Min självkänsla just nu

Varje dag försöker jag hjälpa fler av er där ute med taskig självkänsla. Jag har både kontakt på msn och via mail och gör så gott jag kan. Men ikväll har jag kommit fram till att det är mission impossible på hög nivå.
Min självkänsla är så jävla rutten att jag faller så fort någon gör något som sårar mej. Jag skriver deppiga inlägg i bloggen och får det att se ut som att jag tänker dö vilken sekund som helst, believe me ibland vill jag verkligen dö. Men någonstans har jag väl en styrka att stanna kvar... eller för mycket ångest för att gå.
Oavsett anledning till att jag idag sitter där jag sitter så hade dessa tankar aldrig existerat om jag inte tyckt så illa om mej själv som jag gör.

Självförtroende har jag. Konstigt nog, för jag lyckas ju inte med speciellt mycket. Självförtroende handlar om hur man ser på sej själv som individ vad gäller tex. att lyckas med saker, medan självkänsla handlar om hur man ser på sej själv som tex. person. (Se "skillnaden mellan självförtroende och självkänsla" längre ner)

Jag önskar att jag kunde klättra lite. Denna satanas självkänsla gör mej så oattraktiv att det är synd om mej! Det är fullt förståligt att jag vissa dagar bara vill dö. Och att jag trots det försöker hjälpa andra med samma problem är egentligen konstigt. Ni säger att jag har hjälpt er. Hur kan jag hjälpa andra men inte mej själv?

Sanningen är att jag inte har någon respekt för mej själv, jag tycker inte speciellt mycket om mej själv och jag avundas ofta andra. 3 mycket oattraktiva egenskaper om man frågar mej.
Hade jag bara tyckt om mej själv lite mer, hade jag avundats andra lite mindre och hade jag haft mer respekt för mej själv hade jag inte fallit för att vissa saker händer.
Dock tåls att tänka på att jag ofta hamnar i flera jobbiga situationer på en gång.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: FRIDA <3

<3



jag vill att vi träffas i veckan!

2011-08-22 @ 19:41:01
URL: http://froolf.blogg.se/
Postat av: Emilie

sv:



Du behöver verkligen inte ha en dålig självkänsla! som jag skrev tidigare så inspereras jag av dig för jag tycker du verkar va en så go person. Inte för att jag är bra på att ge sånna här tips när jag också har svårt med sånt här själv, men jag tycker du borde ta åt dig av te.x mina kommentarer och är helt säkert att andra också skriver massa bra saker om dig bland dina kommentarer. Ta åt dig av dom! Jag menar det jag skriver! Inspereras verkligen av dig att du är så ärlig i bloggen bland annat, för det är inte många bloggare som är det. Dom flesta skriver bara om sitt liv när det är bra och inte när det är dåligt och man mår dåligt. Jag tycker det är jätte dåligt att inte andra skriver om när dom mår dåligt och sånt för det skapar så mycket att ''man måste'' vara perfekt och ha ett ''perfekt liv'' så ta åt dig. Du verkar vara en jätte fin person hoppas du får en bra jul :)

2011-12-25 @ 21:59:19
URL: http://emiliekrantz.blogg.se/

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0