Det är okej att vara svensk

Hej
 
Idag är jag på lite bättre humör än vad jag var igår kväll. Jag blev jävligt irriterad ett tag, när jag såg att några dockor ska tas bort ur Kalle Ankas jul. Jag tycker väl personligen att man kan se exakt allting ur ett rasistiskt perspektiv om man vill, men varför göra det?
Att ta bort den där dockan förändrar ingenting i värdlen och inte heller tillför det något. Jag kan inte heller förstå vad som gör just dockorna så extrema till skillnad från resten av figurerna. Pizzabagarna i Lady och Lufsen hade varit lättare att förstå. Det kan man ju tolka som fattiga invandrare som står och lagar mat på en restaurang utan gäster och kämpar för att få in några slantar. Det speglar dessutom en del av verkligheten. Men en docka som säger mamma.. jag förstår det verkligen inte.
 
Dessutom måste man väl för fan komma ihåg att detta är ett barnprogram. När jag var liten visste jag inte ens vad rasism var. Ibland undrar jag om jag fortfarande inte har lärt mej vad det är för vissa saker som anses vara rasistika förstår jag mej verkligen inte på. Två exempel är Sveriges nationalsång och svenska flaggan. Vem som än kom på att Sveriges nationalsång är rasistisk har inte förstått texten.
Jag gissar att bland annat "Jag vill leva jag vill dö i Norden" har bidragit till att det blivit som det blivit. Men herrejävlar. Det är inte meningen att hela värden ska sjunga sången, och för guds skull det är en SÅNG. Hade jag varit från vilket annat land som helst i världen hade jag inte sjungit Svergies nationalsång. Men nu är jag från Sverige och vare sej jag vill dö i norden eller inte så är det min sång och jag sjunger den så mycket jag vill, oavsett om jag håller med om allt i texten eller inte. Jag är helt säker på att restens av världens alla nationalsånger inte är till punkt och pricka exakt vad människor tänker och tycker om sitt land men det spelar ingen roll. Jag bor i Spanien men det är klart som korvspad att jag inte börjar sjunga Spaniens nationalsång för det. Men hade jag gått i plugget här hade jag aldrig någonsin ens funderat på att sätta mej upp emot att dom sjunger spanska nationalsången på skolavslutningen.
 
I Sverige fungerar det visst inte riktigt likadant. Någonstans blev det visst förnedrande för alla med utländsk bakgrund att sjunga Sveriges nationalsång så man tog bort den. Det är skamligt av ett land som vanligtvis brukar överösas med fina ord. Visst vi är jättebra. Vi försöker rädda halva världen från krig, vi donerar pengar till fattiga länder, vi krigar inte, vi har uppfunnit bra systen för lagar och diverse olika regler, vi donerar ibland våra organ när vi dör, vissa av oss är blodgivare, vi har alla samma rättigheter och vi försöker att motverka rasism, nazism, mobbing, kriminalitet, cancer osv. MEN vi vägrar vara stolta över att kalla oss svenskar och att flagga med våran blågula flagga är något smutsikgt och fult. Vart i världen hittar man ett land som är så anti sej sjävlt som Sverige?
Det är jävligt synd. Vi har vinter halva året, det är kallt som fan och vi får inte kalla oss svenskar utan att vara rasister. Förutom det är väl Sverige ett rätt bra land.
 
Det där var snabbskrivet mina åsikter. Tja, mina åsikter är väl inte alltid en röd tråd och ibland förstår jag att folk tror att jag är rasist för jag kan ibland uttrycka mej rätt klumpigt och ibland låter jag ilskan ta över och då kan det hoppa ord som får andra betydelser än vad som var menat. Tex. Jag är inte rasist men fan snart blir jag väl det.
Det där är något jag råkat säga i stundens hetta när jag blivit påhoppad för något. Men det gör mej knappast till något jag aldrig kommer att bli, men jag har inget intresse av att övertyga världen om att jag inte är rasist.
 
Jag kan ärligt säga att jag ibland har tänkt "fan jag skiter i allt och blir alkis bara. Är man full hela dagarna slipper man tänka på allt"
Det är något jag tänkt i stundens hetta när jag är ledsen eller förbannad över något som hänt eller i perioder när allt går åt helvete. Sjävlklart slutar jag inte upp som alkis bara för att jag tänker tanken när jag är på ett visst humör.
 
Men jag slår vad om att det skulle vara fan så mycket värre om jag slutade upp som rasist, än som alkis. Fet diss till Sverige för sitt omoderna sätt att tackla att vara ett mångkulturellt land. Utan att vara rasist säger jag: Om man inte klarar av att driva ett mångkulturellt samhälle, då ska man fan inte sätta sej i den situationen.  
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0