Fånga kärleken

Jag tänkte skriva om kärlek.
Men vad vet jag om det?

Ingenting..

Jag har ju inget hjärta. Bara ett hål.

Men jag gör ett försök..
  
Det finns en person du inte kan sluta tänka på. Du kollar regelbundet på mobilen, gärna med 5 minuters mellanrum, du väntar på att få ett samtal eller något så litet som ett sms, kanske ett "hej" det skulle räcka för stunden.
Du tänker på personen det sista du gör innan du somnar och förmodligen det första du gör när du vaknar. Personens ansikte finns i ditt huvud hela tiden och bara tanken på att se den med en annan kan få dej att må riktigt illa.
Du vill vara med personen hela tiden, du fantiserar om roliga saker du vill att ni ska göra tillsammans och när du kramar personen försvinner allt och du vill inte släppa famnen.
Du kan göra upp planer med vänner för att mitt i allt vända om helt och träffa den personen bara för att den sms:ade och ville ses. Plötsligt är inget viktigare än den personen. Du känner att du kan göra vad som helst för att få vara med personen och när du väl är det tänker du på precis allt du gör för att inte förstöra något. Du har svårt att till fullo vara dej själv, eftersom du är rädd att personen ska ogilla ditt riktiga jag, så istället är du en person du tror att den hellre skulle vilja att du var. Du tar reda på allt du kan om vad personen gillar och uppskattar och försöker därefter uppfylla dessa saker.
Värst av allt är att du kan försvinna fullständigt till den personen och göra allt den ber dej om. Du tillbringar större delen av ditt vakna dygn med att analysera det den säger, det den gör och fundera över om den personen möjligtvis kan känna likadant som dej.

                  

Har jag rätt när jag säger att många av er där ute passar in mycket bra på den beskrivningen eller är jag helt ute och cyklar?

Den stora frågan är då; Hur fångar man denna person?

Eftersom jag inte vet något själv pratade jag med en kille som verkade ha huvudet på rätt ställe. Tillsammans har vi några bra knep som är betydligt lättare att rada upp än att följa.

1.) Utgå ifrån att den personen gillar lika mycket uppmärksamhet och tanke som du gör. Skicka iväg ett sms ibland, visa att du lever och att du faktiskt tänker på personen. Det gör du ju uppenbarligen eftersom du kommit på att sms:a just den personen.
Det viktiga att tänka på är vad du skriver, hur du skriver det och hur ofta.
Basic är att bara kallskriva lite, sånna saker som typ "hur är läger?" "Vad gör du?" o.s.v. Jag tror ni greppar. Skicka något enkelt och inte för prassligt. Vad gäller att inte skriva för ofta är olika från person till person. Där får man helt enkelt läsa av personen. Vissa får gärna ett sms varje dag, medan andra känner sej förföljda då.

2.) För att dölja att du tittar på mobilen regelbundet är det en bra idé att svara med olika tidsmellanrum. Svarar man alltid med 10 minuters mellanrum på ett sms är det rätt uppenbart att man spelar upptagen, svarar man alltid med 2 minuters mellanrum är det rätt uppenbart att man sitter och väntar på sms. Variation är bästa kryddan.

3.) Spela inte upptagen, var upptagen.
Det är ett av mina absolut bästa tips. Ett bra sätt att slita sej ifrån personen är att aktivera sej, räkna med att personen inte sitter hemma och väntar på att du ska höra av sej. Gå ut, träffa vänner, träna, syssla med någon typ av hobby. Det finns så mycket man kan göra istället för att sitta och vänta på att personen ska göra av sej. Den kommer troligvis inte höra av sej ändå. Man får nästan alltid sms:en när man minst anar det.

4.) Man vill ofta ha det man inte kan få.
Det är ett uttryck som hänger ihop med 3:an. Att man väldigt ofta vill ha det man inte kan få är ett vanligt sätt att tänka. Det gäller inte på alla men enligt killen jag pratade med är det så. Själv är jag en person som tröttnar snabbt på folk som ska vara svårfångade. Då kan jag inte låta bli att tänka: Om det är såhär den här personen beter sej nu, hur kommer den då bete sej om vi blir tillsammans?
Jag tröttnar och brukar dissa efter ett tag. Ta reda på hur just din person är. Är det så att den oftast vill ha det den inte kan få måste du se till att aktivera dej så mycket som möjligt för att ha rätt lite tid över till personen. Men träffa den fortfarande ibland för att se till att bättra på dennes minne om hur bra du är.

5.) Vad gäller intim kontakt är mitt tips att försöka dra ut på det. Drar man ut på det kan man säkerställa vilken typ av person det är. Vissa människor kan kämpa som djur för en person bara för att få den i säng, efter det försvinner dom. Drar man ut på det kan man lära känna personen och genom det ta reda på vilken typ av person det är man har att göra med. Har man sex för tidigt finns risken att man efteråt blir sedd som mindre attraktiv. Dessutom är det ju tusen gånger roligare med lite spänning.

6.) Försök locka med personen att göra roliga saker. Då lär ni känna varandra och dessutom lämnar du personen med ett trevligt minne av dej. Vem vill minnas som personen man bara glodde in i väggen med. Använd fantasin och gör vad som helst. Det behöver inte vara värsta grejen, dessutom kan det tråkigaste bli riktigt kul med trevligt sällskap.

7.) Mitt absolut bästa tips är att alltid vara ärlig. Jag vet att man lätt spelar i början, jag vet att man försöker vara någon som personen ska tycka om o.s.v. Men vad tror ni händer när ni vunnit, fått personen och allt är bra? Ska spelet fortsätta då? Vågar man bli den man faktiskt är?
Mitt tips är att alltid lägga korten på bordet redan från början. Om personen inte kan tycka om dej för den du faktiskt är, kommer ni aldrig kunna bli det perfekta paret. Dessutom kommer alltid sanningen fram tillslut. Att ljuga är aldrig den bästa lösningen.

8.) Låt det ta tid, gå inte för fort fram. Många förhållande crachar just på grund av att man inte lärt känna varandra ordentligt och istället hoppar rakt in i ett förhållande.

9.) Försök att inte tänka och analysera så mycket. Det där är tjejer ofta experter på. Det är lättare att analysera än att ta reda på riktig fakta, men det är mer givande att ta reda på riktig fakta. Om det är något du undrar; fråga.

10.) Ett annat bra tips från min sida är att så tidigt som möjligt ta reda på vart pjäserna står. Det är otroligt svårt men du måste skydda dej själv. Jag är en väldigt öppen person och jag har precis gett 9 tips på att man ska vara öppen och ärlig, här kommer ett 10:e. Att vara öppen och ärlig gör en väldigt sårbara. Man bjuder in personen till både hjärtat och hjärnan. Plötsligt står man där och kan konstatera att personen vet allt om en men man vet inget om den. Det är ett rätt jobbigt läge men jag vill gärna tro att det fortfarande ger högsta vinst att ha varit ärlig.
Mitt 10:e tips är att skydda er genom att så tidigt som möjligt ta reda på hur den andra personen känner. Har ni umgåtts en del, snackat om saker och gjort grejer tillsammans borde personen kunna säga åtminstone en mening. Helt svart är det inte. Ju tidigare du får reda på hur den personen känner desto fortare kan du dra på dej kläderna igen. Fram tills du tagit reda på hur personen känner står du naken och den har nyckeln till både din hjärna och ditt hjärta. Det kan få ett rätt otrevligt avslut.
Ju fortare du tar reda på vad personen känner desto bättre. Även om ni bara snackat två gånger kan personen har något att säga om så bara: Jo du verkar ju trevlig och så.
Om du har lagt korten på bordet är det inte mer än rätt att den också gör det. Men var åtminstone lite smidig. Skrik inte ut vad du känner utan låt personen komma till tals först. Det bästa sättet att ta reda på vart personen står är självklart att fråga. Ge inte upp förrän du får ett ordentligt svar.

                                

Jag vet att den här listan är otroligt svår att följa. Men gör ett försök.
Jag vet också att jag talar emot mej själv lite genom att säga att man ska ta allt långsamt, men ändå ta reda på vad personen känner så fort som möjligt.
Det första är för att inte stressa fram känslor och det andra är för att skydda dej själv mot att bli riktigt sårad. Själv tycker jag att det är betydligt skönare att få reda på att personen inte känner något när man umgåtts en veckan än om man träffats i två månader. Att slänga ut frågan innebär inte att man stressar fram något. Man kan fortfarande återgå till att följa resterande 9 punkter efter att man frågat.

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0