Sagan om Stuumpans piercing

När jag var 14, ung och dum piercade jag mej själv i naveln. Jag och en kompis tog en säkerhetsnål och körde genom huden. Tja, riktigt så lätt var det kanske inte. Nålen var inte direkt sylvass och huden är ju rätt seg så 20 minuter tog det innan nålen kom igenom på andra sidan. Jag tror att jag hade använt 5 liter is som bedövning då.  Jag hade i säkerhetsnålen under natten och nästa dag skulle vi åka och köpa en piercing. Av någon anledning trodde vi att vi skulle få in ett smycke i ett hål som var typ 0,1 mm i diameter. Nästa dag hade jag skitont, jag kunde inte böja mej framåt för den jävla nålen och det gjorde ont när jag gick. Vi åkte i alla fall och köpte ett smycke och sen åkte vi hem för att sätta i det. Det var bara ett litet problem. Under natten hade huden vuxit fast runt nålen så den var stört omöjlig at få ur. Först kunde vi inte öppna det lilla låset för det hade åkt upp och försökte åka in i hålet och sen hade huden vuxit runt det på något sätt. Typ som en jävla klätterväxt. Vi lyckades tillslut benda upp det lilla låset med en tång och sen trodde vi att allt var klart. Tja det var då vi märkte att huden inte hade tänkt släppa ut nålen så lätt. Det var helt enkelt bara att slita.

Jag fick en liten infektion men sen läkte allt ganka bra och mamma lät mej gå till en riktigt studio istället. Väl på plats skrattade jag lite åt nålen dom använde. Först då fattade man hur korkad man hade varit.

4 månader efter att jag hade gjort min piercing var jag dum i huvudet igen och bytte smycke. En hängande jävla grej och det kommer jag få ångra i all evighet. Jag gick till kickboxningen och det var sparring hela passet. Jag körde mot en tjej, helt värdelös var hon. Det spelade ingen roll vad hon gjorde, hon missade mej, det spelade ingen roll vad jag gjorde, jag träffade. Hon försökte sparka mej i magen, jag backade bara undan några centimeter och sen fick hon en äcklig kontring på det. Efter en stund försökte hon igen och det blev exakt samma sak. Tredje gången gilt. Hon sparkade mej i magen, jag flyttade bakåt men.... för lite. Hon fastnade med foten i mitt smycke och drog med sej det på vägen tillbaka till golvet. Det var blod över allt. Sen tänkte inte jag mer på det.

När jag kom hem hände piercingen på en ganska tunn tråd av hud. Jag och pappa försökte plåstra fast allt så gott det gick, han visste nog att huden var död men han gav det ett försök ändå. Bilden under visar hur vi i princip tejpade fast smycket.

image56

Jag vägrade till en början att ta ur smycket men när tråden blev smalare och smalare var det tillslut bara att inse att huden var död och skulle gå av närsom helst.

image58image59

Det var allt annat än vackert kan jag säga.

Jag var ledsen men började direkt tänka att jag skulle göra om den. Det gjorde jag.. flera gånger. I flera år har jag nu hållt på och tryckt nålen genom naveln. Idag är jag 18 år och har låtit allt läka i ett år. Jag tog ur min piercing i juli förra året och det har inte gått en dag sen dess utan att jag har saknat den.

Idag gick jag till eaststreet tatto & piercing för att fråga om dom tror att vävnaden har läkt tilläckligt.
- nej
Hepp
- Finns det inget man kan göra?
- Nej
- Kommer jag aldrig kunna ha en piercing i naveln igen?
- Testa om 10 år

Vi diskuterade fram och tillbaka och tillslut fick jag ge upp min envishet och bara inse att hon hade rätt. Hon jobbar trots allt där och borde veta bäst.

Tillslut kom hon också med förslaget - anchorn. Jag vet vad det är men jag har aldrig tänkt att sätta en i naveln. Men när hon visade mej att man kan köpa hängande smycken ändrade jag mej. På 10 minuter hade jag fått ett papper och börjat fylla i det. 20 minuter senare tog jag av mej skorna och gick in i det lilla rummet där dom spettar folk typ 1000 gånger om dagen.

Jag känner mej glad för att det äntligen sitter något vid min navel igen.  Mitt ärr syns ju givetvis fortfarande men min plan är att låta det här läka nu, sköta det! och sen byta smycke till ett som hänger, då kommer det både se ut som en vanlig piercing och dessutom täcka ärret. Det blir perfect.  Den här gången ska det gå!




Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: Hilda:)

Det ser ju riktigt bra ut:)

Min polare hade problem med sin piercing så hon kan inte pierca naveln igen...men jag funderar faktist på att göra det, lika bra att gå till en piercare direkt då, har funderat på att göra det hemma men kanske bäst om man låter bli:)

Ha en bra midsommar!:)

Kram Hilda

2010-06-25 @ 14:58:59
URL: http://hildajosefiin.blogg.se/
Postat av: Liarah

Ooh. Gud vad bra att du skrev det där :D Jag har haft samma problem. Min typ stöttes ut efter jag hade fastnat i något.. Och jag saknar den jättemycket :( Ska nog också göra en anchor. :D Ser ju nästan likt ut :) Megasnyggt :D Älskar förresten din blogg (:

2010-06-26 @ 01:45:16
Postat av: Malin

Jag har gjort om min piercing kanske 10 gånger kanske nu har jag också ett fult ärr ångrar mig vet hur de är när man verkligen vill ha piercing man känner sig naken utan ;S försökte igen i maj men kroppen stötte ut funderar på att göra en sån piercing som du har nu har den läkt eller krånglar den med ? /Malin

2013-08-04 @ 21:22:43

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0