Olearys i Vällingby

För några inlägg sen, skrev jag att jag skulle avslöja vad jag gjorde denna måndag och nu har jag skrivit det igen i förra inlägget. Det är verkligen ingen big deal.. så som jag får det att verka som.  Det är väl bara att jag inte fått tid att berätta vad tusan jag pysslar med som gör att jag inte kan blogga som vanligt.

I måndags var jag nämligen på en kort anställningsintervju på Olearys här i Vällingby. Egentligen är en av mina skräckgrejer att jobba just i Vällingby. Dels för att Vällingby är en så kallad ABC-stad (= arbete, bostad, centrum), tanken med Vällingby är alltså att man aldrig någonsin ska behöva lämna stället. And guess what! Om jag får jobbet på Olearys behöver jag faktiskt aldrig lämna Vällingby (bortsett från att träffa kompisar utanför Vällingby då).
Nu har jag boende, jobb och ett centrum på samma plats. Jag kan bli sjuk här, jag kan bli rånad här, jag kan bli av med alla mina kläder och skor, jag kan vara hungrig .. för allting jag behöver för att åtgärda vad som nu kan hända, finns i Vällingby.

Great!

Man föds, lever och dör i Vällingby. Förstår ni varför det är en skräck för mej (?)

                

En ytterligare anledning är att jag gillar faktiskt inte riktigt folket här i Vällingby. Dom flesta runt min ålder känner jag till på ett eller annat sätt och i allra flesta fall ogillar jag dom, resterande del bryr jag mej definitivt inte om eller ogillar av andra orsaker. Att stå och servera folk jag inte alls tycker om känns rätt förnedrande. Men det var framför allt när jag jobbade på Donken.
Dom tiderna är lyckligtvis förbi.

Att jobba som bartender och servitris känns inte alls lika förnerdrande - speciellt när man vet att dom inte har ett dugg "finare jobb".

I måndags var jag som sagt på en liten snabb anställningsintervju och idag provjobbade jag. Det gick betydligt bättre än jag hade trott att det skulle göra och till min stora glädje var det kul och ingen av folket i teamet var idioter.  Faktum är att alla var jättetrevliga och väldigt hjälpsamma och det är jäkligt sällsynt numera. Är man ny i den är branchen då får man klara sej bäst man vill så länge man kan. När det kommer en ny är man på ett sätt uppfostrad att behandla den likadant och på sätt går det runt. Men Olearys är ju en stor kedja så antar att det är lite mer stil på det hela. För övrigt kan jag säga att Olearys i Vällingby är över förväntan. Man tror att det ska vara ett litet alkishak men allt är nästant för fräscht för att platsa i Vällingby.  Haha. Äntligen blir det lite rent här, tänkte jag när jag såg det. Invånarna här är nog jätteglada för en så fin och trevlig restaurang, och jag är glad för att alla som jobbar där är precis lika fina och trevliga för jag tror att jag fick jobbet.
(Ska dock inte ropa hej än)


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0