Middagen jag "kaloreducerade"

Tränad, nyduschad, mätt och ett långt samtal med Sofia senare:

Nu ligger jag i soffan och slappar framför tv:n. Just nu är jag trött, men för dum för att gå och lägga mej. Om några timmar kommer jag ångra det, när jag ligger i sängen och har kvicknat till.

Jag tänkte slänga upp en liten bild på min middag.. just for fun. 



Ett bra tips för att hålla käket på plats är att använda små tallrikar. Även om vi till största del käkar med munnen använder vi huvudet en hel del också. Normalt käkar man på stora tallrikar och av någon anledning fyller vi nästan alltid tallrikarna. Någonstans läste jag att detta är just för synen. Om man tar en liten tallrik äter man mindre utan att egentligen tänka på det.

Jag käkar nästan aldrig bröd, men tydligen gjorde jag det till middag idag.  Bortsett från att välja ett nyttigare bröd brukar jag skära smalare skivor när jag väl äter bröd. Det är betydligt lättare att lura hjärnan än vad man tror. Även om det finns en del kalorier i det här så har jag reducerat det rätt ordentligt.
Sen säger jag som jag alltid gör; man ska inte vara rädd för kalorier. Det finns mycket som klassas som nyttigt, men kollar man upp kalorimängden kan man ibland tappa hakan. Jag tar ägg som exempel på den saken.
Snurrar man fast vi kalorier kan det bli rätt fel. Till stor del handlar det mycket om vad det är för typ av kalorier. Avocadon i det här fallet är rätt fet , men som man brukar säga; det är bra fett.

Jag antar att det tar en hel livstid att lära sej hur man ska leva för att leva hälsosamt.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0