Gibraltar flash backs

Så nu tänkte jag drömma tillbaka lite. Det blir till tisdag den 1 Juli.
Gibraltar.
Till att börja med visste vi inte att Gibraltar tillhör England, det blev en, vad ska man säga, hmm, något läskig överraskning att det plötsligt var vänstertrafik och att det på varje skylt man gick förbi var massa pund- tecken.
Som jag berättade när jag var i Spanien skulle det tydligen vara billigt där. Det var inte fel av mej att vara skeptisk till det kan jag säga. Det enda som var billigt var egentligen spriten och tobaken. Vi köpte en flaska Vodka för ungefär 60 kronor och en flaska Bacardi för liknande pris och sen var det ju min limpa också för typ 230 kronor eller något sånt.

Em av anledningarna till att vi tog oss dit var för historian, eller med andra ord för att genom histoian ta sej till apbeget. Ärligt talat det var verkligen en upplevelse att kolla på aporna. Inte precis som skansen där man står och tittar på dom genom en glasruta. Nepp vi fick möjligheten att stå en meter ifån, rent utsagt, livsfarliga varelser. Nog för att dom var hungriga men dom var praktiskt taget redo att döda för att få tag i minsta lilla matbit.

Vid ett tillfälle blev jag anfallen av en apa helt utan anledning. Jag satt och klappade en liten apa och plötsligt började den skrika rakt ut högt av bara helvete och sen kom en stor apa springande och slog mej i ryggen. Den lilla apan skrek nog för att den såg att den stora apan kom. Man märkte verkligen att dom små hade riktigt stor respekt för dom stora. Om dom inte flyttade sej tillräckligt snabbt när en stor kom emot dom kunde dom bara bli putade åt sidan, oavsett vad.
Till viss del läskigt likt människors beteende.

När vi satt i minibussen på väg ner igen kom chauffören med världens mest opassande "roliga historia"
Hela Gibaltars vägar är nämnligen mycket mycket smala, mer som små gränder, som typ i Gamla stan. Det här skämtet var alltså ett typiskt "Gibraltarskämt".

Det var nämnligen så att det var otroligt mycket bilolyckor i dessa gränder förr i tiden. En dag kom en busschaufför och knackade på porten till himlen. Jesus öppnar porten och släpper i busschauffören i himlen. Efter busschauffören står en präst i kön. När det är hans tur att få komma in stänger Jesus porten. Prästen knackar på igen och Jesus öppnar igen,
- Varför får jag inte komma in för om en sketen busschaufför får det? Jag har varit togen präst i över 30 år, sa prästen till Jesus.
Då svarar Jesus:
- Jo visst, men inte ens hälften så många har bett i din kyrka som de har gjort i hans buss...

Kanske svårt att förstå skämtet när man sitter här hemma i Sverige med fyrfiliga vägar, och läser, Men så trångt som det var där, förvånar det mej inte ett tugg att varenda traffikant i varenda buss satt och bad för sitt liv för att få överleva bussturen..



Nu har jag inte så mycket mer att säga om Gibraltar
Kramar

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0