2. Ät dej snygg med ABC

Ät dig snygg ABC

Avokado
Bra för huden och naglarna eftersom den innehåller protein och B-vitamin. Innehåller dessutom K-vitamin som kan lindra mörka ringar under ögonen.
Banan
Att äta en banan innan du går och lägger dig kan göra att du sover bättre och slipper glåmig hy och mörka ringar.
Citron
Innehåller C-vitamin som gör dig pigg och ger din hy extra kraft att återhämta sig. Den driver ut farliga ämnen ur din kropp och hjälper känsligt tandkött som blöder mycket att bli starkare. Behåll gärna det vita skiktet på citronen eftersom det också innehåller viktiga vitaminer.
Dill
Innehåller både C-vitamin och järn. Vid brist på järn blir du trött och orkelös och din hy blir grådaskig och blek. Dill är perfekt eftersom järnet behöver C-vitamin för att kunna tas upp ordentligt av kroppen.
E-vitamin
Om du äter för lite E-vitamin blir din hy torr och trött. E-vitamin hjälper även dina ögon att behålla sin förmåga att gnista. Den är dessutom viktig för dig som sportar mycket, eftersom den ger dig extra ork. Finns i oliv- och solrosolja.
Fikon
Innehåller A-vitamin som på lång sikt motverkar torr hy. Innehåller även protein som är bra för huden.
Gurka
Innehåller mycket vatten som din kropp och framför allt din hud behöver för att hålla sig riktigt fräsch. Den enklaste ansiktsmasken någonsin gör du genom att lägga två gurkskivor över ögonen i ungefär 20 minuter. Piggar upp och återfuktar huden samtidigt som den förminskar mörka ringar.
Hallon
Innehåller järn och C-vitamin som förstärker blodkärlen och därför motverkar bristningar i huden och röda ögon. Dessutom innehåller hallonbladen en massa nyttiga ämnen.
Ingefära
Har en utrensande effekt och kan trolla bort förkylningar. Hjälper dessutom om du har celluiter, gropar i huden, på till exempel benen. Massera området med en bit ingefära för att öka blodcirkulationen. Tänk bara på att ingefära ät stark- akta känslig hy och ögon!
Jordgubbar
Innehåller både järn och C-vitamin. Ät dem och passa på att köpa en extra portion så att du kan lyxa med en ansiktsmask gjord av jordgubbar och grädde om du vill tillföra huden fett och vitaminer.
Keratin
Ditt hår består av 97% av keratin, ett ämne som kroppen själv tillverkar om den får tillräckligt med proteiner. Ät mycket kött, fisk och fågel för att ge ditt hår en snygg glans och nra kvalitet.
Lax
Innehåller fiskleverolja som både ger lyster åt din hud och stärker dina tänder(och hela skelett.)
Mango
Innehåller betakaroten, C-vitaminer, B-vitaminer och järn som hjälper din hud att klara av den starka sommarsolen. om du ändå skulle bränna dig kan du lindra genom att mosa eller mixa en mango och lägga på huden. Låt verka i ungefär 30 minuter, så lindrar du svedan och dämpar rodnaden.
Nässlor
Innehåller ämnen som får huden att läka snabbare efter bristningar. Kan motverka fett hår om du gör ett avkok på dem som du sedan häller över håret och låter verka i 20 minuter.
Olivolja
Nyttigt fett som innehåller E-vitamin. Om du äter sallad är det bra att hälla olja över, eftersom du sedan håller dig mätt längre.
Potatis
Innehåller zink som motverkar acne och dessutom mycket fiber som håller magen igång. Ät om du vill potatisen med skalet på. det innehåller mycket nyttiga ämnen.
Q10
Hjälper huden att hålla sig återfuktad. Finns i bland annat oxhjärta, sojabönor, makrill och rapsolja.
Rapsolja
Ett alternativ till maragrin när man ska steka mat. Innehåller viktig E-vitamin som gör dig och din hy pigg.
Soja
Innehåller magnesium som skyddar dig mot stress och B-vitamin som gör att din hy håller sig mjuk och len.
Tonfisk
Bra för sin hy, ditt hormonsystem och ditt hjärta.
UV-strålar
Aprikos innehåller betakaroten som hjälper huden att skydda sig från farlig uv-stråling. Även morötter innehåller mycket bekakaroten och kan ge din hy en gyllenbrun färg.
Vitaminer
Kom ihåg att äta frukt varje dag. Upp till fem frukter är bra för dig. Variera gärna mellan äpplen, bananer, jordgubbar och blåbär- ta vad du känner för. De frukter du är som mest sugen på innehåller ofta ett ämne som du har eller håller på att får brist på.
Xylitol
Bra för tänderna eftersom det hindrar bakterier från att få fäste i munnen. Du får bättre andedräkt och snyggare tänder.
Yoghurt
Hjälper till att återfukta din hy innefrån. Innehåller mycket kalcium som är bra för tänder och skelett.
Zink
Ger ren och klar hud och motverkar finnar. Zink kan även hjälpa mot munsår. Finns i skaldjur, pumpafrön, ostron, magert nötkött eller lamm och mejeriprodukter.
Ångkoka
För att behålla så många vitamoner i grönsakerna som möjligt kan man skippa vanlig kokning och ångkoka istället. Sätt ett durkslag i metall över en stor kastrull med kokande vatten. Grönsakerna ska inte nudda vattnet, utan värmas upp av ångan från det.
Äpple
Friskar upp hela din kropp genom att driva bort giftiga ämnen.
Öljäst
Innehåller balnd annat B-vitaminer, PABA och zink. B-vitaminer håller finnar och utslag borta medan PABA hjälper huden och håret att behålla sina naturliga toner.








Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)

Postat av: elli

vaddå kopiera från mig...

2008-02-14 @ 21:48:49
Postat av: issa

haha inte riktigt va... =P

2008-02-17 @ 09:33:18

Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0