Ett träningstips

Jag får ibland lite frågor om hur jag tränar och om jag har några bra tips. När jag gymmar till exempel, tränar jag väldigt varierat. Vissa pass kör jag mer intensivt än andra. Men ett bra tips när det kommer till just gym är att köra kortare träningspass med högre intensitet. Många kör väldigt långa pass för att dom tror att dom får ut mer av det men jag forskade lite och fick fram att träningen inte är lika effektiv efter att man tränat i 35-40 minuter. Förklaringen var att man måste träna långsammare för att orka träna länge och det gör att det hela blir mindre effektivt. Ett tips är att köra mer intensivt men under en kortare period.
 
En sak att tänka på är att om man är ny på gymmet, är det viktigt att inte köra på för fullt från början - man ska bygga upp kondition och styrka under typ en månad innan man ökar.
 
När man lyfter vikter är det vanligt att man lyfter vikterna långsamt och sen bara släpper vikterna. Jag träffade en kille på gymmet en gång och han lärde mej att det man ska göra är att lyfta och släppa så långsamt som möjligt, men det viktigaste är att man håller samma tempo.

Det är bra att ha tyngre vikter och göra färre övningar och set. Man ska ha så mycket vikt som möjligt men inte så mycket att man inte kan utföra övningen ordentligt. Om man inte orkar lyfta vikterna ordentligt hela vägen upp eller om man vacklar så är det inte bra och träningen blir ineffektiv, men om man lyfter så mycket man orkar samtidigt som man lyckas utföra övningen ordentligt maximerar man sitt resultat. Kör färre set. Det är vanligt att folk tror att man bara ska lyfta tungt om man vill bygga stora muskler, men det stämmer inte.
 
 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0