Att lura gamla människor

Home sweet home.
Även om jag trivdes gott i Royas sällskap och alltid gör, gillar jag aldrig resan hem. Jag önskar verkligen att man kunde teleportera sej.

När jag kom hem satt jag i telefon länge med min farmor. Hon hade blivit lurad .. igen. Denna gång på 14 000 kronor. Det är helt sjukt! Gamla människor har för mycket pengar för sitt eget bästa.
Det är sorgligt att man  lurar stackars äldre människor. Det slog mej att det är dom som har byggt upp hela samhället. Före detta hantverkare har fixat med hus, el, avlopp.. rubbet. Och nu blir dom lurade, nerslagna, våldtagna, dödade.. Det är egentligen sjukt.

Det störtsta problemet för äldre människor är att dom ofta är så förbaskat godtrogna. När dom växte upp var det ordentligt, sträng och framför allt hade man respekt för äldre. Klart man inte riktigt hänger med i den negativa förändringen.

Först var det alla guldsmycken och nu 14 000 kronor. Egentligen var min älskade lilla farmor ganska klantig. Killen som lurade henne lyckades få henne att ge honom sitt bankomatkort och kod för att han skulle få ta utt 1000 kronor. För en i min ålder är det självklart att killen inte bara skulle plocka en tusing, men för en i hennes ålder är det en självklarhet att han bara tar en tusing.
Aja nog om det. Hon hade ändå lite tur i oturen- han lyckades ändå bara få 14 papp, det kunde helt klart varit mer.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0