Douchebag - mannen


För att ha bloggat så mycket om killar, sex, kärlek, förhållanden otrohet och så vidare, är det nästan konstigt att jag aldrig dragit upp orde "douchebag" tidigare.
Douchebag.. ett ord jag gillar med en smaksak till betydelse. Kärt ban har många namn, som man säger. I det här fallet är det väl lite tvärt om. Kärt namn har många barn. För visst är det väl så att världen svämmar över av douchebags. Dom knullar som råttor och det går bra för dom.
 
Om man frågar människor vad en douchebag är för dom, får man väldigt olika svar. Men ett svar som nästan alla ger är att det är en snubbe. Varför är det alltid män som är svinen? Jag slår vad om att det finns exakt lika många kvinnor som mycket väl kan bära hatten som douchebags. Kanske är det så att kvinnor inte skriker om det lika mycket.
 
En douchebag för mej, när det kommer till män, är män som gärna ser sej själva som lite högre upp än alla andra. Tyvärr är dom dessutom ofta det. Dom kan glida runt i snygga och extremt dyra kostymer på fancy ställen, alltid med x antal tjejer i släp, dom skryter gärna och tar alltid med sej olika tjejer hem efteråt. En stor skara killar avundas dom och för att komma lite närmre köper dom likadana kostymer, även om dom måste leva på nudlar resten av året. En douche snubbe är han som absolut inte ska vara i ett förhållande, men då och då slänger sej in i ett för att det eventuellt ser bra ut. Hon går med på det hela för att han är för snygg för att neka och dessutom skämmer han bort henne med snygga halsband. Detta gör han samtidigt med x antal andra tjejer, troligtvis något yngre än henne. Han är otrogen stup i kvaren och ser väl till att täcka sina spår ganska väl till en början, sen bryr han sej inte längre. Han är störst, bäst och viktigast och det finns ingen anledning att lägga tid på att bry sej om hur andra känner på grund av hans beteende.
Den viktigaste delen i en douchebags liv är sex. Sex stärker inte bara manligheten, utan får hela honom att se bättre ut från alla vinklar. Den kille som inte tömer lite då och då ser ganska .. sönderpressad ut, typ.
Han tömer istället lite väl ofta och det syns på en mils avstånd. Det är alltid nya tjejer, alltid dom snyggaste man kan hitta för tillfället och dom är alltid lite smått glada i hatten på champagne.
 
Allt liggande gör honom inte bara till en alfahanne, det har också lärt honom ett och annat och snubbar runt omkring ser honom som en klassisk sexgud. Mannen som kvinnor lägger sej under för att få testa, även om dom vet att han kommer såra dom värre än någon annan. Douchebag i korthet - han är ett gigantiskt jävla svin helt enkelt, men alla andra snubbar avundas honom och alla tjejer gör vad dom kan för att vara tjejen han tar med sej hem just den kvällen.
 
 
 
 
 
Några år tidigare..
 
Innan han har kommit dit är han ofta en liten knegare med polare, lägenhet och ett stort intresse för öldrickande. Han har skaffat gymkort och bestämt sej för att det är dags att börja jobba på att bli den där som alla kollar lite extra på.
På krogen är han den charmiga killen som ser väldigt bra ut och egentligen är för bra för att vara sann. Som rinnande vatten och utan att tveka drar han alltid repliker som:
 
"Jag hatar otrohet, jag hade en tjej förut och jag var aldrig otrogen mot henne.. skulle aldrig klara av det. Men det tog slut mellan oss" (det sista enbart för att få frågan "varför?" så han kan svara "hon var otrogen och jag kom på henne")
 
"Jag är inte ute efter ett ligg ikväll, jag vill bara prata och jag tycker att du verkar så intressant och dessutom har du otroligt fina ögon"
 
"Utseende är inte allt, jag föredrar tjejer med en fin insida"
 
"Jag har haft sex med.. 5 personer"
 
Och så vidare.. allt handlar egentligen bara om att charma tjejen i fråga och inte en enda av replikerna är sanna. Han säger det han tror att hon vill höra.
1. Han var helt klart anledningen till att det eventuella för förhållandet tog slut. Annars hade han nog inte varit på krogen och snackat med nya tjejer, utan försökt prata med exet istället.
2. Det finns inga människor som är intresserade av att sitta och snacka en hel kväll på krogen och sen gå hem. Alla vill att kvällen ska fortsätta, och alla vet att killar gärna fortsätter kvällen i sängen.
3. Om man ska gifta sej kanske en bra insda är det viktigaste, men sitter man på krogen och får välja en tjej av alla som finns där, då går man väl ta mej tusan inte på insdan.
4. Antalet sexpartners är en sån sak som man alltid drar ner när man vill dra hem någon. Säger man att man har haft sex med 300 pers vill ingen följa med en hem. Å andra sidan fattar jag inte varför man ska ljuga. 5 personer känns väldigt oerfaret om man frågar mej. 150 känns lite väl. Är man på 5 eller 150 håller man käften.
 
Och såhär börjar det alltså.
Killen sår sitt första frö till att bli en douchebag när han inser att alla tjejer faller för dom små tricken. Väldigt fort inser han att det lättaste tricket är att vara en badboy. Ingen tjej vill ha sex med en mes så ju mer han brer på desto lättare blir det. Ganska fort blir det mer en tävling än ett behov och sen rullar det bara på.
Några år senare har han jobbat upp sej och står där i sin fina kostym, skryter om allt han åstadkommit och vandrar från brud till brud.
 
Det är ganska fascinerande att det fungerar egentligen.
 
Det här var mitt inlägg om douchebagmannen. Nästa gång tar jag en funderare på hur jag ser på kvinnor som douchebags.
 
 
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: Jessica Almqvist

ack så många gånger man fallit för dessa karlar...

2012-09-12 @ 13:07:00
URL: http://www.theshedevil.blogg.se

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0