Sova mindre för att jobba mer

Nu ska jag göra ett försök att somna tidigare. Jag ska gå och lägga mej nu - 2½ timme för tidigt. Jag kommer antagligen inte somna förrän om minst 1 timme, men men.
Jag ska försöka ta mej upp tidigare imorgon och förhoppningsvis kommer jag snart att komma fram till att jag kan minimera antalet timmar av sömn. Det låter helt sjukt, jag vet att kroppen behöver sömn men sanningen är den att om jag får något av jobben jag söker nu måste jag lära mej att sömn inte är något att prioritera just nu. Jobbet kan vara otroligt krävande och dessutom är det fel tid på dygnet. Även om man sover 9 timmar på dagen blir man inte helt utvilad men 9 timmar på natten känns rätt gött, eller hur? Man vaknar som en ny människa.

Får jag något av jobben jag söker kan det innebära pass på 14 timmar om jag har otur. Det lär med all säkerhet innebära jobb fram till ungefär 04.00 och sen har jag restid hem. Det är kallt och vidrigt vid den tiden och jag kommer komma hem runt 05.00. Det blir några timmars sömn men för att inte sova bort hela dagen måste jag kämpa mej upp efter några timmar igen.
Och detta är ju förstås inte alla omständigheter man får räkna med. Så ja jag ska praktiskt taget föröka vänja min kropp vid att sova när tillfälle ges. Det är kanske lite mer invecklad än så, men återigen är jag dålig på att göra tankar till ord.
Jag är väl medveten om att detta kommer påverka min kropp rätt negativt men lyckligtvis är jag i precis rätt ålder för att klara av en del slag.

Och då ställer sej många frågan; varför söker man ett sånt jobb?

Jo, därför att: Om man vill bli framgångsrik ligger med all säkerhet ett av svaren i att jobba hårt. Ingen blir miljonär genom att sitta och kolla in i väggen. Det gäller att jobba sej upp till toppen. Man börjar längst ner och jobbar sej upp. Ju hårdare man jobbar desto längre lär man klättra. För dom som nöjer sej halvvägs kan livet vara rätt glassigt även nu. Men jag har aldrig påstått att jag nöjer mej där.




Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0