Vitaminer

Ikväll har jag funderat på det där med vitaminer.
 
Det hela började med att jag känner att jag har brist på något så jag började forska. Jag vet att jag skulle behöva mer b-vitamin men i övrigt vet jag inte riktigt vad som är fel. Jag vet bara att jag är onaturligt trött och även om jag sover mer än vad som känns "normalt", är jag fortfarande trött. I min forskning fick jag fram lite olika anledningar, bland annat just b-vitaminbrist och järnbrist. Det är möjligt att det ligger något i det så jag ska försöka göra något åt det.
 
I övrigt finns det linte andra piller jag gärna skulle beställa hem. Här har jag fixat ihop en liten halvfin bild.
 
 
Nu glömde jag lägga till järn där men aa skitsamma. Lite allt möjligt för håret, huden, naglarna, energin och lite andra trevliga grejer.
 
Men.. då är den stora frågan, behöver man verkligen massa tabletter egentligen?
 
I min värld får människor i sej det som behövs genom schyst krubb. Men å andra sidan säger mitt sunda förnuft att det inte hade kommit upp 10 000 olika sorters b-vitamintabletter när man googlar på just b-vitamin, om det inte hade behövts.
Okej cigaretter behövs inte men det tillverkas ändå, så det kanske inte var något jättestarkt argument. Folk tillverkar ju alla möjliga grejer. Men efterfrågan måste ju trots allt finnas om tabletterna ska fortsätta produceras.
 
Eller är det helt enkelt så att vi köper dessa piller för att tillverkarna lurar i oss att vi behöver dom? Jag har ingen aning men jag har en känsla av att många människor tar massa tabletter "utifall att". Jag tror att många (förmoldigen inklusive mej själv) tänker att dom lika gärna kan ta dom.
- Lite extra vitaminer är väl alltid bra (?)
 
Hmm.. frågan är om det verkligen är det. Kolla nästa inlägg för lite skrämmande information jag hittade i en artikel från Expressen.

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0