God hälsa är grunden för allt!

Jag tänkte skriva ett inlägg om hälsa. Det var länge sen och jag har lovat att skriva mer om det så .. here we go!

Vad innebär egentligen begräppet god hälsa?
För många är det det här:



HELT FEL!

Smal, snygg, sexig är en snygg människa.
God hälska kännetecknas av psykiskt och fysiskt välmående.

En för tjock människa sägs sällan ha god hälsa, exakt det samma gäller för en som är riktigt smal.

Det här kan tyckas självklar för vissa, men visst är det lustigt att det är en total nyhet för väldigt många?

En anledning till att ordet hälsa missuppfattas är troligtvis de hårda idealen idag. Unga tjejer har en tendens att gå på allt dom ser, tex. bantningsmetoder såsom det bloggar och reklam säger. Ett exempel är måltidsersättning. Kollar man på förpackningen står det att det ska kombineras med bra kost. Jag är ingen expert men jag tror att många byter ut kost mot måltidsersättning. Det gör en kanske smal, men ger allt annat än god hälsa.

I DEN HÄR KATEGORIN KOMMER JAG GE NÅGRA TIPS PÅ HUR MAN GÅ NER I VIKT FÖR ER SOM VILL HA DET. JAG BÖRJAR MED ATT PRATA OM HÄLSA FÖR ATT POÄNGTERA ATT HÄLSAN ÄR A OCH O FÖR ATT LYCKAS UPPNÅ DEN KROPPEN MAN VILL HA.

Om vi tar Kissies barnmat som exempel. Det innehåller knappt någon näring alls. Faktum är att det där är skit rakt igenom. Det är verkligen inget man borde stoppa i sej. Kissie är ett bra exempel på en som har mycket dålig hälsa. Hon är smal, visst, men det är inte samma sak som god hälsa.
Hon visar tecken på psykisk ohälsa då hon tvingas leva upp till det som förväntas av henne. I längden är det givetvis skadligt. Hon verkar dölja det hela med falskhet, ett leende, fixade bilder och alkohol. Jag vet exakt hur man dränker bekymmer i alkohol. Jag vet också att det hjälper för stunden.

Alkoholen bidrar till en fysisk ohälsa. Kroppen och sinnena bryts ner. Man är vaken sent och tröttheten kan bli ett problem i längden. När man sen pressa kroppen till hård träning utvecklar man sakta men säkert psykiska sjukdomar. Ett exempel är anorexi.

Det här är givetvis bara små spekulationer av mej. Den enda grund jag har är baserad på egna erfarenheter och det jag har lärt mej i skolan och hört om.
Jag vill inte säga att det alltid är såhär, men Kissie är ett bra exempel på hur man förstör sej själv ur ett hälsoperspektiv.



Bra mat ger energi, energi gör att man orkar träna, när energin är slut krävs massa sömn för att få ny energi och för att återhämta kroppen.
Mat, träning och sömn ska alltid tas i lagom mängd. Det finnns ingen anledning att överdriva. För mycket träning sliter ut musklerna, bra mat SKA kombineras med onyttiga grejer. Choklad tex. gör att man blir glad och dessutom är det gott. Det behövs ibland. Överdriv inte men käka något gott en gång i veckan i alla fall! Man lever bara en gång. Sömn ska inte heller överdrivas. Alla människor behöver olika mycket sömn och i olika stadier av livet sover man mer. Sov så mycket som din kropp och psyke behöver.

Lär dej det här! Sen kan vi börja snacka på riktigt!
När man vet och fökjer det här har man en bra grund och man kommer kunna gå exakt hur långt som helst med sej själv - både psykiskt och fysiskt.

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: LIENE

Bra inlägg:)!

2011-02-22 @ 13:14:56
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Becca

bra skrivit tjejen!!

btw tack för din kommentar i min blogg ;)

ett mejl väntar på dej i inkorgen :b



kramar

2011-02-22 @ 20:40:38
URL: http://myranstankar.blogg.se/
Postat av: Dennis

Skönt med en tjej som klarar av att vara människa och inte bara tjej

2011-02-22 @ 23:48:47
Postat av: Julia

Hej! Jag har själv tänkt att börja skriva här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?

2011-07-12 @ 22:53:30
URL: http://djurförsäkring.net

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0