Stella förgiftade läkemedel

              

År 1986 började Seattle skaka. Det hela började en eftermiddag när Sue Snow tog en smärtstillande tablett mot sin huvudvärk.

Sue hade aldrig haft några problem tidigare, hon var frisk och levde ett normalt liv. En efteriddag tar hon en tablett och några minuter senare faller hon mot golvet - medvetslös. Hennes dotter hittade henne en stund senare och Sue fördes snabbt till sjukhus, men det var försent. Väl på sjukhuset dog Sue.
När man undersökte Sue hittade man Cyanid i kroppen. Cyanid är ett otroligt giftigt ämne och endast 0,15 gram behövs för att döda en människa.

6 dagar tidigare hade Stella gett sin man, Bruce, en huvudvärkstablett och även han hade dött. Självklart blev det stor uppståndelse i Seattle, när det kom fram att inte ens läkemedlen var säkra.

En dag får Stella besök av en polis. Han frågar en del frågor och innan han ska gå ber han Stella ta fram burken med tabletterna. Under tiden som hon hämtar den tittar polisen på fiskarna i Stellas akvarium.
När hon kommer tillbaka har hon med sej två burkar och hon uppger att hon köpt dom på olika ställen.
Detta blir polisens första misstanke.

Polisen började misstänka att Stella mördat sin man, men det fanns ett stort frågetecken kring varför hon dödat Sue. Kvinnorna hade ingen förbindelse över huvud taget. Men svaret fick man efter att ha undersökt tabletterna i Stellas burkar.

Vissta tabletter innehöll Cyanid, men inte bara det. Man kunde också hitta spår av ett algmedel. Misstankarna kring Stella växte, eftersom hon hade ett akvarium. Man började måla upp en bild av hur det hela kunde ha gått till.

Stella hade suttit i köket en kväll. Hällt några tabletter, tillsammans med Cyanid, i en skål. Sen hade hon med hjälp av en gaffel krossat och malt ner det hela till pulver. Därefter hade hon tagit burken med smärtstillande och tömt 9 av tabletterna, för att sen fylla dom med pulver.
Där gjorde hon en miss. Hon använde samma skål som hon använt när hon några timmar tidigare höll på med saker till akvariet. Hon hade använt ett ämne som finns i alger och detta fanns kvar i skålen. När hon sedan använde samma skål till att förgifta tabletterna, kom en del av ämnet med.

I Stellas hem kunde man hitta böcker från ett bibliotek i närheten. I en av böckerna kunde man läsa om Cyanid och på dom sidorna fanns det gott om fingeravtyck - alla var Stellas.

Polisen hade nu Stella som huvudmisstänkt, men det fanns fortfarande inget motiv. I förhör med dottern läggs dom sista pusselbitarna då dottern berättar att hennes mamma ofta drog upp att dom skulle döda hennes pappa. Hon sa det på ett skämtsamt sätt och dottern trodde aldrig att dessa skämt skulle bli verklighet. Viktigt att poängtera är att dottern började prata först när polisen lovat henne 250 000 dollar.

Bevisen mot Stella var många men hon nekade till brott vid varje förhör. Tillslut fick hon möta lögndetektorn och först då åkte kunde man ställa henne inför rätta.

Det visade sej att Stella vuxit upp i svåra förhållanden. Som 14-åring blev hon våldtagen och hennes mamma brydde sej inte mycket om henne. Mamman hade varit gift 7 gånger och levde själv ett dystert liv. Hon gav inte Stella någon glädje i livet utan visade henne istället riktig sorg.

Anledningen till Stellas brott var pengar. Hon hade förfalskat sin mans livsföräkring så att den skulle bli mer värd om han dog vid olycka. Därför var hon tvungen att få det att se ut som en olycka. Sue fick sätta livet till för att hennes man skulle dö. Stella hade lagt några giftiga tabletter i några burkar, ställt dom på hyllor i affärer och sen väntat på att någon skulle dö. Tyvärr blev det oskyldiga Sue. 

Stella dömdes till 90 år för giftmord 


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0