Tacoinspirerad äggröra

Här har nu min brulle  Blev ju försent för frulle så det fick bli såhär efter träningen.
 

Jag älskar äggröra för man kan göra så himla mycket med det. Jag som inte är kung i köket direkt och dessutom tycker att det tar på tok för lång tid att laga mat experimenterar ofta hej vilt med äggröra. Det går fort, är enkelt att göra och enkelt att variera. Dessutom kan man välja så himla mycket själv hur nyttigt det ska vara.  När jag lärde mej göra äggröra handlade det ofta om att ha både grädde och en hel del ost i. Det är något jag idag skippar helt. Jag gick till att börja med från grädde till turkisk yoghurt. Många tycker att det är svårt att laga mat med turkisk yoghurt för det blir lixom "kornigt" men får man väl till snitsen är det superlätt, supergott och mycket nyttigare än matlagningsgrädde.
 
Numera skippar jag även det och leker istället med olika grönsaker. För mej är det viktigt att man fyller ut röran så mycket som möjligt. Jag gillar inte stekt ägg och äggröra utan innehåll skiljer sej inte alltför mycket från stekt ägg så jag brukar maxa med grejer, det är också därför det ser ut som att jag äter massor men så ligger det inte till

Äggröran jag gjorde idag ville jag göra lite starkare. Det sägs att stark mat bränner fett så here we go tänkte jag. Jag gjorde den även tacoinspirerad, jag älskar ju tacos

En annan grej som är bra med äggröra är att det är enkelt att följa ett recept. Har man inte tillräckligt av en grej, ta extra mycket av en annan.  Dessutom finns det inga "måste-ha" grejer som man kan glömma att köpa - mer än ägg då
 
♠ 2-3 ägg (välj själv om du vill har färre eller fler)
♠ Mager frukostkorv (sån man har på mackan)
♠ Röd paprika
♠ Rödlök
♠ Jalapeños
♠ Tacokrydda
♠ Tacosås
♠ Keso (valfritt)
♠ Sallad

1. Börja med att knäcka äggen i stekpannan och rör runt dom till en röra.
2. Medan äggen ligger själva i pannan, börja hacka upp paprika, rödlök och korven.
3. När det är färdighackat slänger du ner det i stekpannan tillsammans med jalapeños och lite tacosås och rör runt tillsammans
4. När allt har legat tillsammans någon minut kan du lägga på lite tacokrydda.
5. Sen bestämmer man själv hur gäggig man vill ha sin röra. Jag vill ha min ganska torr så jag växlar mellan högre och lägre temperatur och rör runt regelbundet. Vill man ha den lite gäggigare är det bara att göra likadant fat inte lika länge och inte lika noggrant. Medan röran blir klar av sej själv kan du hacka upp sallad och lägga lite keso på en tallrik. När du tycker att äggröran har den konsistensen du vill ha är det bara slänga på den bredvid salladen och keson.
 
Enkelt, gott och lagom nyttigt.
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0