Middagens näringvärden

Såhär blev middagen. Det ser nyttigt ut, det verkar nyttigt. Frågan är bara om det verkligen är det. Det är ju väldigt svårt att veta och för att kunna ta reda på det måste man veta en del från början. Man måste till exempel ha hyfsat bra koll på vad 100 g är. Det är inte så himla lätt. Hur många gram är en avocado? Kan man veta det om man inte googlar? Antagligen kan man väl det, om man är insatt.
Jag är inte speciellt insatt. Jag googlade för att se hur nyttigt det här är, och för att ta reda på hur många kalorier jag satte i mej fick jag använda mitt sunda förnuft. Jag har varken ätit 100 g ägg eller 100 g rödlök till exempel. Men visst vore det hela betydligt lättare om man åt 100 g av allt, eftersom näringsvärdesuträkning alltid utgår ifrån det.







Jag räknade ut att jag drog i mej ca 360 kcal, men egentligen har jag ingen aning. Det är bara en liten uträkning jag gjorde på ett ungefär. Det är egentligen inte så himla viktigt om det är på pricken rätt. Man ska inte vara rädd för kalorier, men däremot finns det väl en anledning att se till att bli av med dom. Det är inga problem att trycka i sej 4000 kalorier om dagen om man blir av med allt. Jag har ingen som helst koll på hur många kalorier jag drar i mej på en dag men det är nog en del. Nu när det är lussebullssäsong tänker jag faktiskt inte ens bry mej. Jag käkar lussebullar varje dag för att jag vill, jag kan och jag får!


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0