Hunden lämnades i en varm bil och dog

Nu åtalas läkare för djurplågeri
En barnläkare från Göteborgstrakten åtalas för djurplågeri. Han lämnade sin hund i en kraftigt solbelyst bil. Hunden var död när den kom till Blå Stjärnans djursjukhus.
   Läkaren säger att han parkerade bilen på gatan utanför den lokal där han skulle på ett möte, och att parkeringsplatsen då var i skugga. Han lämnade vatten i bilen till hunden, en boxer. Men mötet drog ut längre på tiden än läkaren trott, och när han kom tillbaka låg hunden livlös och okontaktbar i kombibilens baklucka. Mannen stänkte vatten på hunden och for till sjukhus, men den var död vid ankomsten. Enligt SMHI var det den aktuella dagen 22,9 grader varmt i skuggan mitt på dagen, vilket enligt polisutredningen kan innebära upp till 85 grader i en stängd bil.

Missbedömde solens gång
  Läkaren medger de faktiska omständigheterna. Han säger att hunden var i bilen ett par timmar, och att två rutor var öppna. Han erkänner att han varit oaktsam och att han missbedömt hur fort solen skulle nå fram till bilen.
  ? Det var en av årets första varma dagar och jag var oförberedd på hur hett det skulle kunna bli, säger han i förhör.
  När han insåg att hunden dött av akut uttorkning blev han chockad.
  Straffet för djurplågeri är böter eller fängelse i upp till två år.


Jag har bara en liten grej att säga för min del. Lägg märke till hans yrke, läkare, ursäkta mej men är det inte typ sånna som ska kunna sånt här. Shit hur jävla dum i huvet får man vara, häng honom läkare eller inte! stackars hund. ='(

Kommentarer


1. Jag gör bloglovin-byten. Skriv en kommentar med vilken siffra du blev så lägger jag till dej med. :)

2. Jag är gärna med i dagens blogg eller veckans blogg tävlingar

3. Glöm inte att man kan gästblogga hos mej och därmed sno mina gulliga läsare.

4. Fråga inte hur jag mår eller vad jag gör om du inte bryr dej tillräckligt mycket för att se att svaren i stort sett alltid är nyligen uppdaterat på bloggen.

Tack för att du tittade in och självklart ses vi väl snart igen? ;)


Skriv några söta rader snäckan:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara jag ser)

din blogg:

dina söta rader hära då:

Trackback
RSS 2.0