jag bara.
 
Nej nu skulle ju det här inte bli ett inlägg om hur fel jag tycker att vissa människor tänker  Men när jag är trött, då kan vad som helst hända.

 
Hoppas ni haft en fin dag allihop
 
 
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0