Därför tycker jag att internet är fel sätt att dejta på

Att chatta med den man vill ska vara Mr right kan vara himla spännande. Har han humor och verkar vara den man söker kan man chatta i flera timmar. Visst kan man få fjärilar i magen av att chatta och någonstans tappar man förståelsen för att den man chattar med kan utge sej för att vara någon helt annan än den den är. Det är knappast en lögn att man vågar lite mer bakom en skärm än i verkligheten. Även den blygaste kan verka överdrivet utåtriktad. Allt kan bli så fel.
Vad gäller utseende kan man bara gå på några bilder och man har ingen aning om hur bra dom stämmer överens med verkligheten.
Faktum är att den man chattar med egentligen inte blir en människa förrän man först träffar den. Att träffa folk från internet är oftare en besvikelse än fullträff, om man frågar mej.

Det är lätt att bli lurad, gå för långt och att bli riktit sårad. Att dejta via internet tar bort så mycket av det traditionella pirret och det känns som att det hela blir rätt stelt och dolt.
Det faktum att man inte vet någonting är till en början spännande, men sen då?

Jag har svårt att göra tankar till ord, men ibland saknar jag verkligen att träffa folk som man gjorde förr.. eller som på film.
Varför bjuder man inte ut folk längre? Eller gör man det? Jag har ingen aning. Det enda som har existerat för mej dom senaste åren är desperata killar på internet som hoppas få omkull så många som möjligt.
Faktum är att jag själv haft 2 seriösta förhållanden, varav ett är rakt igeonom från internet och det andra har internet till viss del.
Vi såg ju hur bra det gick.
Vi har också sett bevis på hur besatt man kan bli av en person man träffar i verkligheten. Det blir på något sätt ett minne av vad man gjorde första gången man sågs.



En tanke som går lite längre är något alla borde ha i huvudet när dom börjar jakten på den rätta på internet:
Väldigt sällan snackar man endast med en person, gör du? Knappast, varför skulle någon annan göra det?
Man har flera bollar i luften på en gång och hoppas på att en av dom ska visa sej vara den rätta. Det finns ett litet problem med det där bara. Det är att man kanske börjar träffa en och det visar sej att det kan bli något seriöst vad gör man då med resten av dom man snackade med?
Många vekrar ha stora problem med att släppa dom man snackat med och trots att man har en seriös relation fortsätter man.
Personligen tycker jag att det är ett jävligt vidrigt sätt att gå bakom ryggen på någon.
Men jag tror också att det är väldigt vanligt. Jag vet flera som råkat ut för det, jag är en av dom. Internet kanske verkar så oskyldigt men ärligt talat, är det det?  Man snackar ju så jävla mycket skit och framför allt triggas det allt mer.
Jag kan bara tala för mej själv - Jag hoppas att jag håller hjärnan på plats och fattar att det är betydligt lättare att lura skiten ur någon på internet än i verkligheten.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: Elsa

Du har helt rätt.. drömmen är ju att en charmig kille skulle komma fram på stan och be om ens nr eller så, inteee på facebook liksom:P

2012-01-21 @ 19:08:15

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0