Självkänsla för killar

Jag har börjat fundera över det där med självkänsla igen. Min msn finns ju bland annat för att hjälpa människor. Ibland behöver man någon att snacka med, problemet är att kuratorer och psykologer oftast är äldre som lever i en helt annan tid och inte fattar ett skit.
Det är där min msn blir ett alternativ och dom senaste veckorna har jag verkligen funderat över vad anledningen till folks taskiga självkänsla är.
 
Eftersom jag redan har kollat en hel del på tjejer tidigare har jag nu kollat killar och genom att snacka med rätt många både nu och någrra år tillbaka har jag dragit en genomsnittlig slutsats av vad som sänker killar och den tänkte jag dra nu;:


Killars stora uppgift i livet är att charma en tjej tillräckligt mycket för att hon ska vilja ha honom och sen ska han göra henne på smällen och se till att mänskligheten går vidare, klart.
Min slutsats är att det som knäcker en kille mest är inte att missa målet i fotboll eller att inte kunna dricka flest öl av kompisarna, det är just det att gå år ut och år in och bli dissad av varenda tjej. Har killen dessutom råkat ut för andra saker blir det 1000 gånger värre att bli dissad av en tjej.
Ingen kille skulle erkänna det, men det spelar ingen roll det bara är så.

Och sjävklart har jag den lilla, lätta lösningen.
Det spelar ingen roll hur snygg man är, hur roig man är eller hur bra man är på något om man inte har sjävkänsla. Det märks så jävla tydligt vem som bara vill dö och vem som mår riktigt bra, inte alltid kankse men oftast.
En person som är en 10:a kan bli riktigt ful bara för att den har dålig självkänsla. Dålig självkänsla gör att man försvinner och blir en i mängden, man blir inte lika unik och det drar ner varenda egenskap man har för att bli attraktiv. Det gäller självklart alla.

Det första man ska göra är att jobba upp självkänslan. Även den fulaste och äckligaste människan kan se helt okej ut med hjälp av självkänsla. Så jävla stor betydelse har den men det fattar inte många.
Att jobba upp sjävkänslan tar tid och mycket energi, det kräver jobb och en jävla envishet. Jag vet exakt vad många går igenom som försöker komma uppåt. Jag har själv gjort det i 6 år och jobbar fortfarande varje dag på att få se solens ljus. En del av tiden kan man välja själv. Jag hade kanske kunnat vara där jag är idag på 4 år istället, men det tog lång tid för mej att acceptera det jag nu skriker ut till alla andra med dålig sjävkänsla. Lyssna på mej för jag vet vad jag snckar om.
Jobba stenhårt för att komma upp, skit i vad alla andra tycker och koncetrera dej på vad fan du själv tycker. Okej du har långt hår, du tycker att det är fult, börja med att klippa dej. Utseende selar tyvärr en stor roll för sjävkänslan.

När killar försöker med en tjej och blir nobbade tror dom ofta att det beror på deras utseende. Tänk längre grabbar.

Det är fantastiskt egentligen hur killar är så duktiga på att spela macho när så många egentligen mår skit över exakt samma saker som tjejer mår dåligt över, varje dag!
Typiskt för killar är att trycka er sej själva ännu mer istället för att göra något åt saken. En annan sak som är typiskt för killar är att vägra inse sanningen. När någon som vet säger det till dom förnekar dom det och fortsätter som dom gjort tidigare. Projektet - bygga upp självkänsla tar alltså ännu längre tid.

1. Börja med att acceptera att saker kan bli bättre.
2. Kolla på vad du vill ska bli bättre.
3. Se till att det bli bättre, låt det ta tid och uppskatta det du har.
4. Konstatera att du är bra precis som du är.
5. Gör saker du gillar för att hjälpa allt på traven.
6. Träffa människor som är bra för dej och som får dej att må bra.
7.  Ragga på vem du vill. Blir du nobbad kommer din grymma självkänsla hålla dej på benen.

Typiskt för killar är också att välja totalt fel tjejer.
Dom går efter henne med den snygga röven, dom perfekta brösten, den jävligt snygga kroppen och det perfekta ansiktet. Hej och hå, hur fan ska det gå?
Sånna tjejer vet vad dom har och vet exakt vad dom förtjänar.
Skippa det.
Sånna tjejer är ändå aldrig kul att ha att göra med. Inte i längden. Dom är förmodligen perfekta att visa upp ute, men i längden är det fan inget hållbart.
Sånna tjejer dissar allt. Ta det inte personligt. Satsa istället på tjejen som är mer äkta, kanske inte världens snyggaste men i alla fall real stuff. Förmodligen har hon en trevigare personlighet dessutom. Det kan man i alla fall lyckas med. OBS att det självklart finns gott om undantag.

Jag kan ta mej själv som ett jävligt bra exempel på allting. Jag har aldrig varit den snyggaste någonstans, jag har aldrig haft flest ragg och jag har aldrig varit den folk har fastnat för först. Men jag är fine med det för när jag träffar någon vet jag att det är för den jag är. Människor som gillar mej har alltid gjort det för min personlighet och jag tycker att det känns mer äkta. Jag vill ändå inte ha att göra med någon som ser mej som något man kan visa upp som ett jävla pris. Jag trivs bättre med att vara den jag är , bli omtyckt för min utstrålning och humor. Jag kommer aldrig bli någon jävla modell med det perfekta utseendet och ni anar inte hur glad jag är för det egentligen .

Mitt tips till alla är att man alltid ska gå på insidan för det varar absolut längst. Om killar inte skulle vara så förbannat utseendesfixerade skulle dom atagligen ha bättre sjävkänsla. Ni satar på fel tjejer grabbar.

Tänk om, tänk rätt!


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: Bella

Tänk om du kunde tänka sådär om dig själv, hela tiden! :)

2010-09-14 @ 15:02:32
URL: http://mebella.blogg.se/
Postat av: thomas

du läser mina tankar återigen, fattar inte hur du gör.

2011-10-08 @ 19:19:08
Postat av: Mats

Fantastiskt!! Fenomenalt underbart!

2014-11-19 @ 09:26:36

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0