Kom över honom

Du har blivit dumpad, eller så dras du och din älskling ifrån varandra av andra anledningar. Oavsett vilken anledningen är ligger du hemma och det känns som att ditt liv tappade sin mening direkt när han försvann och han tog hela din glädje och livslust med sej när han försvann. Du ligger nu i din säng och oavsett vart du tittar i rummet finns det minnen av honom, till och med kudden luktar honom. I samma ögonblick bestämmer du dej för att det är där ditt liv är slut och att du aldrig kommer känna dej lika lycklig igen. Du kommer aldrig träffa någon som du kommer ha så roligt med, eller du kommer aldrig träffa någon som är så underbar i sängen, eller du kommer aldrig träffa någon som ser dej på det sättet som han gjorde. Tillsammans med alla dessa tankar rinner dina trårar, känner du igen dej?

Alla har vi någon gång fått våra hjärtan krossade, alla har vi någon gång tänkt att vi aldrig kommer bli lyckliga igen, alla har vi trots den tanken ställt oss upp och alla har vi någon gång lyckats komma över han som just då tycktes vara hela våra liv.

Nu tänkte jag bjuda på mina absolut bästa tips för att komma över honom, den stora kärleken du trodde att du skulle få leva tillsammans med resten av ditt liv, men som svek dej. Har han väl försvunnit finns det bara en väg och det är framåt. Att förlora sin kärlek är precis som en dålig hårdag, mensvärk och datorproblem, ett enda stort jävla I-landsproblem. And that's the way it is.

Jag vet att det är så jävla lätt att säga, men glöm inte att jag befinner mej i samma situation själv just nu, men försök se det som ett kapitel i livets långa bok. Nu är det dags att vända blad och komma över honom.



Vad gäller sminkningen, det ser bra ut i verkligheten

Först och främst påverkas "komma-över-processen" av hur länge ni har varit tillsammans. Klart att det är skillnad på 2 månader och 4 år, hela grejen påverkas ju också av hur bra man har haft det tillsammans och hur tight man har umgåtts.

Jag tänkte försöka utgå från ett läga där man är väldigt sårad och behöver all hjälp man kan få för att komma upp igen. Om man utgår från det värsta lär dom flesta klara sej med dessa små tips. Jag börjar från 0 då.

Våga sörja- egentligen blir man oftast sårad oavsett hur länge ens förhållande har varat, det är just själva känslan av att man plötsligt gått från "älskad" till "helt jävla ensam". Den känslan får en oftast att må rätt taskigt. Egentligen tycker jag personligen att det här är en av dom viktigaste delarna i hela processen. Att våga sörja. Alla sörjer vi på olika sätt, själv gråter jag. Ibland kan jag gråta i flera timmar i strecks. Ofta är jag vaken hela nätter och vänder på kudden gå på gång. Det är inget fel med att man sörjer när någon man varit tillsammans med plötsligt försvinner, det viktiga är att man inser det också, att det inte är något fel med att ligga hemma och deppa och sakna ett tag.

Bestäm dej- När man har legat hemma och deppat ett tag är det dags att ta tag i sitt liv och vända blad. För att överhuvudtaget ens komma i närheten av att komma över någon måste man bestämma sej för att det är det man vill och att det är ett slutgiltigt beslut. Om det dessutom är den andra som har gjort slut och sen inte har hört av sej på ett antal veckor, bör man ta sej i kragen. Jag tycker att "sörjningstidens accepterade längd" beror på hur länge man har varit tillsammans med personen. Har man varit tillsammans i 4 år, skulle jag lätt tycka att det är okej att vara deppig i några månader, man har trots allt förmodligen haft ett liv tillsammans som plötsligt bara försvinner. För övrigt är väl den där depptiden rätt individuell, det viktiga är att man inte snöar in sej totalt och aldrig bestämmer sej riktigt för att gå vidare

Låt hjärnan spela det äckliga spelet- Det normala är att man är riktigt duktig på att fokusera på den förlorade persones positiva egenskaper och totalt glömma dom negativa när man har blivit dumpad. Låt gå då, låt hjärnan tortera dej med alla dessa jobbiga positiva egenskaper som du saknar så förbannat mycket. Jag lovar dej att det kommer göra dej starkare i slutet.

Fyll tomrummet- Personen man är tillsammasn med tar ofta större delen av ens lediga tid. När den sen försvinner måste man fylla upp det tomrummet som personen lämnar efter sej. Att fylla tomrummet innebär att man skaffar sej ett intresse, kanske en sport, umgås mer med vänner eller helt enkelt gör något som fyller upp tiden då man inte riktigt klarar av att vara ensam. Glöm inte att sörja innan man fyller upp tomrummet

Hur glömmer man då denna person?
Det känns så jävla omöjligt, jag vet det. Ni anar inte hur mycket jag vet. 2 år av förhållande har lärt mej ett och annat. Mina tips på hur man får bort honom ur hjärnan när man väl har bestämt sej är:

Skriv- skriv, skriv, skriv. Ibland har jag använt bloggen. Bloggen hjälpte mej, eftersom jag fick många medlidande kommentarer och det hjälpte mej när allt var som värst. Visst kunde jag väl förstå att dom som kommenterade egentligen kanske bara såg sin chans att få fler besökare och en "tack-kommentar" från mej, men orden jag fick hjälpte mej.
Vill man inte skriva på internet så alla kan se, köp en dagbok.

Håll emot- Jo, jag vet att du kollar på mobilen var 10:e sekund. Tänk OM han har ringt, eller tänk OM han har sms:at. Visst har han aldrig gjort det? Jag vet hur svårt det är, men att ringa honom eller sms:a honom gör en svagare. Varje gång man får kontakt med honom måste man börja om hela processen. Radera hans nummer om du måste. Framför allt borde man ta bort honom på både facebook och msn, facebook eftersom man förmodligen spionerar där en hel del annars. Det är bäst för en själv. Jag vet hur svårt det är, men i slutet kommer man vara glad att man gjorde det.

Träffa dom bästa vännerna- Det låter hemskt, men utnyttja vännerna i ett fall som det här. Om dom får en att le kan det vara dom som får upp en från skiten. En dag kommer man få möjlighet att betala tillbaka för allt, även deras hjärtan blir krossade. Glöm aldrig att ställa upp för en vän när den mår dåligt.

Träna- Oavsett om man hatar träning kommer det att få en på andra tankar och man kommer inse att man mår bättre av det, ge det lite tid bara

Om du vill komma över honom bör du inte göra saker som det här:

Sluta käka- Att sluta äta gör en svag, både fysiskt och psykiskt. Slutar man äta kommer allt gå nerår som en lång jävla spiral, tills man bestämmer sej för att bryta det hela. Förhoppningsvis har det inte gått för långt då.

Vända ryggen- Man ska aldrig glömma att värdesätta det man faktiskt har, hur svårt det än är att tänka på det när man är ledsen. Det är just därför man ska deppa först och sen börja om sitt liv. Har man bra vänner som söttar, glöm aldrig att låta dom få veta det då.

Ringa- Sjävklart, att höra av sej till personen är något av det dummaste man kan göra. Då får man börja om allt igen

Lyssna på skitsnack- Det händer att personen som man förlorat ändrar sej och vill komma tillbaka. För att lyckas med et brukar man ta till en jävla massa skitsnack. Har man väl bestämt sej för att gå vidare bör man aldrig ändra det beslutet. Personen har dragit en gång, varför skulle den inte kunna gör det igen?

Skada sej själv- Jag vet hur lätt det är att ta till kniven när man mår skit. Den psykiska smärtan är förjävligt och man föredrar den fysiska, jo tack jag vet. Men alla saker som trycker ner en själv är inga bra saker. Meningen med hela processen är att man ska få upp sej själv, då måste man vara på sin egen persons sida.

Gå desperat in i ett nytt förhållande- Den här punkten är nog det värsta man kan göra. Det är många som tar den vägen som flykt men det är den absolut sämsta vägen till att komma över. Genom att bli tillsammans med en ny skjuter man bort sorgen över en första personen, men man kommer inte över. Det lär ta slut rätt fort med den nya, eftersom den antagligen märker att man inte är över sitt ex eller för att man helt enkelt inte klararav det, eller av andra anledningar. Oavsett vad så kommer man, om man är en normal människa med normalt samvete, sörja både förlusten av den första personen och vara deppig för att man utnyttjade den nya. Skillnaden på att komma över nu och att komma över när man först blev dumpad är att vid det här laget kanske man redan hade kunnat börja ett nytt lyckligt liv, istället sörjer man nu istället.


 


 Det här var kanske dom sämsta tipsen ni någonsin fått  Jag insåg när jag skrev hur självklart allt var
Fan, jag hade väntat mej att det skulle bli bättre.

Jag kan i alla fall säga om mej själv att jag just nu befinner mej på punkt 1 i min process. Jag deppar fortfarande.
Jag har väl kommit så långt på punkt 1 att jag mer och mer börjar inse att jag borde vända blad och starta ett nytt liv. Punkt 2 är att bestämma sej för att komma över honom. Jag vet hur svårt det är.

Kommer jag på fler punkter kommer det självklart komma fler tips. Men jag hoppas att ni har lite överseende. Det var ganska länge sen jag försökte komma över någon och just nu befinner jag mej i en situation där jag egentligen inte vill komma över en person. Att skriva det här inlägg var egentligen bara bakvänt för mej. Som sagt, jag hoppas att ni kan ha lite överseende

 




Att komma över någon behöver inte gå fort, hur lång tid det tar är individuellt. Det viktigaste är bara att man förr eller senare kommer fram till att livet fortsätter.

Mycket av hela sorgen sitter dessutom i hjärnan. En grej som jag brukar försöka göra är att trycka ner honom lite och höja upp mej själv lite, i huvudet alltså. Resultatet av det är att jag känner att han förlorar en riktigt bra tjej. Det tar bort smärtan för ett tag.

Man ska inte inbilla sej att man kan lura hjärnan, hjärnan är trots allt det smartaste vi har inom oss, däremot kan man försöka intala hjärnan saker, det är desto lättare.
Försök inte intala hjärnan fel saker bara, det kommer antagligen drabba en i slutet.

Låt det gå riktigt långsamt om det behövs. Släpp resten i livet ett tag och låt tårarna rinna om det behövs.

                      Glöm inte heller att man alltid reser sej igen, förr eller senare.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: Anonym

Du är väldigt klok, sluta aldrig med att vara dig själv för din personlighet är väldigt smickrande.

2010-10-13 @ 17:02:09

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0