4. fixa sommarfossingarna

Nu börjar det ju bli varmare ute igen och det är inte bara jag som har tagit fram sommarskorna. Det enda som saknas nu inför sommaren är dom fina fötterna som man gärna visar upp när dom är nyfixade.



Här är 5 steg till att få dom perfekta fossingarna:


Mjuka upp

Börja med ett skönt fotbad, som både är avslappnande och gör dina fötter mjuka. Häll upp lagom varmt vatten i en balja eller i badkaret. Har du torra fötter, ta lite svalare vatten. Har du fuktiga fötter, välj lite varmare vatten. Häll i några matskedar fotsalt som öppnar och rengör porerna. Har du torra fötter fungerar några matskedar olivolja också. Sitt med fötterna i baljan i 10-15 minuter.

Bort med död hud
När fötterna är uppmjukade efter badet är det dags att göra sig av med den tjocka och döda huden som bildats under vintern. Skrubba bort med en peelingkräm, fotfil eller pimpsten, speciellt på hälen där det lätt blir hård hud.

Fina naglar
Se till att dina naglar är rena från gammalt nagellack. Klipp dom så rakt som möjligt, klipper man rundade hörn kan man i värsta fall få nageltrång. Tänk också på att inte klippa för kort, eftersom naglarna fungerar som ett skydd för tåspetsarna. Avsluta med att fila tånaglarna med en nagelfil.

Fotmanikyr
Skjut tillbaka nagelbanden med en manikyrpinne inlindad i bomull. Genom att göra så skyddar man fötterna mot skador. Har du torra nagelband, massera in en nagelbandskräm innan. Måla sedan naglarna i en färg du tycker om, i vår är naturliga pasteller eller knalliga nyanser i rosa trendiga.

Massage
Avsluta med att massera fötterna med en skön fotlotion, både över och under foten. Glöm inte din ankel! Sätt på ett par tunna bomullsstrumpor så blir fötterna verkligen återfuktade.











Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0