Stuumpan svarar: Otrohet



Är du inte rädd för pojkvännen ska vara otrogen?

Jag ska försöka att inte skriva att för långt svar nu. Jag tycker att det är kul att någon frågar en sån sak för jag har funderat på det ibland.

Till att börja med har jag ju ingen pojkvän, men då jag hade en kan jag ärligt säga att det fanns perioder då jag var rädd att han skulle svika mej eller vara otrogen.

Svartsjuka och rädsla för att sånt ska hända hör ofta ihop med dåligt självkänsla. När man har dålig självkänsla och ser ner på sej själv, inbillar man sej lättare att man aldrig blir bra nog för en kille. Hur mycket man än försöker kommer man aldrig bli tillräcklig för honom i sina egna ögon. Det, om något, är otroligt oattraktivt och ökar oftast risken för att killen ska vara otrogen.

Jag var rädd att min kille skulle vara otrogen. Jag hade otroligt starka känslor för honom och jag visste att många andra tjejer skulle kunna gå genom eld och vatten för att få spendera en kväll med honom.. eller det var vad jag trodde i alla fall. Såhär efteråt kan jag väl se att jag trodde det för att jag själv tyckte att han var så underbar. Han blev ju det för att man hade så starka känslor för honom. Visst fann det tjejer som ville ha honom, men någonstans måste man inse något otroligt viktigt:
Om han är med just dej är det ju något han gillar mej just dej. Har ni dessutom varit tillsammans ganska länge är han antagligen rätt fast i det speciella med just dej.
Den andra viktiga saken som jag lärde mej då jag jobbade på min självkänsla var att en kille som är otrogen mot mej är inte värd mej.
Jag förtjänar bättre än en som är otrogen.

Det är nog mitt mest ärliga svar. Jag var rädd ibland, men ju starkare jag blev i mej själv desto mer insåg jag mitt eget värde. Då blir allt som en bra cirkel där man som tjej blir mer attraktiv. En tjej eller en kille som ser ner på sej själv och hela tiden är svartsjuk och orolig att partnern ska vara otrogen, är det inte många som vill ha. En person som är stark i sej själv och vet sitt värde är oftast mer intressant.

Otrohet händer, men det kommer närmre om man fokuserar på den och tänker för mycket.

Idag är jag så pass stark att jag vänder ryggen till killar som behandlar mej som skit. När jag ska göra något med någon kille kollar jag alltid (det har jag gjort i alla tider) om han har tjej innan. Jag vet hur det känns när ens kille är otrogen. Det gör så jävla ont och jag skulle aldrig vilja bidra till att en annan tjej får känna hur jävla ont det gör.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: Anonym

Riktigt bra skrivet!

2010-02-21 @ 11:31:20
Postat av: Anonym

vad roligt gosnos att du har tagid med saker som jag har försökt förklara till dig väldigt manga ganger som du inte fattade da vrf fattar du det nu för? :(

2010-02-22 @ 22:21:02
Postat av: Anonym

tack som fan för den texten! Nu ska jag definitivt sluta nojja över att min kille skulle vara otrogen! För innerst inne vet jag att han inte skulle vara det och det är ju större chans att det faktiskt händer om jag hela tiden springer och tänker på det. Händer det så händer det. och då kan han dra åt h*lvete!

2012-01-18 @ 12:24:23

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0