Andreas misstag

Andreas är en av många som mår dåligt utan att riktigt veta varför. Vid ett tillfälle i livet mådde han så dåligt att han funderade på att börja äta antidepressiva medel. Han fattade inte varför han kände så och det gjorde ingen annan heller. Från andras ögon såg Andreas ut att leva ett drömliv och borde vara lycklig. Han hade ett bra jobb med bra betalt, han såg bra ut och han hade en fin lägenhet som han trivdes mycket bra i. Visserligen var han singel, men han hade ett stort socialt umgänge och han hade inga som helst problem att få tjejer.
Men ändå kändes hela hans liv meningslöst.
Det är en känsla som otroligt många människor har känt men Andreas gjorde det inte alla gör, han började jobba på vad som kunde vara anledningen till att han mådde så dåligt trots sitt perfekta liv.
Under sitt studerande insåg Andreas att han sökte bekräftelse genom att ha sex med olika tjejer hela tiden. Han raggade upp nya tjejer och tog med dom hem till sej. Det lyckades han bra med, eftersom det inte alls var något fel på hans utseende. Det hela ledde till viss "status" hos hans vänner och dom såg upp till honom som player.
Andreas själv sträckte nog på sej när han var med sina vänner, men vad gjorde han i sin ensamhet?
Enligt honom själv kände han sej som en bluff.
Han hade intalat sej själv att nästa tjej skulle det bli bättre med och han berättade aldrig för sina vänner hur dåligt han mådde dagen efter, istället fortsatte han att spela den roll som han trodde att hans vänner förväntade sej av honom.

Idag är Andreas ärligare mot sej själv. Om man frågar honom hur det kändes att bete sej sådär brukar han svara:
- Fan jag känner mej billig, som ett offer.
Andreas förändrade sitt beteende, vilket var ganska svårt eftersom han älskade jakten och känslan av seger när han fick hem vilken tjej han ville.
Problemet var att Andreas ville bli kär, men han blev det aldrig. Tjejerna däremot föll för honom en efter en.
Andreas var mycket självisk i sitt handlande, eftersom han lät tjejerna tro att det skulle bli något mer. Han ljög för dom och sa precis det dom ville höra. Han lovade fler träffar och kanske till och med ett förhållande. Det höll han ju givetvis inte.
Idag när Andreas har släppt det där inser han hur många tjejer han har sårat på grund av sin dåliga självkänsla.

Och vad kan vi lära oss av berättelsen med Andreas?

Dålig självkänsla är inte alltid något som bara skadar dej, det kan också skada många människor i din omgivning.
Andreas utnyttjade människor för att han mådde dåligt och det ledde då till att ännu fler börjar må dåligt. Andreas självkänsla blev såklart ännu sämre när han tänkte på hur många människor han hade sårat. Och sen går allt runt som en ond cirkel.
Däremot gjorde Andreas en bra sak i det hela. Han sökte hjälp när han kände att han mådde dåligt men inte förstod varför. Han berättade om sitt liv och på så sätt kunde han få hjälp att förbättra sej.
Och då kan vi lära oss ytterligare en grej.
Sök hjälp, eller liknande , när du känner att du mår dåligt över något. Hjälp finns överallt. Vänner, familj, skolan, (psykologer). Det finns speciella mottagningar för folk som mår dåligt och behöver prata.



Eller om du har en hund, varför inte använda den? En hund dömer dej inte. En hund slutar aldrig att lyssna. En riktigt bra kompis helt enkelt.
När man behöver prata kan man prata med nästan vem eller vad som helst. Det viktigaste är bara att man får ur sej det man mår dåligt över.





Andreas heter egentligen något annat

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: Anonym

planer för kvällen? =)

2009-08-07 @ 19:48:06
URL: http://josefinesoderberg.blogg.se/
Postat av: Victoria

Verkar som en bra kamera, hur många megapixel är det?

Bra att "Andreas" lärde sig :)

2009-08-08 @ 10:23:48
URL: http://ohvicky.blogg.se/

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0