3. Tips till perfekt hud

Du behöver varken exklusiva krämer eller dyra behandlingar för att få en vacker hud. Här är 10 bra saker som får din hud perfekt nästan helt gratis!

Rengör lagom
Du kanske tror att ju mer du rengör ditt ansikte, desto renare och vackrare blir det. Fel! Att rengöra huden för mycket är en vanlig anledning till att huden blir extra känslig. Anledningen är att allt skrubbande och tvålande leder till att hudens underlager sakta men säkert skrapas bort. Använd rengöringsmedel som passar din hudtyp

Ge huden en time-out
Ansiktskrämer ser inte bara till att huden återfuktas, de ser dessutom till att hudens naturliga oljor inte försvinner. Och det låter kanske bra, men har du lätt att få finnar är det dåliga nyheter eftersom de frodas i oljiga miljöer. Se därför till att hoppa över den feta nattkrämen då och då - på så sätt får huden en chans att andas och återhämta sig.

Ånga bort orenheter
Behöver du en snabb och djup rengöring? Häll kokande vatten i en skål och blanda i citronjuice och rosblad. Håll sedan ditt ansikte över skålen och lägg en handduk över huvudet så att ingen ånga försvinner. Ångan kommer att friska upp dig, främja andningen och dessutom göra det lättare att behandla eventuella pormaskar. Rengör ansiktet som vanligt efteråt och avsluta med kallt vatten för att stänga porerna.

Tänk stort
När du rengör och smörjer in din hud, kom ihåg att den faktiskt sträcker sig från hårfästet och ner till nyckelbenet. Många av oss glömmer med andra ord helt bort halsen, vars hud är extra känslig och tunn och därför behöver extra mycket omsorg.

Sov med ett rent samvete
Gå aldrig och lägg dig utan att tvätta bort allt smink först. Sminket hindrar huden från att ta bort döda hudceller och att andas fritt. Dessutom kan du i värsta fall vakna med utslag och finnar. Ingen vidare god morgon.

Glöm inte näsan
Många av oss glömmer bort nästippen när vi rengör ansiktet, vilket kan medföra att den blir oljlig och fet. Rengör därför näsan noga med små, cirkulerande rörelser för säkerhets skull!

Håll håret borta
Det är kanske lättare sagt än gjort men försök att hålla håret borta från ansiktet. Har du använt hårprodukter kan de smeta av sig på huden och orsaka finnar och utslag. Särskilt viktigt är det att håret hålls undan på natten - sätt upp det i en hög hästsvans så besparar du dessutom ditt överhår onödigt slitage.

Tänk på ögonen
Det är oftast både lättare och skonsammare för din hud om du använder en speciell ögonmakeup-remover för att få bort sminket kring ögonen, eftersom många av dem innehåller oljor, vilket löser upp mascaran och andra produkter på nolltid. Avsluta med att skölja av ansiktet.

Tvätta händerna
Se till att dina händer är rena innan du pillar dig i ansiktet. Använder du foundation, köp en svamp eller särskild foundationpensel för ett bättre resultat.

Gör alltid rent först
Se till att ditt ansikte är rent innan du sminkar dig på morgonen. Applicera också en ansiktskräm anpassad för din hudtyp innan du plockar fram foundation och puder. Ett väl rengjort och återfuktat ansikte är a och o för att sminket ska fästa ordentligt - och för att resultatet ska bli så bra som möjligt.


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0