När jag blir tjock

Eftersom jag travar så himla mycket upp och ner i vikt hela tiden, får jag ibland frågor om vad jag gör när jag märker att jag börjar rusa upp i vikt. Jag tänkte svara på det nu, även om det är ganska självklart. Det finns ju bara en riktigt väg att gå ner i vikt - göra av med fler kalorier än vad man tar in = äta rätt + motionera.
Det är ingen jättesvår ekvation egentligen. Men hur som helst, det absolut första jag gör innan jag sätter igång med hårdträning är att minska ordentligt på mängden mat. Oftast äter man betydligt mer än vad man egentligen behöver. Det är, om jag har fattat saken rätt, väldigt vanligt att man käkar med ögonen och därför käkar tills tallriken är tom vare sej man är hungrig eller inte. En enkel lösning är att inte fylla tallriken, eller om man verkligen vill fylla den - käka på mindre tallrikar.
 
Här är min middag från häromdagen och det är ett litet exempel på hur det kan se ut. (Pannbiffarna har jag gjort själv och innehåller inget annat än 100% nötkött, lite lök och lite kryddor. Det funkar precis lika bra utan massa mjöl och ströbröd och vad folk nu slänger i)
 
Ja, man blir mätt
 
 
 
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0