Art since 2008

Jag tänkte dela med mej av min tatueringshistoria so far. Jag har tänkt göra det flera gånger men det har aldrig blivit av. Nu har jag 4 stycken och planerar just nu typ 3 till, det beror på hur man ser på det. 1 är helt färdig och jag kommer att skissa upp den helt själv.
Resten är mer avancerat och kommer att kräva mer tid, så än så länge får världen nöja sej med mina 4.
 
 
Min första tatuering är den som är längst upp till vänster. När jag tänker efter är faktiskt alla i turordning konstigt nog. Det råkade bara bli så.

Min första sitter i alla fall i svanken. Jag var så sugen på att göra en tatuering och jag ville absolut inte vänta till min 18-årsdag så OM jag tjatade på mina föräldrar. Mamma gav med sej efter mycket om och men, men pappa var en hård nöt att knäcka men tillslut fick även han lägga sej. Det tog tid och mycket möda men i 16-årspresent fick jag av mamma en tatuering. Sen kom nästa problem - att hitta någon som ville tatuera en 16-åring och som dessutom var seriös.
Efter mycket om och men hittade vi en som verkade väldigt bra och sen kom det sista bekymret - att välja motiv. Jag visste att jag ville ha en tribal i svanken, det hade jag bestämt sen flera år tillbaka, men jag visste inte exakt hur den skulle se ut och att hitta bra motiv var inte det lättaste. Efter ytterligare om och men hittade jag några motiv som jag gillade. Jag funderade fram och tillbaka, jämförde och var väldigt noga med att göra det bästa valet. Jag kunde ju bar få en av mina typ 6 motiv så det var viktigt att det blev den bästa. Såhär några år senare är jag väldigt glad att jag valde just den här. Jag minns att den jag har stod mot en till i "final" . En vän hjälpte mej att välja och tyckte att jag skulle välja den andra. Det tyckte även flera andra, men det slutade med att jag valde den jag har idag. Tack Gud för det!
1 december 2008 Lifestyle Tattoo
 
Min andra tatuering blev en syskongrej. Tommy och Tobias, storebror och lillebror. Vi växte upp tillsammans och delar en fantastisk barndom med många roliga minnen. Dom har alltid funnits där för mej i svåra tider och har alltid stått bredvid mej i allt.. tills vi blev vuxna en efter en. Idag har vi i stort sett ingen kontakt alls, vi är 3 helt olika personer och ibland när jag träffar dom undrar jag om dom ens är samma bröder jag en gång hade. Jag antar att det är så med alla familjer. Men jag är en person som har svårt att acceptera att saker förändras, människor förändras. Jag vill att det mesta ska vara som det alltid varit - varför byta ut ett vinnande kort? Så brukar jag alltid säga. Min tatuering står för den vackra tiden jag hade tillsammans med dom, för alla minnen vi delar och för den lycka jag känner att ha fått växa upp med just dom. Mina bröder har betytt allt för mej, har till viss del format mej till den jag är idag och är vare sej dom ville eller inte en del av mej.
För det bandet som fanns,
för det starka som vann
Oavsett vart i världen jag är, är ni med mej.
Det starkaste blir det sista man ser när man somnar
och det första man ser när man vaknar.
2 juni 2011 Platinum ink
 
Min tredje tatuering sitter på axeln och är en mening på franska som betyder "så långt bort från den här världen". Citatet kommer från av Kents, enligt mej, bästa låtar men också från en sommar. Jag har två syskon jag inte nämner så ofta. Det beror mest på att vi inte har någon direkt kontakt men när vi väl ses har vi alltid väldigt kul ihop. En sommar var vi på vårt landställe tillsammans. Jag var inte speciellt gammal då men jag har väldigt många fina bilder i huvudet från den semestern. Vi var ganska många där - pappa, syrran, brorsan, lillebrorsan, min kompis och syrrans kompis. Det var fint väder hela veckan, vi badade och solade. På kvällarna grillade vi, pappa och brorsan spelade gitarr. Dom drack vin och dansade. Pappa svängde runt med syrran och alla skrattade och var glada. Hela veckan spelades Kent på ganska hög volym. Vapen och ammunition. FF satte sej extra hårt på skallen och jag lyssnar fortfarande än idag på låten. Varje gång jag gör den minns jag den varma veckan på västkusten. Det är en helt magisk plats och det är alltid lika härligt att var där, men den sommaren minns jag extra. Kanske för att det är ett av få riktigt bra minnen jag har med mina två andra syskon. Tellement loin de ce monde stå inte egentligen för minnena den veckan utan för att jag gillar citatet. Jag gillar det utan att veta vad det betyder. När jag fick veta vad det betydde blev allt genast starkare. Plötsligt var det inte bara ett citat, en låt och ett minne. Det blev plötsligt en spegel.
Citatet speglar mej flera sätt och plötsligt blev det ett citat jag kunde relatera till själv. Jag valde tidigt att göra citatet till en tatuering, förmodligen innan jag visste exakt vad det betydde. Då var det minnet och låten som bestämde. Sen insåg jag ju hur perfekt texten egentligen var. Jag planerade det otroligt länge innan jag tillslut noggrant lät det tatueras in på min axel.
2 augusti 2013 IM Beauty
 
Min fjärde och sista tatuering är mitt tjärntecken väduren. Den är ganska impulsiv men ändå inte helt. Jag hade egentligen tänkt göra en annan tatuering som jag planerat i evigheter, men insåg att även den är en liten text. Det hade gjort att jag har 3 små texter och hade därmed sett ut som en vandrande bok. Jag funderade länge, länge, länge innan jag tillslut bestämde mej. Jag hade till och med en tid bokad men hade inte kunnat uppge vad jag ville göra. Tatueraren sa att jag skulle ringa när jag bestämt mej och först dagen innan det var dags att lägga sej, ringde jag och sa vad jag ville göra. Att göra mitt stjärntecken var ingen dålig idé, den blev dessutom väldigt fin och jag riktigt nöjd. Väduren står för envishet, ledarskap, beslutsamhet och kamp. Jag har alltid varit en väldigt typisk vädur och kanske är det därför många har svårt at förstå sej på mej. Jag kämpar när jag borde ge upp, jag är inte rädd för att vara ensam och kan jag sätta mej i en ledarroll gör jag naturligt det. Jag kan vara hal och aggressiv och jag har alltid 10 bollar i luften. Även om väduren har väldigt starka negativa sidor så är dom positiva väldigt starka dom med, tyvärr inte lika många kanske. Lojalitet är väl det starkaste jag har egentligen. Jag är väldigt ofta lojal mot människor jag bara känt i några timmar och har väldigt lätt att prata och dela med mej av allt möjligt från mitt liv. Det är lätt att det känns som om man känt mej hela livet efter att spenderat några timmar med mej, om jag tycker om personen vill säga. Som vädur är jag hård men rättvis, vill allas bästa och bryr mej mycket om människor. Mina negativa sidor sätter ibland käppar i hjulen för mej men det är också tack vare dom som jag kommit dit jag kommit idag. Jag är kanske för speciell för att man ska orka lära känna mej på djupet och jag har kanske varit med om för mycket för att man ska orka föröka förstå sej på mej. Men i grund och botten är det bara mej själv jag är beroende av och det är väduren i mej som håller detta jag vid liv.
2 oktober 2013 No limit Tattoo
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0