Roommates

Här i Oslo bor jag ju i ett kollektiv tillsammans med snubben och fram tills nu 5 andra killar. Nu har en kille flyttat ut och istället har det flyttat in en tjej i hans rum. Till en början tyckte jag väl att det kunde vara kul att röra om lite i lägenheten men sen tyckte jag mest bara att det var jobbigt.
 
En sak man måste vara medveten om innan man flyttar in i ett kollektiv är att det inte finns så mycket regler. Var och en gör i stort sett precis som den vill och som den är van vid. Här har vi till exempel haft ganska mycket problem med disken. Jag tycker att man ska använda diskmaskinen. Töm den när den är klar, sätt igång den när den är full och lägg alltid in disken, svårare än så är det inte tycker jag. Men flera av dom andra har tyckt att det är mycket behagligare att slänga allt i diskhon. Eftersom jag själv aldrig gör så vet jag inte vad som händer med disken efter det.
I övrigt kan det i vissa kollektiv vara vilda fester varje helg. Det konstiga är att det är dom som vill sova som ska respektera att dom andra vill ha fest, inte dom som har fest som ska respektera att det finns folk som vill sova.
 
I ett kollektiv sköter alla sej själva och vill man överleva bör man satsa på att inte göra för mycket oväsen av sej. Man får inte klaga på småsaker och det bästa är att hålla sej vän med alla. Då kan man, när man verkligen vill, säga åt folk att sänka musiken på festen tex. Jag har jobbat dom senaste helgerna så det har varit ganska skönt att slippa tänka på hur det kommer bli just den här helgen.
 
För övrigt har vi faktiskt väldigt schytsta roommates här i vår lägenhet. Det är synd att dom ska flytta ut nu en efter en runt nyår. Tjejen som har flyttat in är typ lite läskig. Plus att det krävdes ett stort bråk mellan oss innan hon slutade röka inomhus. Jag sa åt henne flera gånger att det stinker rök i hela lägenheten när hon röker i sitt rum. Hon svarade mej något så krokat som: aa men det är därför jag öppnar fönstret.
Men herregud lilla jävla dumma flicka. Jag hade väl inte kommit och bankat på din dörr om det inte var sant att det stank rök i hela lägenheten.
Hon är verkligen ett stolpskott. Sen verkar hon dricka öl typ varje dag och har ett fruktansvärt jobbigt garv. hon ser ut lite som en häxa och säger i stort sett aldrig ett ord till mej. Hon pratar lite mer med vissa av killarna men mej rusar hon mest förbi. Jag vill inte alls ha henne här men det finns inte mycket jag kan göra åt det. Snart flyttar killarna ut och då ska även dom ersättas.
Men då har jag och snubben bott här längst så då hoppas jag att vi kan sno åt oss lite makt.

Nu vet ni som var nyfikna lite mer om hur det är här borta. Att bo i kollektiv är roligt men ibland väldigt jobbigt. Man måste vara beredd på det värsta när man gör en sån här grej.
 
 
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0