Sota ögonen

Hej.
Igår kom jag ju på att jag kunde skriva om lite sminktips och så, nu under vintern när jag inte har speciellt mycket att blogga om.
Tänkte börja redan idag med ett litet tips som jag själv faktiskt tycker om. Svårt att få till det ibland, men när det väl går blir det riktigt snyggt.


1.
  Börja med att lägga en hudfärgad ögonksugga från franskanten och upp till ögonbrynen. Som bilden visar målar du kajal på övre fransraden och suddar ut kanter med tops, eller en pensel.





2. Efter det målar du med en mörk ögonskugga över kajallinjen och den hudfärgade ögonskuggan. Det är lättast att göra med en liknande pensel som på bilden. Måla inte för högt upp, för då blir det inte alls snygg. På bilden kan du se ungefär hur långt upp man ska måla. Om det blir en tydlig kant borde du sudda ut den lite så att färgerna "går in" i varandra. Måla nu en lite ljusare skugga (t.ex. gammelrosa, grå eller mörkbrun) i yttre ögonvårn och fortsätt runt hela globlinjen.





3.
Dra nu en linje kajal vid nedre, inre ögonfransraden. Lägg den svarta skuggan
under ögat, längs den nedre fransraden. Måla nu rejält med mascara på övre fransraden. Undvik på nedre fransarna om du har  ett runt öga.

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0