Rutiner, så var det ja!

Hur går man ner i vikt?

Jag lovade att ge lite tips.. det har inte gått något vidare. Hur som helst, det är knappast en hemlighet att jag jobbar på den fronten själv just nu.
Det är knappast en hemlighet att det går med riktiga snigelspår heller. Det finns en bra anledning till det.

Jag är bra på att ge tips och vissa tips är riktigt bra men jag är helt värdelös på att följa mina egna tips, how funny is that? Haha.

Det jag gör fel big time i min viktnedgång är att jag har missat det viktigaste. Jag började denna kategori med att förklara att man aldrig kommer uppnå den vikt  man strävar efter om man inte har en bra hälsa. En god hälsa är a och o för allt.
Jag förklarade också hur man uppnår en god hälsa. Det stora ordet där är rutiner, wich I don't have.
Rutiner handlar om att äta regelbundet, sova regelbundet, motionera regelbundet och att skaffa någon typ av harmoni i livet genom att ställa in kroppen på dessa rutiner.

Genom att äta regelbundet och nästan samma tid varje dag håller man blodsockret på en jämn nivå. Det innebär väl i stort att man får mer energi och ork att göra saker, sover bättre och med en regelbunden sömn slipper man napa varje dag.
Nu drog jag det hela i korthet och inte 100% korrekt, men jag fösöker som vanligt skapa en inblick i saker och få er att förstå principen, jag försöker inte hålla en biologilektion.

Problemet med mej är att jag inte har några rutiner överhuvudtaget. Som ni ser är klockan närmare 01.30 och jag är pigg som om jag precis vaknat. Problemet är att jag varit otroligt trött hela dagen, men hållt mej vaken för att kunna sova nu. Tja.. det har ju inte gått så bra. Nu har jag kvicknat till och blivit pigg. Som om inte det vore nog äter jag väldigt konstigt och väldigt konstiga tider. Nyss åt jag två mackor.. När har jag någonsin ätit en macka?
Bröd brukar aldrig stå med på min meny, men på sista tiden har det blivit rätt gott om det.

Nu börjar ni kanske haja allt lite mer. Det är alltid lättare när jag tar mej själv som ett konkret exempel. Jag är hungrig väldigt ofta, vilket är konstigt för jag äter ändå rätt bra mat.. ibland.
Jag motionerar inte mycket, sover inte mycket och äter definitivt varken rätt eller på rätt tid.

Att jag ens fösöker losa vikt när jag någon sm helst koll på vanorna är verkligen att starta i fel ände av snöret. Jag måste egentligen börja med att fixa ordentliga och hållbara rutiner.. och hur fasen gör man det nu då?

Till att börja med behöver jag en anledning att gå ur sängen..

Nu tycker jag att jag har skrivit ett meningsfullt inlägg.

             

Det är definitivt inte omöjligt för mej att få en snygg kropp, det har vi fått bevisat.. jag behöver nog bara fixa mitt liv innan jag sätter igång med det på allvar..

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0