1. Hårvård


Trött på dåliga hår dagar då det inte spelar någon roll vad man gör, håret gör precis som det  vill?
Här har jag en del tips som helt klart motverkar allt som har med Bad hair days att göra

image431

Håret mår bäst när vården är i balans. Lagom med fukt, lagom med näring, lagom med vårdande produkter och lagom med allt annat också.
Extra viktigt är det att ta hand om håret på vintern då håret inte får några vitaminer från solen.
Vi lever ju i det trevliga landet då solen är borta i stort sätt halva året.
Anyway, på sommaren behöver håret extra mycket fukt och på vintern extra mycket vitaminer.


Hur har du det med kosten? Det man äter visar sig i både håret och i huden. Nyttiga fetter från bl.a. nötter, frön och avokado är jättebra. Även 0mega-3 (linfröolja) har visat sej vara bra och sen finns det kosttillskott med bl.a. b-vitamin, zink och järn. Även öljäst är bra sägs det. sen ska man ju inte tvätta det för ofta och undvika allt för mycket stylingprodukter, hårfön och plattång.



Använd hårinpackning en gång i veckan, beroende på vad det är för sort och sen rekommenderas det att köpa silikondroppar/serum som du duttar med några droppar på dina toppar. Det är verkligen jättebra och funkar verkligen. Det motverkar kluvna eller slitna toppar.
Kerastesé har en jättebra flaska med silikondroppar.

Här följer några bra huskurer:

1.Blanda honung i balsamet, ca 50/50

2. Gör en blanding av hårkur/balsam, honung och aloevera 30/30/30. micra några sekunder. Ha i 20-30min, mycket absorberas.

3. Bland några droppar välgörande olja eller eterisk olja i ditt balsam och använd en period.

4. Gör en pre-schampo oljning innan tvätt. Applicera i toppar och på frizziga områden. Minst en halvtimme eller över natten. Tvätta håret med schampo. Blöt inte håret utan ta lite vatten i schampot och massera in direkt.

5. Leave in: Blanda lite olja och aloevera, prova dig fram, var försiktig med olja om du är ljus. Man kan även göra en mist om du blandar detta med vatten och sprejar. man kan också ersätta oljan med lite lavendel eterisk olja.

Använd bara återfuktande egenskaper om du har frissigt hår, inget med protein tex ägg, det gör håret bara hårdare och riskerar att det bryts. Likaså använd mjukgörande och milda schampo och balsam.



6. gör en hårinpackning av kokosmjölk. häll i kokosmjölk i håret. ½ burk brukar räcka. linda in håret i en plastpåse, värm med hårtork så länge du orkar (några min iaf) och linda sen in det i en handduk. sitt med det ca 1 -1½ timme, skölj ur det, scahmponera och avsluta med balsam och honung utblandat (1/3 honung, 2/3 balsam)

håret blir jättefint och luktar jätte gott


7.Gör en olivoljeinpackning
Massera in olivolja i torrt hår och låt det verka minst 20-30 min. Tillsätt schampo (INNAN du tillsätter vatten) och massera upp ett lödder som du sköljer ur. Schamponera igen och skölj så är du klar!

Om du råkar ta vatten innan schampot första gången blir det jättesvårt att få ur oljan. Det går, men du får schamponera och skölja många gånger!!

Håret blir superblankt och lent


8.
Riktigt bra hår som man använder för bla hårförlängningar kommer från Indien. En indisk hårkur är att mixa juicen från en halvpressad citron, tre teskedar olivolja och en klick yoghurt med levand yoghurt kultur (dubbel mängd för den med långt hår). Massera in låt sitta i upp till 2 timmar skölj och tvätta som vanligt.


 image432



 No more bad hair day =)


 


Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0