Välj rätt ögonskugga

För att koppla bort sex en stund.. om det går haha  så tänkte jag snabbt lägga upp det jag har tänkt lägga upp ett tag men hela tiden glömt.

 

Även om jag inte skriver om smink varje dag så tänkte jag att det kan vara bra att lägga upp hur man matchar ögonskugga. Många tror att ögonskuggan ska matcha kläderna, det stämmer inte för 5 öre kan jag säga. Ögonskugga (och allt annat man kan använda för att ge färg runt ögonen) används för att framhäva ögonen, precis som man använder läppstift (och allt annat som ger läppar färg) för att framhäva läpparna. Simple.

Det som inte är lika lätt är att veta från början vilken färg som framhäver vilken ögonfärg, såvida man inte är konstnär eller målar mycket för då kan man ju allt om färger.

För er som inte är konstnärer eller målar mycket tänkte jag snabbt lägga upp hur man framhäver ögonen bäst. Där handlar det också om lite tur, vilka ögon man är född med. Jag har otrolig tur som förddes med den gröna färgen jag har för den är inte bara sällsynt den är ockå otroligt lätt att framhäva. Jag behöver inte anstänga mej speciellt för att få mina ögon allt lysa.

Det som framhäver ögonfärgen är det man kallar för kontrastfärger, på ren svenska blir det typ "färgens motsatskompis".. eller hur man nu ska förklara det.
Det spelar inte så stor roll.

Om du har gröna ögon framhäver du dom lättast och snyggast med lila och rosa
Om du har blåa ögon framäver du dom lättast och snyggast med orange och färger åt det hållet
Om du har bruna ögon framhäver du dom lättast och snyggast med grönt och även blått

 

Gråa ögon är lite svårt att veta för om jag har förstått det hela rätt så finns det ingen direkt kontrastfärg på grått. Man får helt enkelt testa sej fram. Jag skulle testa med grönt.

Sjävlaklart kan man ha andra färger än det som framhäver ens ögonfärg. Jag har ju inte alltid lila. Jag tycker att det är kul att blanda runt och testa olika saker. Det finns ingen lag på att man måste framhäva ögonen med just sin egen färg. Som tur är!


När man provar olika färger och leker med ögonskuggorna tipsar jag att ni är försiktiga med blåa nyanser. Ett litet fel kan göra att det ser ut som att man har varit med i ett härligt slagsmål och fått rejält med stryk.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0