Jag rockade på gymmet

Nu är jag hemma från gymmet och har precis satt i mej lite kvarg med linfrön och ett ägg. Om en stund ska jag sätta igång att städa här men först blir det några minuter i soffan för att bara pusta ut. Jag är sååå stolt över mej själv idag!
För första gången sen jag började gymma här sprang jag 20 minuter i streck, inte en enda paus. Och visst det kanske inte är värsta grejen men det beror ju på hur fort man springer, vilket genast för mej till nästa punkt. Jag började på 8.5 km/h , det gör jag alltid men höjder väldigt snabbt, ca. 1 minuter senare höjde jag till 9.5 km/h och någon minut senare sprang jag nåra minuter på 10 km/h. Jag springer jag aldrig under 10 km/h därefter, utöver när jag vilar eller går.
Vanligtvis springer jag 10-11.5 km/h men så tar jag ju en paus här och var. Idag ökade jag stadit hela tiden. Från 10 km/h till 10.5 km/h, några minuter senare (jag har ingen koll exakt för jag ville verkligen inte kolla på tiden) gick jag upp på 11 km/h och sen 11.5 km/h. Det hade gått ganska lång tid men jag kände fortfarande inte att jag tog ut mej, men samtidigt ville jag ju orka hela vägen. Men uppdraget säger ju 4km så det spelar ju ingen roll i vilket tempo jag springer, men vill man bli klar någon gång samma dag är det väl bara röra på påkarna. Från 11.5 km/h gick jag upp till 12 km/h och slutligen sprang jag på 12.5 km/h.
 
Tillslut bestämde jag mej för att ge mej själv en liten paus i alla fall, men då råkade jag se att det bara var strax över 4 minuter kvar tills mina 20 minuter var slut och då tänker jag för mej själv : vill jag ge upp nu?
Om svaret är nej sänker du till 11 km/h springer på det 1 minut och sen ökar du upp till 12 km/h igen.
Vad tror ni att jag gjorde?
 
När tiden tog slut - 20 minuter konstant löpning på hastighet 10.5 - 12.5 km/h - hade jag kommit upp i 3.65 km.
 + 2 minuter cool down på 6.5 km/h = 3.75 km.
Det var ju tyvärr inte tillräckligt så det var bara starta bandet igen och köra dom sista 250 metrarna i mål till 4km.
 
Men sen tog ju inte uppdraget slut där. 3 km på cykel och 3 km på crosstrainern.
 
Men fan min energi var inte slut efter det. Okej jag erkänner att jag var rätt slut, men återhämtade mej snabbt och körde sen rygg, triceps och axlar. 3:e anledningen till varför jag är så stolt över mej själv denna dag är för att jag körde samma vikter som jag vanligtvis gör, men det var inte riktigt tillräckligt så jag fick öka idag och ändå orkade jag hur mycket som helst.
Det kändes hur bra som helst!
Tex. när jag körde triceps. Då kör jag bland annat en av dom vanligaste övningarna med rep. Där tar jag vanligtvis 14 kilor först men sen måste jag går ner till 9 kilo (som är det tyngsta som går att ta efter 14 kilo.. trodde jag fram tills jag nyligen hittade extra klaffar på 2.5 kilo) men idag körde jag på 14 kilo och insåg snabbt att det var för lätt pch slängde direkt på en klaff med 2.5 kilo extra. Det tycker jag är rätt grymt för att vara en tjej som inte riktigt kommit igång med armträning än. 16.5 kilo.  Jag är rånöjd! Allt gick hur bra som helst idag.
 
Det var nog bra att jag tog en vilodag igår och lyssnade på vad min kropp faktiskt behöver. Sen fuskade jag ju med uppdraget och köpte faktiskt choklad. Se vad min kropp tackade mej för det!  Choklad är bra grejer det
 
Jag hoppas att det kan fortsätta såhär även under nästa vecka för då kommer jag var så nöjd och stolt när det här uppdraget tar slut.
 
 
Det kanske är dags att ta en ny bild snart, den här är ju tagen i oktober/november .. men jag är nog lite rädd att det inte ska vara någon skillnad det är väl därför jag inte har tagit någon ny.

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0