Förbättra ditt förhållande

Tänkte ge några tips på hur man förbättrar sitt förhållande. I många förhållanden har man ondögia bråk och onödigt många onödiga bråk. Alla förhållanden har sina baksídor och efter 2 år av förhållanden har jag lärt mej ett och annat.


Gör roliga saker tillsammans- det är mitt abolut första tips. Om man kollar i min egen kärlekskategori kan man se att mitt senaste förhållande inte var helt stillasittande, vi rörde oss en del. Det berodde antagligen på att vi båda var så som personer. Jag har alltid varit sån. Det gäller att ha roliga minnen att se tillbaka på och skratta tillsammans åt. Det finns massor med saker man kan göra tillsammans, typ gå ut och käka (inte på donken då kanske), gå på bio, bowla, paintball, museum, teater, lasergame, baka, göra picknick, spela minigolf, åka skidor över en dag... jag tror att ni förstår vad jag menar. Jag rabblade precis upp några förslag jag kunde komma på nu.
Det spelar egentligen ingen större roll vad man gör, det är att man gör saker tillsammans som håller förhållandet vid liv.

Sex- När det kommer till den biten så är den oftast viktigare än vad man tror. Oftas vill den ena personen ha sex oftare än den andra. Här handlar det om att ställa upp lite. Man ska aldrig göra det mot sin vilja men om man kan färättra sitt förhållande genom att ha sex oftare så gör man väl oftast det utan att tänka på om man verkligen vill eller inte. Det bästa är om man på något sätt kan komma överrens om något som passar båda. Man kanske inte behöver ha sex 7 gånger om dagen.
Jag säger inte att sex är avgörande för om ett förhållande ska ta slut eller inte, men det intima samspelet skapar ofta starka och heta känslor

Bråk- I ett förhållande där man bråkar mycket bör man ibland ställa sej en viktig fråga : - Vad bråkade vi om den gär gången?
Jag började göra det i mitt senaste förhållande och varje gång kom jag fram till att allt började med en så jävla liten grej. Jag minns särskilt ett bråk. Det började med att en film vi ville se inte fngerade. Senare önskade jag att vi bara hade valt en annan film för det bråket det gick lite för långt. Jag tänker inte gå in på vad som hände, det var bara otroligt onödigt allting. Om man stannar upp och funderar snabbt över vad man egentligen bråkar om kommer man oftare än vad man tror komma fram till att man bråkar om saker som att den ena tog den sista glassen, eller den andra har inte ställt skorna snyggt i hallen, någon har slängt en tröja på golvet o.s.v. Jag vet att man inte tänker så när man är mitt uppe i en fight. Men när ni har lugnat ner er, ställ er frågan då. Förr eller senare kan det göra att man minskar bråken, sepeciellt om man börjar diskutera vad man bråkar om egentligen. Bråk har ofta en tendens att byta riktning. Det börjar med att man bråkar om att den ena inte har köpt mjölk och slutar med att man står och skriker om ett otrohetsdrama året innan.

Prata- Något som har förlängt mina förhållanden var att prata om saker. Är man uppriktig och berättar vad man tycker, vad man tänker eller hur man känner kommer det minska risken för bråk. Om det är något man stör sej på är det bättre om man diskuterar det innan det går för långt.

Ge och ta - Okej han vill åka bort över en helg med sina polare för att åka skidor och parta sönder på after ski'n. Det är kanske inte veckans roligaste nyhet, eller hon vill åka på kryssning med tjejkompisarna, det känn kanske inte helt bra. Men om man har ett starkt och bra förhållande är det egentligen inga problem att låta sin partner åka iväg på något kul ibland, så länge båda får göra det. Det handlar om att ge och ta och låta varandra leva ut till 100%. Visst är man lycklig med den man är tillsammans med men man vill kanske inte strunta i precis allt annat bara för att man är tillsammans med någon. Om man låter sin partner åka bort med sina kompisar över en helg kommer den komma tillbaka och kanske sakna sin partner lite, den kommer vara glad över att den inte behövt dissa sina vänner, den kommer känna att livet är toppen för att den verkligen kan leva ut och framför allt kommer den att känna att den har världens bästa partner. Reultatet av det är mindre bråk.

Svartsjuka- är ett sånt där äckligt ord som man alltid förknippar med dåliga saker. Svartsjuka är inte bara dåligt. Om min kille skulle komma hem och säga att han tänkte sova hos en jättegammal tjejkompis som han inte träffat på 10 år tillsammans med hennes tjejkompis och jag frågar vad dom tänkte göra och han berättar att dom tänkte käka en god middag, ta några glas vin och sitta och prata och jag inte bryr mej, då kan man börja undra vad som är fel. Om man inte bryr sej om att ens kille sover hos två, för honom främmande, tjejer bör man nog börja fundera över hur starka känslor man har för honom.
Svartsjuka är ett tecken på att man faktiskt tycker om varandra på riktigt och inte är med den man är med bara för att vara med någon.
Tyvärr har svartsjuka, som ni vet, också sin baksida. Den kan framkalla bråk och begränsa ens liv väldigt mycket. Mitt tips är att ibland göra ditt bästa för att sjuta undan svartsjukan en stund. Låt inte din partner göra vad som helst, det måste ju finnas en gräns, men var inte för hård. Tänk på det där med att ge och ta.

Förtroende- Det är ett viktigt ord för mej. Det trycker jag på jämt, jämt , jämt. Stackars C, han var nog grymt trött på mitt snack om förtroende hela tiden, men jag tror inte att han fattade i början hur viktigt det är. Förtroende bygger allt, vänskap, förhållande och relationer till alla. Utan tillit fungerar ingenting.
Om ni i ett förhållande kan lita på varandra minskar ni bråk, låter göra varandra mer saker och allt blir bara hur bra som helst. En sak man ska ha i åtanke är att det tar 5 minuter att bryta ett förtroende, men flera år att bygga upp det. Om man är tveksam till att sin partner ska göra något men tillslit, tackvare tillit, går med på det och så klantar sej personen kommer det ju ta väldigt lång tid innan man kan lita på den igen, tänk på det.

Det är väl dom tipsen jag kan komma på nu



Jag har dessutom hört att lätt beröring ska vara bra för förhållandet. Jag vet inte om det är sådär jättestark effekt, men tillsammans med mina tips kanske det fungerar. Med lätt beröring menar jag att man kanske snuddar vid varandra när man går förbi varandra, istället för att låtsas som att den andra inte finns. Om man går från rum till rum hemma till exempel kan man "smeka" den andras axel. Det låter jättetöntigt att börja klappa på varandra bara för att man går förbi varandra, men det sägs att det ska vara bra. Observera att man inte behöver göra det varje gång, det blir ju ett jävla klappande då


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0