Dag 2- 27/12


 
Dag 2



Tidigt nästa morgon väcktes båda sönerna av sin stränga pappa. Klockan kan omöjligt varit efter 7, för Kiur gick alltid upp i svinottan för att jobba. Den här morgonen började likadant.
Carre och Kevin tvingades upp för att gå ut och jobba i skogen. Dom skulle väl hugga ved eller något. Exakt vad dom gjorde vet jag inte för själv vaknade jag efter 1 när Carre kom upp till mej för andra gången.
Då var han helt slut och riktigt hungrig, så vi gick och åt frulle.
Ärligt talat var det länge sen jag åt sån god frukost. Vet inte hur mycket jag åt men det var så jävla gott så det var i princip omöjligt att sluta.
Dagens incident var helt klart när jag skulle fixa mjölken.
I Estland har man vanliga tetrapack och påsar med mjölj. Påsarna håller bättre och är billigare så man brukar köpa påsar och sen sätta dom i en kannor. Det där missuppfattade jag totalt. Jag tänkte hälla över mjöljen i kannan så jag gjorde två hål i påsen. Dock gjorde jag hålen längst upp på sidorna, så det var väl inte speciellt smart det heller. När Carre märkte det skrattade han rätt länge innan han lyckades berätta att man bara ska klippa av ena hörnet och sen sätta ner hela påsen i kannan.
Men herregud det fattade ju inte jag.
Roligt var det i alla fall.
Frukosten var faktiskt mycket speciell. I Estland har dom mycket gott som vi borde importera till Sverige. Bland annat en ost som man brer på mackan istället för att hyvla, ja jag vet, som mjukost, men nej det är det inte.
Sen har dom något som kallas Karums. Det är något as gott som är gjort på typ.. mjälk eller något. Konsistensen känns oerhört annorlunda och när man äter den känns det som världens kaloribomb, men sanningen är precis tvärt om. Enligt Carre är det tydligen hyfsat nyttigt. Vet inte vad jag ska tro.

Nog om frukosten.
Efter att jag ätit min mägd tog Carre ut mej på tomten och visade mej runt. Han visade alla möjliga kojor han brygt när han var liten och han visade vart han stått och tjyvrökt när han var typ 8 bast och sen berättade han en massa andre berättelser.
Efter ett tag fick vi syn på stackars Kevin som fått en spade av sin kära pappa, tydligen för att slå sönder isen på någon sjö. Vet inte varför eller vad det skulle vara bra för men det blev Kevin i alla fall tvungen att göra.

På kvällen skulle vi ha lite kul med Lisette från grannhuset och hennes kompis. Så någon timme efter middagen gick jag och Carre ut till deras bastu, gick upp för trappan och gick in genom den lilla trädörren.
Tjejerna var inte där då så vi gick snabbt till deras hus istället, snabbt så att hans pappa inte skulle se oss om han stod ue och tog en cigg.
När vi kom upp ovanför bastun igen, började Lisette laga mat. Vi korkade upp en champagne och sen satt alla mest och snackade. Inte för att jag försod överdrivet mycket men när Carre skulle gå iväg och snacka med någon började jag, Lisette och hennes kompis snacka engelska istället. Jag blev mer och mer dragen och allt blev mer och mer kul.
Jag spelade gitarr för dom, vi drack grogg efter grogg och rökte vattenpipa. Jag kan ärligt talat säga att trots att vi bara var fyra stycken hade jag otroligt jävla kul...
Tills Kiur förstörde allting.
Kevin kom ner till oss och sa att vi var tvugna att komma hem för att pappan var skit sur. Carre sa att Kevin skulle säga till honom att vi kommer senare.
Inte alltför lång tid efter det kom Kevin ner igen och skrek att farsan var helt galen.
Vi fick gå upp och nog hade Kevin rätt. Kiur hade druckit och var as förbannad. Erina satt som vanligt och höll med honom. Hennes brorsa och hans fru var på besök och dom satt bara där. Vi satte oss vid köksbordet och Kiur började skälla ut Carre inför alla. Tillslut fick Kevin nog och la sej i, vilket han aldrig brukar göra. Efter det blev han tårögd och satte sen på en stol och döljde ögonen med ena handen. Tillslut orkade han inte mer. Han ställde sej upp spran in i sitt rum och hämtade väskan. När han kom ut till oss skrek han på svenska att vi skulle dra härifrån. Han sprang upp på övevåningen och började packa våra saker och jag sprang efter. När Carre kom upp någon minut senare satt Kevin på sängen och grät. Med tårar som börjat rinna ringde Carre till sin mamma och sa åt henne att hon skulle komma och hämta oss.
Medan allt var som värst försökte Erina på knagglig engelska snacka med mej. Av någon konstig och oförklarlig anledning försökte hon få oss att stanna. När vi packat klart sprang jag så fort jag kunde, trots att det var så jävla halt, tillbaka till Lisette och hennes kompis och började berätta allt.
Efter det gick jag och killarna ut på trappan där jag med mycket bestämd ton förklarade för dom exakt hur man beter sej när någon vill hjälpa till. Kevin drog sej undan för att vara för sej själv och under tiden snackade jag så gott jag kunde med Carre. Jag lät sur, men vette fan om jag var sur, jag var nog mest chockad och rädd. Kiur hade hotat sina söner och jag visste om deras förflutna och mer än väl visste jag om deras relationer till pappan. Det var obehagligt i stugan från första stund men jag stod ut. Men det här var för mycket.
Efter ett tag skulle Carre snacka med Kevin så jag gick in till tjejerna och fortsatte vårat samtal.Det dröjde inte alls många minuter innan Kevin kom in och berättade att Carre hade ramlat ner från den jävla trappan. Ingen brydde sej, men shit vilka sår han fick från det.

Efter ett tag kom Maili och vi åkte därifrån.


När vi väl kom hem till Meili ville ville vi bara sova. Carre bad om ursäkt för att jag hade behövt se det, men mej gjorde det ingenting. Jag har sett värre saker. Dom enda jag tycker synd om är två ungdomar som har en pappa som varken tar sitt ansvar som pappa eller som kan bete sej som en pappa borde när hans två ända söner kommer på besök tre dagar.

Det blev inte ens det. Vi åkte från landet ett dygn för tidigt.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0