Skillnaden mellan självförtroede och självkänsla

Jusste! I min fina lilla video sa jag ju att jag skulle klargöra skillnaden mellan självförtroende och självkänsla.
Det glömde jag ju såklart, så jag gör det nu istället.

Självförtroende- handlar om att lyckas, eller att misslyckas. Har man bra självförtroende är man oftast duktig på att vid ett litet hinder tänka:
äh vad fan det här klarar jag, jag kan klara allt.
En person med bra självförtroende vet oftast vad den vill med sitt liv och kan gå hur långt som helst för att lyckas. En person med bra själförtroende tänker oftast positiva tankar om sej själv när det gäller att lyckas med saker. Det kan vara inom idrott, kariär, skolan eller något annat.
Hur som helst är en person med bra självförtroende en sån person som helt enkelt brukar lyckas, och varför?
Jo, för att dom tänker positivt och har så mycket power i sej att dom inte ger upp förrän dom har uppnått målet.
En person med dåligt självförtroende sticker ut desto mer, Man ser att det går lite sämre för en sån person. Det beror mest på att den från början har ställt in sej på att den är sämst på allt och aldrig kommer klara något ändå, därför försäker den inte ens. Det är viktigt att man berömmer sej själv när man har lyckats också. Jag, personligen, brukar klappa mej själv på axeln. Det syns inte från andras håll,vilket är bra för då slipper jag framstå som skrytsam, och hela min kropp känner av att jag har gjort något bra genom den lilla klappen på axeln.
Kom på ett bra sätta att ge dej själv positiv kritik, du behöver och förtjänar det!



Självkänsla- handlar om att kunna se positiva eller negativa egenskaper med sej själv. Allt som handlar om personlighet och utseende tillhöt självkänlsan.
Säger man att man är ful, dum i huvudet, misslyckad som person, fet osv. osv. har man dålig självkänsla, och inte dåligt självförtroende som dom flesta tror. Är man däremot mycket nöjd med sej själv så märks det. Det märks på det sättet att en person med bra självkänsla gärna kan sträcka på sej lite extra. Dom skäms inte, kan gå ut lite lodigt om dom har lust för det och är oftast rätt behagliga att umgås med. Det beror på att en person med bra självkänsla oftast är glad, vilket resulterar i att andra blir glada. När andra blir glada uppmärksamar dom den här personen i fråga lite extra, vilket i sin tur leder till att den personen blir ännu gladare.
En person med dålig självkänsla gör allt precis tvärt om. En sån person är extremt duktig på att dra ner folk i sin omgivning och få folk att ta avstånd. Man kollar också gärna ner i marken, vilket är detsamma som att ge sin fulla tillåtelse till adnra att kasta skit. En bra självkänsla är grunden för att kunna skapa bra relationer, må bra och nå framgång i livet



Den stora skillnaden på dessa två är alltså att självförtroende handlar om att lyckas med saker och självkänsla handlar om att vara, att känna sej nöjd med sitt utseende och personlighet.
De alldra flesta har sämre självkänsla, därför har jag skapatden här kategorin. Utan självkänsla funkar inte självförtroendet. Struntar man i att bygga upp en bra självkänsla, kan det resultera i självmord.
Ni som läser det här nu, sträck på er och använd ert självförtroende och säg:
- Vi ska klara det här! Vi som har dålig självkänsla nu, vi kommer klara det här!

Kramar

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: Sara

Visst var de äckliga skorna! haha skrämmande typ.. Fin blogg hörre du! :D

2009-05-30 @ 16:11:15
URL: http://www.sarasliv.bloggagratis.se
Postat av: elin

tack:)

2009-05-30 @ 21:31:10
URL: http://hundalskaren.blogg.se/
Postat av: E&T

Godmorgon sötis!

Ska du göra något kul idag? :) Hoppas att din dag blir härlig! :D

KRAAAAAAAAMAR!

2009-06-01 @ 07:57:54
URL: http://sommarungarna.blogg.se/
Postat av: Carre

skit bra skrivet helt jävla rätt



fast du själv borde kanske följa detta mer;)



älskar dig <3<3<3<33<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

2009-06-03 @ 15:54:06
Postat av: Kia

jag personligen tycker inte att jag behöver någon hjälp med självkänslan, men det du skriver är riktigt bra! :) helt rätt. fortsätt med det!

2009-06-03 @ 20:13:50
URL: http://kia.blogg.se/

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0