Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

Haft en lugn kväll ikväll, förkykd, trött, huvudvärk, känslor som bara gör att man inte orkar göra ett skit. Tja några timmar la jag på att bara slappa framför datan, chatta lite med honom jag tycker allra mest om. Så jag antar att kvällen och dagen har varit helt okej men nu längtar man efter lite action så fort min älskade förkylning försvinner.
Kvällen gick till att kolla på filmen som visas i bild till höger Kim Novak badade aldrig i Gensearets sjö heter den visst. Skumt namn men man ska aldrig dömma en film efter namnet.
 Den handlar om två killar i 14-års åldern (Erik och Edmund) som har sommarlov. Tre veckor innan sommarlovet kommer en vikarie till skolan. Hon visar sej vara en ängel i killarnas ögon och hela klassen röstar för att bryta deras lärares andra ben när hon kommer tillbaka. Hur som helst blir det sommarlov tre veckor senare och Erik och Edmund åker till en sommarstuga som har gått i arv generation efter generation i Eriks släkt. Eriks äldre bror Henry är också med, han är lite speciell på sitt sätt. Han skriver en bok om livet. Stället som de är på ser ut att vara värsta drömstället men det visar sej ganska tidigt i filmen att även jordens vackraste plats kan vara fyld av onska.
Issa tipsar om den här filmen av den enkla anledningen att den är sevärd och otroligt bra. Den käns som en lång film men inte långtråkig på något sätt. Det händer saker hela tiden och det gör att man inte somnar trots att vissa saker upprepas flera gånger i filmen.
Just den här filmen är en film som man måste ha sett minst en gång i livet, ett annat exempel på en sån film
är Dagboken. Den är verkligen att rekomendera. Jag har sett många fler filmer än jag borde under mina 15 år i livet och Dagboken är en av favoriterna.
Fler filmtips kommer. 

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0